loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bizim rakibimiz artık YSK'dır

Kılıçdaroğlu: Bizim rakibimiz artık YSK'dır
Tarih: 16.05.2019 - 07:53
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"-Mustafa Kemal 100 yıl önce bugün önemli bir adım attı. İstanbul işgal altında, mücadele ediyor. Bugün bayrağımızın altında huzurla yaşıyorsak bu, Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları sayesindedir. Cumhuriyeti kurdular ve bütün İslam dünyasına örnek oldular. Bütün mazlum milletlere örnek olduk. 

-(Seçimde) Size 4 pusula veriliyor. Mühürleri basıyorsunuz. Sandık aynı kurul. 3'ünde bir şey yok, büyükşehirde sorun var, diyorsunuz. İptal kararını ancak iradesini satan birisi yapar. Yazmadılar gerekçeyi, o 7 kişi oturup yazmıyorlar. Kim onlara talimat verdiyse aynı talimatları verenler gerekçeyi de şöyle yazın diyorlar. Uygulama akla, hukuka, vicdana aykırı bir uygulama. Biz dilekçe verdik, madem kurulların oluşumunda bir hata oldu o zaman '39 iptali ediyorum' dersin. Bunun bir mantığı vardır. 

İradesini, aklını kiralamış olanların talimatla yaptıkları bir iptal kararıdır. Bunun yargıçlıkla ilgisi yok. 

YSK'ya güvenmiyorum. Bizim rakibimiz YSK'dır artık. 23 Haziran'da sandıklara sahip çıkacağız. YSK'nın kendi sitesi var. Orada da Ekrem İmamoğlu önde görünüyor. Bütün geçersiz oyları sayacağım, dedin. 22 ilçede 57 sandıkta sondajlama yaptılar, 6 ilçede bütün oyları saydılar, yine Ekrem bey çıktı. 

-Bizim uzmanlık alanımız hukukun üstünlüğü, adalettir. Onların uzmanlık alanı hırsızlık ve çalmaktır. 

-Vatandaş kendisine güvenecek. 'Gittim oyumu kullandım ama Ankara'da benim oyumu çaldılar. Ne yaparlarsa yapsınlar oyumu kullanacağım' diyecek.

İstanbul'u İstanbullular teslim alacak. Ekrem bey gitti mazbatasını aldı, yine gidecek binlerce kişiyle alacak mazbatasını. Ekrem beye mabatasını verirler mi diye endişe etmeyin, gidin oy kullanın gerisini bize bırakın. Bütün milletvekillerimiz orada olacak.

-Biz erken seçim istemiyoruz.

-AK Partili kardeşim de gidecek diyecek ki ben kul hakkı yemem. Ramazanın 1. günü gittiniz bir kişinin hakkını aldınız. Ekrem bey gidecek yine alacak. 

-Ekonomiyi ne zaman düzelteceğiz. Tekrar seçim nereye kadar... Bunun adı fırsatçılıktır. Biz fırsatçı değiliz.

(Linç girişimi) Beni asıl üzen bir şehit cenazesinde bunların olmasıdır. Bizler katıldık, devlet töreni var orada. Dualar okunur, helallik isteir, sonsuzluğa yolcu ederiz. Cenaze namazını doğru dürüst kıldırmadılar. Bana böyle bir saldırı Artvin'den Şavşat'a gittiğimde PKK tarafından yapıldı.

Akkuzulu Köyü'ndekileri suçlamıyorum. Linç girişiminde bulunanlar serbest bırakıldı. Talimat olmazsa bırakılmazlardı. Bn inançlı bir insanım. Allah'ın verdiği bir canım var giderse gider. Benim görevim sakin kalmaktır. 3-5 çapulcu geldi saldırdı diye geri adım atmayacağız. Orada bir tezgahın olduğu belliydi. Bir adım bile geri adım atmayacağım. Benim kişisel bir menfaatim yok. Ben istiyorum ki bu memlekette insanlar huzur içinde yaşasınlar. Bugün neredeyse 2 farklı partili bir araya gelse kavga çıkacak. Bu gerilimi yapan iktidar. PKK bana saldıracak ben PKK'lı olacağım. Her gün yalan haberler yayıpyorlar. Savcılar yok mu? İktidar bunu yapın, diyor. 

-CHP genel başkanlarının kaderidir bu. İnönü'ye, Ecevit'e saldırıldı. İktidar sahipleri ne zaman koltuklarının gittiğini görürse olur bunlar. Beni endişelendiren bu tırmanır mı?

Gazeteci Demirağ'a saldırı... (Saldıranların ifadesi) Trafikte tartışmışlar. Öldürülmek amacıyla saldırıya uğruyor, saldırganlar ertesi gün serbest bırakıldı.

Twitter'dan bir şey yazıyorlar, Erdoğan'a hakaret diye tutuklanıyorlar. Sen sadırıya uğruyorsun, serbest bırakılıyorlar. Daha önce Yeniçağ gazetesi basıldı, ne oldu failler? Ortada yoklar. 

-Ülkeyi merhametle, vicdanla, hukukla yönetirsiniz. Bunları bir tarafa atmışsanız ve sadece koltuğunuzu ve yakın çevrenizi düşünüyorsanız Erdoğan bunu yapmaz. (Linç girişimi sonrası geçmiş olsun dememesi) Erdoğan teslim alınmıştır. Yakın çevresindekiler darmadağın edildi. Erdoğan'a bunu yapmanız daha doğrudur, diyen birisi kaldı mı? 

(Tevfik Göksu'nun Trabzonlularla ilgili sözleri) İftar sofrasında konuşuyor. Nasıl olur da iftar sofrasında siyaset konuşursunuz? Beni çağırdıkları yerde siyaset konuşmayacaksanız gelirim, dedim. Ekrem İmamoğlu'nu Karadenizlilerin vicdanına teslim ediyorum. Bu kadar iftirayı Karadenizliler kaldıramaz. (Tevfik Göksu) Tanımam ama sağlıklı bir kişi olmadığı ortaya çıkıyor. Bu dil kimseye yakışmaz.

-Milli iradeye darbe yaptılar. İstanbullular bozulan adalet terazisini 23 Haziran'da 7 hakime rağmen düzeltecekler. 

-Ekrem İmamoğlu vaatlerinin talimatlarını verdi, onlar yapılıyor. Ekrem bey 23 Haziran'dan sonra koltuğa oturacak vaatlerinin tamamını yerine getirecek. Kaç yıldır İstanbul'u yönetiyorlar da bunları yapmadılar. Ekrem bey 18 günde yaptı. Ekrem bey gelince kreşleri olan, yeşil, denizi herkesin gördüğü bir İstanbul olacak. Ekrem bey dürüst, çalışkan birisidir. Binali beyin ufku bitmiştir. Ekrem bey dış dünyayla, demokrasiyle, güler yüzlü olmasıyla, demokrasiyle toplumun önünde bir değer olarak duruyor. 

Ekrem bey mazbatası iptal edildikten sonra herkesin kabul ettiği bir gerçek var, artık 16 milyon İstanbullunun belediye başkan adayı.

-8 milyon kişi işsiz. Kimse bu aileleri düşünmüyor. Anneler çocuklarını aç yatırırken iktidar sahipleri sarayda. Bir baba işsiz, oğlu, kızı işsiz. Baba okula giden çocuğuna harçlık veremiyor. Saraydakiler bunu düşünüyor mu?

Damat bey 'dengelendi' diyor. Ekonomide denge mi kaldı? İşçi, esnaf perişan.  

Merkez Bankası'nın (MB) yedek akçeleri... Türkiye ekonomisi iflas ederse ya MB iflasla karşı karşıya kalırsa ona başvurulur. Tank palet fabrikasını 50 milyon dolara Katar ordusuna sattınız. Londra'daki faiz lobisine 165 milyon dolar ödüyorsun 50 milyon bulamıyorsun. Katar'dan uçağı niye aldılar?

-Bu kadar savurganlık dünyada alay konusu olur. Nedir bu israf, bu hayat tarzı. Bunu anlatacak laf bulamıyorum. Erdoğan geçen 'o stadyumları ben yaptım' diyor. Onları vatandaşın vergileriyle yaptın.

(Ekonomiyi) Nasıl kontrol edeceklerini bilmiyorlar. MB'ye müdahale ettiler. 

Büyük bir lüks içinde yaşıyorlar. Liyakatli, eğitimli, devlet geleneiğini bilen insanlar pasifize edilmiş vaziyette. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kalkınma planı yok. 21. yy'da bir devletin nasıl kalkınma planı olmaz. 100 günlük eylem planının kaçıncısını açıkladılar, ne oldu?

Devletteki liyakati sağlayacaksınız önce. Ekonomi nasıl düzelir diye 13 madde ilan ettim. Onun birinci maddesi liyakattir. İşi bileni getireceksiniz, sıcak siyaset kurumlara müdahale etmeyecek. 

-2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor, her şeyi ithal ediyorsunuz. Bir devlet çiftçiyle rekabet eder mi? 

-Dış politikanın milli olması lazım, dış politikada muhalefet olmaz. Bütün gelişmeler muhalefet liderlerine bildirilir. Abdullah Gül ve Davutoğlu bunu yapıyordu. Onlara saygı gösteririm.

-(Aydın'da bir davada sanığa Çeçioğlu ve İmamoğlu'na FETÖ iftirası attırılmak istenmesi) Bunu yapanlar iktidar sahipleri. Bir gazeteci niye gider Ekrem İmamoğlu'nu, Özlem Çerçioğlu'nu suçla der. Bu işin içinde mevcut bir bakan var. (Sanık) 'Bana geldiler, FETÖ'cülükle suçla seni serbest bırakacağız' dedi. Bunlar FETÖ taktikleri. Fettah Tamince FETÖ'cü, Erdoğan'ın yanında, ihaleler veriliyor. FETÖ ile mücadele filan yok. İktidara rakip olanlarla mücadele var. Erden Erdem, Osman Kavala niye içeride? Emin Çölaşan'dan, Necati Doğru'dan FETÖ'cü olur mu? Önceden sahte delil üretiyorlardı, şimdi buna da gerek duymuyorlar.

-(Haluk Savaş'ın pasaport alamaması) Kendisi kanser, gidip tedavi olması gerekiyor. Ölümüne neden oluyorsunuz. Sorumlusu Erdoğan. Her şeyden ben sorumluyum, diyor. 39 ayım var, 30 ayım geçti, bana pasaport veri diyor. 

-EYT sorununa sahip çıkacağız. 

-3600 ek göstergeyi seçimlerden önce söz verdiler, neden yapmıyorlar? 

-Saadet Partisi'nin genel merkezi için ben de bağışta bulundum. İmamoğlu kampanyası için de bağış yaptım.

-Askeri öğrencilerin günahı yok.(15 Temmuz'da) Osman Kavala iddianamesi yok, niye içeride? Binlerce mağdur var. İçeride olmakla dışarıda olmak arasında fark yok. 

-Gazi'nin İstanbul'dan Smasun'a gidişinin 100. yılı. Bugün Sunay Akın'ın güzel bir gösterisi olacak. Ben, milletvekillerimiz, Ekrem İmamoğlu, belediye başkanlarımız, kazanamayan adaylarımız orada olacağız. Orada bir partinin propagandası yapılamayacak her siyasi partiden kardeşlerim gelsin Bakırköy Meydanı'na. O günkü tabloyu yeniden yaşayacağız. Çocuklarımız da görsünler. 19 Mayıs'ta da Samsun'da olacağız.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları