loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bunların milletin yakasından düşmeleri lazım, halkın hakemliğine başvurma zamanıdır

Kılıçdaroğlu: Bunların milletin yakasından düşmeleri lazım, halkın hakemliğine başvurma zamanıdır
Tarih: 21.01.2021 - 16:23
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırşehir'de bir dizi ziyarette bulundu. CHP lideri, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"(Erdoğan'a) İşsizlikle, yoksllukla uğraş. Sanayicinin, işsizin derdi var onları çöz. Evlere temizliğe giden üniversite öğrencileri var, onu çöz. Bunlar ortadayken onların gündemleri çok farklı. Onların gündemleri köşeyi nasıl döneceğiz. Millet aç aç. Bir kişi açım, diyorsa siyaset kurumu dönüp bakmalı. 

Anne, baba, çocuk aynı evin içinde birbirinin yüzüne bakamaz hale geldi. Bunların milletin yakasından düşmeleri lazım. 

Bunlar siyaseti zenginleşme aracı olarak gördüler. 5, 6 maaş alır hale geldiler. İnsan utanır. 10 milyon işsiz var bu ülkede. 10 milyon işsize karşı ne yaptılar? İstihdam sorununu mu çözdüler? Saraylarda oturuyorlar. 

Esnafı gezdim, böyle bir tablo cumhuriyet tarihinde yaşanmadı. 1 yılda ülkeyi bu hale getirdiler. Akılları nerede bunların? Bir avuç beslemeye dünyanın parasını veriyorsunuz. İnsan biraz sıkılır. 

Herkes sandığı bekliyor. Önümüze sandığı koyun diyorlar. Erdoğan çıkıp da bir çiftçiyle, bi emekliyle, bir işsizle konuşuyor mu? 

Üniversite mezunu burada sokakta yakaladı, yerleri temizlemeye hazırım, iş istiyorum, diyor. Nerede bu sosyal devlet? Saray devleti var. Sarayda işsizlik yok, Türkiye'de var. Sarayda açlık yok, Türkiye'de var. 'Dükkanı kapat' dedin. Kira vermeyiz' dediler. 

Derin bir siyasal sorumsuzluk var. Bunu bitirmek zorundayız. Halkın hakemliğine başvurma zamanıdır.

Türkiye'nin bütün ülkelerle barış içinde yaşamasını isterim. Türkiye baskı otoriter rejimi içinde bunun değişmesi lazım."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları