loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Beka sorununu ülkeyi yönetenler yaratır

Kılıçdaroğlu: Beka sorununu ülkeyi yönetenler yaratır
Tarih: 13.03.2019 - 11:24
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli'nde STK temsilcilerine hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

"-Bizi seçen vatandaşlara karşı sorumluluğumuz var. Toplumun her kesiminin sorumluluğu var.  

-Beraber yönetmek bir proje hazırlarım, proje bir mahalleyi ilgilendiriyorsa o mahallenin muhtarlarıyla oturur konuşurum, demektir. Görüş sorarım. O görüşler alındıktan sonra proje hayata geçer. Bunun adı beraber yönetmektir. 21. yy'dayız. 'Ben ne derse o olur' anlayışı geçersizdir.

-CHP dünyada örneği olmayan, tarihsel derinliği olan, köklü bir siyasal kurumdur. CHP Kuvayı Milliye ilkeleri üzerine inşa edilmiş insanların kurduğu bir parti. Çağdaş uygarlığı yakalamak için mücadele eden br harekettir. Kadın-erkek eşitliğine inana, hang,i siyasal görüşte olursa olsun, insanları ötekileştirmeyen bir siyasal harekettir. CHPli olmak kolay değil. 

-600 yıllık, dünyaya egemen olan Osmanlı niye battı? Üretimden, bilimden, teknolojiden koptuğu için. Almanya Avrupa'nın en güçlü devleti. Kişi başı gelir dağılımı yüksek. Kendi insanına istihdam yaratıyor yetmiyor dışarıdan insan getiriyor. Çin'de öyle değil. İnsanlar düşük ücrete 12 saat çalışıyorlar. Almanya Çin'le rekabet için endüstri 4.0'ı buldu. Almanya 'dünya böyle giderse ilerde beka sorunum çıkar önlemem lazım' diyor. Biz ne yaptık? Beka sorununu kim yarattı? Çiftçi, emekli, esnaf yaratmaz... Ülkeyi yönetenler yaratır. Buradan Türkiye'nin kurtulması lazım. Üreterek çıkacağız. 

-Sizler kanaat önderleri olarak lütfedip anlatın, demiyorum, anlatmak zorundasınız. Bir ülkeyi 17 yıl tek başlarına yönettiler, nasıl oldu da bu noktaya geldik. Her vatandaşımın görüşüne, siyasi tercihine saygı duyarım. Rakamları görüp bir düşünmek zorundayız. Yarın nereye yatırım yapılacağını kim biliyor? Erdoğan dahi kimse bilmiyor. 1.1.2019'dan itibaren Türkiye'nin kalkınma planı yok. Başka bir örneği yok. 

-Siyaset kişi endeksli gitmez. Siyasetin kurumsal kimliği vardır. O kurumsal kimlik içinde insanlar gelir giderler. Ben belediye başkanı olursam olur, başkan olmazsam olmaz. Neden? Vazgeçilmez adam diye bir kavram yoktur. Hepimiz öümr boyu milletvekilliği, belediye, dernek başkanlığı yoktur. 

-Belediye başkanımızın projeleri var. Hayata geçirecek. Belediiye başkanı arkadaşlarımızdan şunları bekliyorum: Seçildiğiniz andan itibaren herkese eşit hizmet götüreceksiniz. Bir mahalle fakirse oraya pozitif ayrımcılık yapıalcak. İkincisi, haracanan her kuruşun hesabı verilecek. Hesap vermrezsni z geçmişinizde kara bir leke bırakmış olursunuz. Biz hesap vermeyi görev bilen onurlu bir gelenekten geliyoruz. 3 büyükşehi metro yapıyor. İzmir kilometresini 50 milyona, Ankara 100 milyona, İstanbul 150 milyona yapıyor. Nasıl oluyor bu? Çalınan halkın parası. 

-Siyasette yeni bir sayfa açmamız lazım. 
-Kimsenin işiyle, aşıyla oynamayız.
-Belediye başkanı seçilen kişi sırça köşkte oturmayacak. Belediye başkanı halk adamı olmalı.
-2018'de Yunanistan'dan 115 milyon dolarlık pamuk, 28 milyon dolarlık buğday, 13 milyon dolarlık tütün ithal ettik. Bir ülke özelleştirme yapabilir. Sümerbank'ı, Etibank'ı, madenleri satacağım dersiniz. Ama dünyada örneği yoktur bir devlet kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya satmaz. Sakarya'daki tank palet fabrikası 25 yıllığına Katar ordusuna satıldı. Tıpkı Telekom gibi. Kendilerini milliyetçi addedip tank palet fabrikasının satışına sessiz kalanlar, sarayın bekçiliğini yapanlar var. Niye satıyorsunuz diye sormalısınız? Bedava uçak verdikleri için mi? Orayı kapatırsa, çalışmıyorum, derse ne diyeceksiniz? Kimin vicdanı sızlıyor, kim beka sorunundan bahsediyor? 

17 yıl önce soğan, patates, pamuk, buğday mı ihal ederdik. Orta Doğu'yu besliyorduk. hani büyüdük, Türkiye uçuyordu? Uçan yabancı ülkelerin çiftçileri oldu.

Yarın sandığa gideceksiniz, yatağa aç giren çocukları düşünün oyunuzu öyle kullanın."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları