loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Bozkurt'ta konuştu: 2019'da bu bölge için taşkın raporu hazırlanmış, önlem alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir

Kılıçdaroğlu Bozkurt'ta konuştu: 2019'da bu bölge için taşkın raporu hazırlanmış, önlem alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir
Tarih: 15.08.2021 - 12:34
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sel felaketi yaşanan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu. CHP lideri incelemelerin ardından açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"İçişleri Bakanı ile görüştük. Kayıplar konusunda bazı bilgiler verdi. Ulaşamadıkları ama ihbar olan kayıplar var. Belediye başkanımızla da görüştürk. Bozkurt belediye başkanına elimizden gelen her yardımı yaptığımızı, talepleri olduğu takdirde süratle karşılayacağımızı, belediye başkanlarımızın burada olduğunu ifade ettik.

Felaktten sonra önlem almak elbette hepimizin görevi. Önemli olan felaketin geleceğini bilerek önlem almaktır. 2019'da bu bölge için taşkın, sel raporu hazırlanmış. 2019'da bı bölgede ciddi taşkınların geleceği bilindiği halde önlem alınmaması devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir. 

Belediye başkanımııza da ifade ettim. Dere kenarlarında yapılaşmaya izin vermemek lazım. 8 katlı bina çökmüş, yanında bir yurt binası var, çökmüş. Diğer binalarda hasar var. Selin geldiği, belli, bütün Karadeniz bunu yıllardır yaşıyor. Nasıl oluyor da bu gerçekler bilindiği halde dere kenarlarında yapılaşma izni verilir? Çok acı bir şey. Bundan ders çıkarmalıyız. Belediye başkanına da bu tür yapılaşmalara izin vermemesi gerektiği konusundaki düşüncelerimi açıkladım.

Bozkurtlulara geçmiş olsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralarımızı müşterek sarıyoruz.

Bir felaketle karşı karşıyayız. Yaraları sarmak için A partisi, B partisi diye bakmıyoruz. Bu ülkede birlikte yaşıyorsak, bir sorunla karşılaşmışsak o sorunları çözmek hepimizin ortak görevi olmak zorunda. Belediye başkanı da bunu doğru kabul etti. 

İnşallah Türkiye, artık felaketle karşılaşmadan gerekli önlemleri zamanında alır. 

Türkiye'nin iyi yönetilmesi gerekir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları