loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bu sistem böyle yürümez

Kılıçdaroğlu: Bu sistem böyle yürümez
Tarih: 25.03.2021 - 14:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale'de kanaat önderleri buluşmasında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Sorunlar var bu sorunları el birliğiyle çözeceğiz. 
Burası küçük bir köydü. Burayı kuranlar savunma sanayi entegre tesislerinin kurulabileceği bir yere dönüştürdü. Düşmanın kolay ulaşamayacağı bir yer. Önemli bir merkezdi. Cumhuriyet tarihimizin en büyük entegre silah sanayii idi. Hala bunun iskeleti var.

En büyük sorunumuz işsizlik. 10 milyonu aşkın işsizimiz var. 1 milyonu aşkın üniversitesi mezunu işsiz. Bir iktidarın başarısının temel ölçüsü izlediği ekonomik politika istihdam yaratıyor mu yaratmıyor mu? Yaratmıyorsa başarısızdır. Nüfusumuz Almanya ile aşağı yukarı aynı. Almanya her yıl işçi alıyor bizde her yıl işsiz sayısı artıyor. Ülkemizin güçlü olmasını, üretmesini istiyorsak işsizlik yaratana oy vermeyeceğiz. 

Bir iktidar futbol kulübü tutulmaz. Verdiği hizmet milletin terazisinde tartılır. 10 milyonu aşkın işsiz demek Türkiye'nin felaketle karşı karşıya olması demektir. 

Hangi organize sanayi bölgesine (OSB) gitsem nitelikli ara eleman bulamıyoruz diyorlar. Neden siyaset kurumu buna çözüm üretmiyor. Biz bütün OSB'lerde teknoloji liseleri kuracağız. Çocuk 3. sınıftan itibaren alanına göre stajını yapacak. SGK'sını devlet yatıracak, mezun olunca işi hazır olacak.

Türk-İş, Hak-İş, DİSK'in genel başkanlarını bir akşam yemeğinde topladım. Sorunlarınızı beraber çözün, dedim. Bunu iktidar niye yapmıyor? İktidar olduktan sonra her şeyi ben bilirim derseniz başarılı olamazsınız. Sorunu yaşayandan dinleyeceksin ki sağlıklı çözüm üretebilesin. 

2018 Ağustos ayında Türkiye krizle karşı karşıya. İstanbul'da basın toplantısı yaptım. 13 madde halinde neelerin yapılması gerektiğini anlattım. Yasal düzenleme için yasal desteği veririz, dedim. 

Eleştiri geldi, olabilir. Ama eleştiri benim saydığım 13 madde üzerinden değil niye konuşuyorsun diye... Neler söyleyeceğimiz hakkında izin mi alacağız?

Geçen salı günü hükümetin buhrandan en az hasarla çıkmamız için 9 madde sıraladım. Sorun siyasi tercihten kaynaklanıyor. Ekonomiyi faiz-döviz eksenli yönetiyorlar. Ya döviz ya faiz artıyor. Ben bu eksende devlet yönetileemez, dedim. 27,5 yılımı devlete verdim.Bütçe nasıl yapılır, vergi nasıl toplanır, tasarruf nasıl yapılır 27,5 yılım bunlarla geçti. Siyasi partiler devlet değildir, devleti yönetmek için gelirler. Yatırım, üretim politikasına döneceksiniz. Bir devlet sadece para politkasıyla yönetilemez. Böyle yönetilen devletler ekonomik olarak batmıştır.

83 milyon insan Londra'daki bir avuç tefeciye hizmet eder hale gelsin. Bu sistem böyle yürümez. Bu sistemi bizi ekonomik  buhranın ortasına getirip bıraktı. Daha da derinleşecek. Dinlemiyorlar. Devlette işi ehline vereceksin. 

Kırıkkale'de çok güçlü bir milliyetçi damarı var. Gerçek anlamda milliyetçilik için, üreteceksiniz. Kalktılar tank palet fabrikası Katar ordusuna bir kuruş almadan verdiler. Ben isterdim ki 'ben milliyetçiyim' diyenler ayağa kalksın. Ben şu anda oraraya giremiyorum, askeri sırlar var. Ama Katarlılar giriyor. Hangi askeri sır?

Tank üretseydik savunma sanayiinde önemli noktaya gelirdik. 2018'de ilk tank üretilecekti, ne oldu? Ordumuzun tank üretmesine engel oldular. Bunun kavgasını parlamentoda kim veriyor?

Esnaf perişan. Esnafı desteklemek için anayasaya özel hüküm koymuşuz. Nerede destekleniyor? 

Elin oğlu eksi faizde, biz en yüksek faizi ödüyoruz. Yeni bir stratejiye ihtiyacımız var. 

Ekonomik Sosyal Konsey vardı. Kanun çıktı, anayasal kurum oldu. En son 5 Şubat 2019'da toplandı. Benim dışımda kimse toplanmasını istemiyor.

Öyle bir noktaya geldik ki komşumuzun inancını, kökenin soruyoruz. Bunu aşmak zorundayız.

Esnaflarla ilgili 17 maddede açıklama yaptım Yine olmadı. Çözmek istemiyorlar. Para var bütün mesele parayı kim için kullanacaksın? 

Hollanda Konya'dan küçük bir devlet yıllık tarım ihracatı 185 milyar dolar. Türkiye'nin 18 milyar. Sattığımızdan çok ithal ediyoruz. 

4 ayaklı bir strateji izlemek zorundayız.

1-Önce demokrasi olacak. Can ve mal güvenliği olacak. 

2-Üreten Türkiye. Her alanda üretmemiz lazım. Katma değeri yüksek üeün ürtmezseniz başarılı olamazsınız. Kendi inancımız bilime en fazla değer veren inançtır. Kalktık bir sürü hocayı üniversitelerden attık, ne oldu? Bunlar yanlıştır. Farklı düşündü diye bir insanı kovamazsınız, hapse atamazsınız.

3-Güçlü bir sosyal devleti inşa etmek zorundayız. Herkesin karnının doyması lazım. Aile Destekleri Sigortası'nın gelmesi lazım. Her aile lütuf mantığıyla değil hak mantığıyla karnını doyurmalı. 

4-Sürdürülebilirlik.

Asla umutsuzluğa kapılmayın. Umutsuzluğa kapılmak bizim kitabımızda yok. Çözülemyecek sorunumuz yok. Kavgadan kimse yarar görmüş değildir. 

Siyaset zenginleşme aracı değildir, halk hizmet etme aracıdır. 

En büyük kuruluşumuz Türk Telekom'du. Hariri ailesine verdik. Bizin bankalardan krediyi çekti satın aldı. Pek çok şeyi sattı, karını yedi. Bankalara borca gelince ödemiyorum, dedi. Kar Hariri ailesinin oldu zararı bizim bankalar çekti. İnternet altyapısı yenilenmedi. Bunun siyaseten bedeli ne oldu? Ben sorunca vatan haini diye laf işitiyoruz. Fakir fukaranın hakkını sormayacağım da ne yapacağım?

Bütün bürokratik hayatımı incelediler bir şey bulabilir miyiz, diye. Bulamadılar, bulamazlar da. 

Geçmişte kavgalar olabilir. Geriye dönüp bir helalleşmemiz lazım. Ufka bakmamız lazım. O zaman Türkiye hızla büyür.

Rahmetli Ecevit gitti Kıbrıs'ı aldı hala eletirilir. Öbrüleri Süleyman Şah'ı kaçırdılar kahraman ilan ettiler. 

İlk bir hafta içinde Süleyman Şah türbesini kendi toplraklarımıza götüreceğiz. Bayrağı ve vatanıyla sorunu yoksa herkes benmim kardeşimdir. Bayrak ve vatan kutsallarımdır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları