loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bu ülkede 7'den 70'e herkesin işi, aşı oluncaya kadar mücadele edeceğim

Kılıçdaroğlu: Bu ülkede 7'den 70'e herkesin işi, aşı oluncaya kadar mücadele edeceğim
Tarih: 14.03.2019 - 16:55
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede 7'den 70'e herkesin işi, aşı oluncaya kadar mücadele edeceğim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman'ın Besni ilçesinde halka seslendi. 
Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Artık Besni'nin belediye başkanı Vakkas başkan. Ona inanıyorum, güveniyorum. Harcadığı her kuruşun hesabını millete verecek, kul hakkı yemeyecek. CHP kul hakkı yemez, komşusu açken tok yatmaz. Bunu herkesin bilmesi lazım.

Başkan seçildiği gün, hiçbir ayrım yapmadan bütün Besni'yi kucaklayacak. Herkese eşit hizmet verecek. Ama burada bir ayrıcalık bekliyorum. Bir mahalle fakirse, yoksulsa oraya daha fazla hizmet götürecek, pozitif ayrımcılık yapacak.

Bütçe görüşmeleri sırasında demiştim ki; asgari ücret 2200 lira olsun. Onlar 2020 lira yaptılar. Bizim bütün belediyelerimizde asgari ücret net 2200 lira. 1 Nisan'dan itibaren Besni Belediyesi'nde çalışan vatandaşın asgari ücreti 2200 TL olacak.

Biz kimsenin aşıyla işiyle uğraşmayız. Başkan olduğun zaman hiçbir işçinin işine son vermeyeceksin. Kim çalışıyorsa alın terine değer vereceksin, herkesin aşına, işine saygı göstereceksin.

Bir şey söylüyorlar; 'CHP'li belediye olursa hizmet veremez, hükümet para göndermez' diyorlar. Öyle bir şey yok. Belediye gelirleri kanunu var. Başkana ve Besnililere söz veriyorum: Sizin kardeş belediyeniz İzmir Büyükşehir Belediyesi olacak.

Besni'ye genç, yetenekli bir arkadaş, Besni'ye hizmet etmek için mücadele eden bir arkadaş. Size hizmet edecek, eğer bir kusuru olursa beraber yanlışlarını rahatlıkla söyleyecek ve düzelteceğiz.

Besnililerin durumunun iyi olmadığını ben biliyorum. Çiftçinin durumunun iyi olmadığını, işsizliğin büyük boyutlarda olduğunu biliyorum. Bir belediye başkanı kalkıp da 'ben herkes iş bulacağım' diyemez. Bir belediye başkanı yeni istihdam alanları yaratacak ve insanlar orada çalışacak.

Ben Vakkas başkandan bir söz istiyorum. Başkan olduğunda her mahalleye bir kreş açacaksın. Her anne sabah çocuğunu o kreşe teslim edecek.
Besni'nin üzümünü bütün dünyanın bilmesi lazım. Arabistan'ın hurması varsa Besni'nin de üzümü var. Besninin üzümü Türkiye'nin hurması olmak zorundadır.

Rahmetli Bülent Ecevit Kıbrıs'a çıktığı zaman bir sürü ambargo uygulandı. Ama Ecevit 'kimsenin önünde diz çökmem' dedi. Asla diz çökmedi.

Şimdi ise Trump telefon ediyor 'Parazı bırak' diyor; anında papazı bırakıyor. Bu iş böyle olmaz.

7'den 70'e bu ülkede herkesin işi, aşı oluncaya kadar mücadele edeceğim."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları