loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Beni asacaklarmış, idamımla ilgili kanun getireceklermiş, getirmezseniz namertsiniz

Kılıçdaroğlu: Beni asacaklarmış, idamımla ilgili kanun getireceklermiş, getirmezseniz namertsiniz
Tarih: 20.03.2019 - 15:00
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara Keçiören'de Dutluk Kent Meydanı'nda halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Mansur Yavaş iftiralar ve aklanması nedeniyle bir Türkiye markası. Büyükşehirde oylarımız Mansur Yavaş'a vereceğiz. Bu memleketin huzuru, bayrağımız, vatanımız için sonuna kadar çalışacağım. Dün Kılıçdaroğlu'nu da asmamız lazım, diyorlar. Bana saldıran PKK'ydı. Başka cepheden aynı kafa saldırıyor. Gazi Mustafa Kemal'in yolundan ve büyük Türkiye davasından asla dönmeyeceğim. Beni asacaklarmış, geçiniz. İdamımla ilgili kanun getireceklermiş, getirmezseniz namertsiniz, oy vermezsem namerdim. 
Yıllardır Ankara'yı yönetiyorlar. Rant dağıttılar. Ankara'nın huzura, gelire, trafik sorununu çözmeye ihtiyacı var. Esnafın,sanayicinin huzur içinde yaşamaya ihtiyacı var. İşsizlik almış başını gidiyor. Son 1 yılda işten atılan sayısı 1 milyon 11 bin kişi. 1 milyon 11 bin eve para girmemesi, doğru dürüst tencere kaynamaması demektir. Saraydakiler bunun farkındalar mı? Türkiye'nin beka sorunu var, diyorlar. Beka sorunu 15 yıl önce yoktu, 14 yıl önce yoktu, 12 yıl önce yoktu. Beka sorunu varsa iktidardakiler ve Türkiye'nin üretimden koparılması yüzünden vardır. Bize saldırıyorlar. Sanki savaşa gidiyoruz. Altı üstü yerel seçim. Muhtar, belediye başkanı seçeceğiz. Hepimiz gideceğiz bu sorunların sebebi olan iktidara demokrasi dersi vereceğiz. 
Keçiören'de AK Parti'ye yıllardır destek verilir. AK Partili kardeşlerim 17 yıldır omuzlarında taşıdın. İstediği kanunu, kararnameyi çıkardı. İstediği valiyi, müsteşarı tayin etti. 17 yılın sonunda neden bu insanları soğan, patates kuyruğuna mahkum etti? Bunu düşün.
-Bu fakir millet nasıl kimseye el avuç açmadan bağımsızlığını korudu? Cumhuriyetin ilk yıllarında pamuk, incir, üzüm sattık. Aldığımız paralarla Sümerbank'ı, şeker fabrikalarını kurduk. Şimdi fabrika satıyoruz, domates, buğday alıyoruz. Kimsenin önünde diz çökmeyiz, diyorlar. Külahım anlat. Trump telefon etti papazı hemen serbest bıraktın. 
-Her vatandaşımın sorunu benim sorunumdur. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa dert benim derdimdir. Saraylarda, mal mülkte gözüm yok. 
-16 yılda Londra'daki bir avuç tefeciye ödenen faiz 149 milyar dolar. Kaç Keban kurulur, kaç fabrika açılırdı. İktidar vatana değil tefecilere çalışıyor. 
-Milliyetçi kardeşlerime de sözüm var... Milliyetçilik altı okumuzdan biridir. Milliyetçi olmak yedi düvelin önünde diz çökmemek demektir. Bütün fabrikaları sattılar. Sıra geldi Sakarya'daki silah fabrikasını satmaya. Özelleştirme yok diyorlar. Kılıçdaroğlu ispat edersen cumhurbaşkanlığını bırakırım diyor. Bırakır mı? Kendi imzası var, 20 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. Bir devletin silah fabrikalarını satıyorsan namusunu satıyorsun demektir. Kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya peşkeş çekene milliyetçi denmez. 
Kamu imkanlarıyla gerçekleştirmeye kalktıklarında 50 milyon dolar bulamadıkları için Katar'a teslim etmişler. 50 milyon dolar nedir? Senin Muğla'daki yazlık saray için harcadığı para 100 milyon doların üstünde. Erdoğan'a çağrı yapıyorum o sözleşmeyi iptal et, 50 milyon doları ben sana bulacağım. 
Tank palet fabrikası dünyanın aynı konuda üretim yapan 5 büyük fabrikasından birisidir. Katar ordusu tank yapacak bana satacak. Akla bak.
Kaça sattın, ihale ne zaman oldu, bilen var mı? Bedava uçak karşılığında tank palet fabrikasını mı verdin? Tank palet fabrikasını satarken askerlerin görüşünü aldın mı? Katar ordusu fabrikaya geldiğinde bizim subaylarımız çalışıyor. Subaylarımız Katar ordusunun emrinde mi çalışacak? İster Erdoğan ister sözcüsü çıksın yanıt versin. 
Milliyetçi olmak için Kuvayı Milliye olmak lazım. İthal adayla Ankara mı yönetilir. 6 milyonluk Ankara'da bir tane başkanlık yapacak aday bulamadınız mı? Sincan'ı, Bala'yı bilmez. Bunları Ankaralıların düşünmesi lazım. Bu ülkede beraber ve huzur içinde yaşayacaksak oyumuzu gönül rahatlığıyla kullanacağız. 
50 milyon doları bulamadığı için 20 milyar dolarlık fabrikanın yarısını Katar ordusuna sattı. 50 milyon dolar bulamıyosun da Suriyeliler için 35 milyar dolar buldun. Bunlardan memleketsever çıkmaz.
Ben böyle konuşunda Erdoğan çok rahatsız. Bay Kemal konuşacak gerçekleri anlatacak. Bay Kemal olmak kolay değil. Bay Keemal olmak için namuslu, dürüst adam olmak lazım. Bay Kemal olmak için kul hakkı yememek gerekiyor. 
Belediye başkanı arkadaşlarıma söyledim, belediye başkanlığı koltuğuna oturduğunuz andan itibaren herkese eşit hizmet edeceksiniz, her kuruşun hesabını vereceksiniz.
Her iftirayı attılar. Mansur başkanın gönlünde pahalı bir Ankara değil ucuz bir Ankara var. Onun gönlü çok zengin, onu size sunacak."
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları