loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bilinçli şekilde Türkiye'yi üretimden kopardılar

Kılıçdaroğlu: Bilinçli şekilde Türkiye'yi üretimden kopardılar
Tarih: 22.03.2019 - 14:55
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Giresun'da STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

"Bu ülkenin en büyük sorunu üretmemek. Üretirseniz dünyanın bütün ülkelerinde saygınlığınız olur. Türkiye'de huzur olur. 600 yıllık Osmanlı üretimden koparıldığı için battı. Üniversitede bilgi, sanayide makina üretilecek. Kültür sanatta üreteceğiz. Osmanlı paşaları savaştan geliyorlar ekonomi, enflasyon nedir bilmiyorlar. İzmir İktisat Kongresi'ni topluyorlar. Gazi orada Osmanlı'nın parasını basacak para yoktu. 1930'da Merkez Bankası kuruldu. 1925'de Kayseri'de uçak fabrikasının temeli atıldı. 40'lı yıllarda Türkiye uçak ihraç eden, kendi denizaltısını yapan ülkeydi. 1950'lerden sonra ne oldu? Niye üretiyorsunuz size bedava vereceğiz, dediler. 2. dünya harbinin bütün döküntülerini verdiler. Kıbrıs çıkarmasında uyandık. Amerika 'benim gemimi, silahımı kullanamazsın' dedi. O zaman anladı ki ülke, Gazi neden kendi uçağımızı, silahımızı kendimiz yapalım' diyordu. Türkiye tarım ülkesiydi. Aklınıza gelir miydi, saman, tütün , soğan ithal edecek, diye. Bilinçli şekilde Türkiye'yi üretimden kopardılar. 200 bin ton patates aldık sıfır gümrükle gelecek. Bu memlekette ekecek yer mi kalmadı? Türkiye uçuyor diye yaptık, değil mi? Uçtuğumuz nokta burasıdır. Huzur hepimizin karnı doyarsa, işimiz aşımız olursa olur. 

İş silah fabrikalarını satmaya geldi. Skarya'daki tank palet fabrikası Katar ordusuna satıldı. Dünyadaki 5 önemli fabrikadan birisidir. Değeri 20 milyar dolar. Yabancı bir orduya satıyorlar, olmaz. Dünyada örneği var mı? İşçiler tepki gösteriyor. Bizi başka yere gönderin, devletin sırlarının yabancı orduya verilmesine ortak olmak istiyoruz, diye.

-Türkiye büyümeyi, gücü nasıl yakalar? Türkiye 4 ayaklı strateji izlemek zorunda. Birinci ayak; adalet, güçlü bir hukuk devleti. Herkesin can ve mal güvenli, siyasetten arınmış mahkemeler... Ülkede adalet yoksa kimse yatırım yapmaz.

İkinci ayak; üreten Türkiye. Üretene sedtek vereceksiniz. Üniversiteler bilgi üretecek. Katma değeri yüksek ürün üretmeliyiz. Üniversiteler bilgi üretirse olur bu. Üniversitelerde düşünceye sınırlama getirilmez. 

Üçüncü ayak; güçlü bir sosyal devlet. Alınterinin yanında olan devlettir. Hiçkimsenin yatağa aç girmediği, işsizliğin olmadığı bir devlet sosyal devlettir. İşsiz sayımız 8 milyona ulaştı. Üniversite mezunu, doktora yapmış, işsiz...

Dördüncü ayak; sürdürülebilirlik. 

-Seçime giriyoruz. Tabloya bakın, sabah, öğlen, akşam gerginlik. Sanırsınız Türkiye batmak üzere, yok öyle bir şey. Muhtar, belediye başkanı seçeceğiz. Muhtar seçmek beka sorunu mu? Ekrem İmamoğlu genç, kimseyi ötekileştirmeyen, her kesimden saygı duyulan bir belediye başkanı, destek verin. İstanbul'daki akrabalarınızı arayın, oy versinler. 

-Ülke üretimi kaybederse beka sorunu çıkar. Geleceği planlarsanız beka sorununuz olmaz. Türkiye'nin kalkınma planı var mı, yok. 2019 Türkiye Cumhuriyeti devletinin kalkınma planı yok. Devlet Planlama Teşkilatı vardı, o da yok artık.

-Benim sorumluluğum kadar sizin de sorumluluğunuz var. 

-Ne işimiz vardı Suriye'de? Elin oğlu talimat verdi Suriye'ye gireceksiniz, diye. Egemen güçler her zaman Türkiye'yi kullanmak istemişlerdir. Suriye'de ne oldu? Suriye'de iç savaş var. Müslüman Müslüman'ı öldürüyor, silahı Batı'nın egemen güçleri veriyor. 

Hepimizin Gaiz Mustafa Kemal'e minnet borcumuz var. Batı'nın egemen güçlerinden bizi kurtardı diye. Birisinden borç alırsanız dengeyi iyi kurmak zorundasınız. Sadece borç alırsanız bir bakmışsınız emir almaya başlamışsınız. Londra'daki bir avuç tefeciye ödenen faiz 149 milyar dolar."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları