loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bu millet tasarrufu, ampulü söndürerek yapacak; az kaldı

Kılıçdaroğlu: Bu millet tasarrufu, ampulü söndürerek yapacak; az kaldı
Tarih: 09.11.2021 - 13:33
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Yarın 10 Kasım. Büyük bir lideri, bir devlet adamını, dünya çapında bir lideri, Birleşmiş Milletler'in dünya tarihinde önemli bir lider olarak tanıdığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 83. ölüm yıldönümü. Her CHP'li kadını ile erkeği ile kimsesiz hissedenlerin yanında olacağız. Gazi Mustafa Kemal barıştan yanaydı. Zorunlu olmadıkça savaşın bir cinayet olduğunu da ifade etti. Bütün hedefi Cumhuriyeti ve bağımsız Türkiye'yi inşa etmekti. Bize düşen görev, ikinci yüzyılda, güzel Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandırmaktır.

- Devletin saygınlığını koruyacağız. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok, bütün sorunlarını çözme vaadinde bulunan ve samimi olan CHP'yi dinleyeceksiniz. Devlet yönetiminde siyasal iktidarın samimi olması lazım. Kuraklık var mıydı vardı, ziraat odası başkanları bağırıyorlardı.Üretim düşüklüğü oldular, bunun üzerine karar çıkardılar. Para ödenmedi, neden ödenmedi? Beşli çeteye gelince dünyanın parasını veriyorsun, üreticiye gelince para yok. Sonuna kadar takip edeceğiz.- Beşli çeteye gelince dünyanın parasını veriyorsun. 

- Bunlar daha söz verdikleri 100 lirayı dahi ödeyemezken, biz iktidar olduğumuzda 1 hafta içinde çiftçinin kredi faizlerini sileceğiz. 

- Orman yangınlarından sonra fidan dikimi başladı. Fidan dikimini artık köylü kadınlar yapıyor. Kadını işveren gibi görüyorlar. Bu kadınların tamamı sigortalı olacak. 

-Şu anda bankalardaki mevduatın yüzde 56.9'u döviz. Güvenseler herkes Türk Lirası mevduatı açar. Güveni kaybeden iktidarın Türkiye'yi sağlıklı yönetme ihtimali yoktur. Gerçekten bir şey yapacaklarsa vatandaşı dinlemeleri, sorunlarını dinlemeleri lazım. Vatandaşın acısını dinlemeye tahammül edemezler. İcra dairelerindeki dosya sayısı 23 milyonu aştı.

-Zam fırtınası gelecek demiştim. Asıl kışı görecek demiştim, kara kış fonu kurun demiştim. Arka arkaya zamlar yağmaya başladı. Son 6 ayda gübre fiyatlarına 31 kez zam geldi. Türkiye daha önce böyle bir tabloyla karşılaşmamıştı...

-10 milyon civarında asgari ücretli var. Bu asgari ücretlinin tamamı açlık sınırının altında maaş alıyor. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle garip bir tabloyla karşı karşıya kaldık. Asgari ücret eskiden 385 dolardı, şimdi 385 dolardan 291 dolara düştü. 94 dolar asgari ücretlinin kaybı var. Bunu bildiğimiz için derhal asgari ücret tespit komisyonunu toplayın dedik. Rakam yükselsin vatandaş kışı en azından huzur içinde geçirsin dedik. Bu yapılmadı. Sarayın bakış açısı 'Eğer vatandaş ekmek bulamadıysa pasta yiyebilir' Tablo bu, ekmek yoksa pasta yiyebilirsin...

-Saray 'porsiyonları küçültün' diyor. Birisi daha 'Peygamber efendimiz de mideyi boş bırakın' der diyor. Sen karnını tıka basa yiyorsun... Her türlü şeyi yiyorsun rahatlıkla. Vatandaş ne yapacak?

-Yandaş gazeteler alışverişe tok karnına çıkın diyor. Öneriye bakın. Küçük market arabaları kullanın, raftaki ürüne aman dokunmayın diyor. Zaten dokunamaz ki tamamına alarm takılmış, zincirlenmiş zaten. En son bakan, kış geliyor evi daha az ısıtın faturaları düşürün tasarruf edin diyor. Bu millet tasarrufu, ampulü söndürerek yapacak. Az kaldı.

-İstanbul'da İklim Değişikliği Eylem Planı'na katıldım. Başkanımız İstanbul'u korumak istiyor, yeşil alan kazandırmak istemiyor. İstanbul'a Kanal İstanbul'un yapılmasını istemiyor. Ben de söz aldım. 'Sayın Başkan hiç meraklanma Kanal İstanbul Projesi'ni hiç kimse alamayacak. Alan olursa ağır bedeller ödeyecektir' dedim. İhaleye dışardan da gelebilirler. İstanbul'un talan edilmesini istemiyoruz. Yabancıların da talana ortak olmasını istemiyoruz. Büyükelçilere de "Sizin ülkenizden bir şirket girer, İstanbul'un talanına katılırsa o da ağır bedeller ödeyecektir" dedim.

-Bizi niye yabancılara şikayet ediyorsun diyorlar anlamıyorlar. Ülkenin çıkarlarını, gözbebeğimiz İstanbul'u korumak ne zamandır ihbar oldu? Bunu söyleyenler bizim milliyetçiliğimizi asla sorgulayamazlar. Bu Cumhur İttifakı'nın en temel sorunu biri diyor ki 'Ben milletçiyim' diğeri diyor ki 'Ben her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım'

-Bu ülkenin çıkarlarına, İstanbul'a ihanet edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Kanal İstanbul ihalesine kim girerse ağır bedeller ödeyecektir.

-Geçen pazar akşamı bir video paylaştık. İlk 6 ayda kadınlar için ne yapacağız? Kadınlara bir hak falan vermiyoruz. Kadınların hakkını, kadınlara teslim edeceğiz.

-İstanbul Sözleşmesi'ni imzalayacağız ve Resmi Gazete'de yayımlanacak. Ev içi şiddet olursa olay karakola intikal ederse özel birimler olacak o birimlerde en az bir kadın olacak. Hem kadına hem aileye sosyal güvenliğini sağlayacağız. Aile Destekleri Sigortası 1971'den beri uygulanmıyor. Kadının da çocuğun da sosyal güvenliğini sağlayacağız.

 

Partimizin TBMM Grup Toplantısı https://t.co/yaNI461GcG

— CHP (@herkesicinCHP) November 9, 2021

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları