loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bir gün önce gazetelerde yer aldı, kimse ses çıkarmadı, ben gösterdim kıyamet koptu. O tablo Türkiye gerçeğini yansıtıyor

Kılıçdaroğlu: Bir gün önce gazetelerde yer aldı, kimse ses çıkarmadı, ben gösterdim kıyamet koptu. O tablo Türkiye gerçeğini yansıtıyor
Tarih: 23.02.2019 - 14:51
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek'in proje tanıtım toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Biz bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Olay milli kurtuluş savaşı sonrası kurduğumuz cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlandırılmasıdır. Halkın iradesinin ne kadar önemli olduğunu dünyaya anlatmak istiyoruz. Geçmişte yetkiler saraydaydı milli kurtuluş savaşıyla halka verildi. Şimdi süreç tersine işlemeye başladı.

Antalya deyince aklımıza yörüklerimiz geliyor. Anadolu demektir Antalya. Değişik yaşam tarzlarından insanlar Antalya'ya geldiler, kadim kültüre sahip çıkarak yaşamlarını sürdürüyorlar. Antalya'nın büyükşehir belediye başkan adayı Muhittin Böcek. Alın teri döktü, emek harcadı, çalıştı, mücadele etti. Başarı öyküsü var. Konyaaltı'nı Antalya'nın en güzel ilçelerinden biri haline getirdi. Şimdi bütün Antalya'yı yaşanabilir kent haline dönüştüreceğim, diyor. Biz kendisine inanıyoruz.

Antalya dünya kenti haline gelebilir. Antalya bir üniversite, sanat, sanayi kenti. Bütün mesele her şeyin olduğu Antalya'yı marka haline getirmek. Toprakları Singapur'un 2 katı kadar ama zenginliği o kadar değil. Hedef koyacağız, tamamını gerçekleştireceğiz.

Antalya aynı zamanda bir tarım kenti. Tepede oturan bir yöneticiyi düşünün. Çiftçiyi, seracıyı, hal esnafını terörist ilan ediyor. Ne yaptı bunlar, bir hata yaptı gitti AK Parti'ye oy verdi. Şimdi hatasını düzeltecek. Gübreye, elektriğe, mazota, ilaca zam yaparsın kimse bir şey demez, çiftçiye neden pahalıya satıyorsun, diyor. Asıl zammı sen yapıyorsun. Bunları düşünerek sandığa gideceğiz.

Tarım Türkiye’de gerilerken İzmir’de yüzde 7,5 büyüdü. Antalya’da da aynısı olacak.

Söyleyecek lafları yok, CHP’yi, İYİ Parti’yi, Saadet Partisi'ni karalayarak oy alacaklarını düşünüyorlar. Bizim derdimiz iyi, saydam, hesap verebilir yönetim olması.

Tanzim satış mağazaları açtılar. Antalyalı 2 vatandaş 2 TIR ürün göndermiş. Bunlar parayla satmış. 2 tür belediyecilik var. Biri saray belediyeciliği diğeri halk belediyeciliği. Bütün belediye başkan arkadaşlarıma söylerim, her kuruşun hesabını millete vereceksiniz; ikincisi belediye başkanlığını aldığınız andan itibaren her yere eşit hizmet götüreceksiniz.

Zaman zaman eleştiriler yaparım. Geçen Salı günü bir fotoğraf gösterdim. Bir kadın çöp kutusunda bir şeyler arıyor, yanında da Erdoğan’ın fotoğrafı var. Gazetelerde yer aldı, ses çıkmadı. Salı günü tabloyu gösterdim. Bir kadın çöp kutusunda ne arıyor, dedim. Sonra dediler ki bu kadın başka birisi, 4 katlı apartmanı var. Bunu havuz medyası söyledi. Bu tablo gerçektir, kimse inkar edemez.

Ankara’da sokak ekonomisi çalıştayı yaptık. 6 milyon insan sokaktan geçiniyor. 6 milyon unutulan, siyasetin görmediği kişilerdir. Siz bir gün iktidar sahiplerinden birinin bu insanlar nasıl geçiniyor, dediklerini duydunuz mu? Bir gün önce gazetelerde yer alıyor kimse ses çıkarmıyor, ben gösteriyorum kıyamet kopuyor. Tahammül etsen de etmesen de o tablo Türkiye gerçeğini yansıtıyor.

İşsizlik almış başını gidiyor. Sadece Şanlıurfa’da 1500 kişi işe alınacak 40 binin üstüne insan başvuruyor. Geçici işçilik için. Kura statta çekiliyor. 21. yy Türkiye’sinden bahsediyoruz. Sarayda işsiz var mı? Saray sosyetesi var. Hiçbirisinin çocuğu işsiz değil, sokaktaki insanın derdi nedir, bilmiyorlar. Bu tabloyu tersyüz edeceğiz. Bizim belediyelerin olduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

İzmir’de bir çocuk doğuyorsa gidip kapısına süt bırakılıyor. Aynı şey Allah’ın izniyle Antalya’da da olacak. Kırsalla çok güzel ilişkiler kuracağız. Çiftçi de, hal esnafı da kazanacak. Amacımız herkesin kazandığı, huzur içinde bir Türkiye. Antalya saraydan mı Antalya’dan mı yönetilmeli?

Sizin bir Antalya belediye başkanınız var, sonu gelmek üzere. Birçok belediye başkanına ayrıl dediler, ağlayarak istifa ettirdiler. Menderes Türel de genel başkanın bana söylemesine gerek yok, ima etse istifa ederim, diyor. Halka sordun mu?

İYİ Parti ile demokrasi için işbirliği yaptık. Bireysel bir çıkarımız yok. Derdimiz, huzur içinde yaşayan bir toplum. TV kanallarına çıkıp ağza alınmayacak her türlü şeyi söylüyorlar. Ben milletimize güveniyorum. Bu seçimler güzel şeyler olacak. Halkımız gerçekleri görüyor. Mevlana’nın kültürünü her yerde savunacağız. AK Parti’ye, MHP’ye oy veren vatandaşlarımıza da sesleniyorum: Biz kimseyi ötekileştirmeyiz. Ankara’dan alınan talimatlarla rant paylaşımına izin verilmemesini istiyoruz. O yüzden Antalya’da Muhittin Böcek diyoruz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları