loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bunların yapamadığını yapacağız, iktidar olacağız, bütün sorunları çözeceğiz

Kılıçdaroğlu: Bunların yapamadığını yapacağız, iktidar olacağız, bütün sorunları çözeceğiz
Tarih: 13.07.2021 - 13:32
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Kadıköy'de bir kilisenin duvarlarına çıkıp eylem yapanların provokatör olduğunu unutmayacağız, izin vermeyeceğiz. Her inançtan insan başımızın üstündedir. 

2 gencecik evladımızı kaybettik gençlik kollarından. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Ailelerine baş sağlığı diliyorum.

Soma'da ellerinden hakları almak için mücadele eden işçiler vardı. Haklarını arıyorlardı. Ankara'ya geldiler ama Ankara'ya sokulmadılar. Sarayın adaletle ilgisi var mı? 301 kişi hayatını kaybederken hani onların hakları teslim edilecekti? Ankara'ya sokulmadılar dönmek zorunda kaldılar. Ali Faik İnter ve Tahir Çetin trafik kazasında hayatlarını kaybettiler. Allah'tan rahmet diliyoruz.

Bir işçi hak istiyorsa 3 konfederasyonun da orada olması lazım. Bunu maalesef göremedik.

Bu sonbahara kadar yapılacak son toplantımız.
Türkiye nereye gidiyor? Arkadaşlarımız illeri geziyorlar, nabız tutuyorlar. Profesyonelce çalışan kurumlar var anket yapıyorlar. Türkiye iyiye gidiyor diyenlerin oranı yüzde 16,9. Dolarla devlete borç verenler için iyiye gidiyor. Büyük bankalarda dolarla hesabı olanlar, dolarla aylık alanlar da rahatlar. 

Böyle bir tabloyu Türkiye ilk kez yaşıyor.

Mayıs 2018'de Erdoğan söz verdi güvenlik görevlilerine, cami imamlarına, öğretmenlere, sağlıkçılara 3600 ek gösterge vereceğim, dedi. 3 yıl 2 ay geçti. Bir insan verdiği sözü tutmazsa yalancı denir. Erdoğan kendisini neden bu pozisyona sokuyor? 

CHP tarihinde ilk kez belki bu kadar yoğun çalışıyor. Her bölgede sorunlar var, raporlayacaklar. Bunların yapamadığını yapacağız. Biz iktidar olacağız. Bütün sorunları çözeceğiz. İktidar olduğumuzda sorunları belirlemek için zaman kaybetmemek için çalışıyoruz. Hiçkimsede olmayan bilgiler var bizde. Herkesin sorunlarını biliyoruz. Çözümleri de üretiyoruz. Sorunları saptıyoruz. Vatandaşla partimiz arasında güven bağı oluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Çözülmeyecek sorun yok, bize güvenin. 

(Yurttaşlara) Sandığa gideceksin oyunu vereceksin 5 yılda Türkiye'nin neeye geldiğini, haramilerin iktidarını nasıl indirdiğimizi, üretimin nasıl teşvik edildiğini göreceksin. Güven ve oyunu ver Türkiye nasıl şaha kalkıyormuş göreceksin. 

Türkiye Taş Kömürü'nün 5 bin kişiye ihtiyacı var. Söz verdiler yapmıyorlar. Niye Zonguldak'tan kmür çıkaralaım ki dışarıdan getiririz, diyorlar. 

Adıyaman'daki tütün üreticileri de mücadele ediyorlar. Hak isteyen işçilerin evleri sabahın köründe basıldı. 16 işçiyi karakola götürüp gözaltında tuttular. Mahkemeye çıkardılar, 10'unu hapishaneye gönderdiler. Alınterinin karşılığını istiyorsun sabahın köründe evin basılıyor, talimatla tutuklanıyorsun. Kime güveneceksin? Bu kadreşine güveneceksin. Ankara'dan İstanbul'a 420 km adalet için yürüdüysek tütün işçisinin de yanında duracağız.

Arkadaşlarım meclise getirdi. AK Parti ve MHP tarafından reddedildi. Tütünü tekellere teslim ettiler. 400 bin aile geçiniyordu tütün işinden. Tütünü mahvettik, dışarıdan tütün getiriyoruz. 2003-2021 mayıs dçnemi itibariyle 1 milyon 275 bin ton tütün ithal edildi. 6 milyar 435 milyon dolar ödendi.

Bu 6 milyar 435 milyon dolar size ödense dünyaya tütün ihra. ederdiniz. Bu parayı yabancılara verdiler. Bunlar 'yerli ve milliyiz' diyorlar. Batsın sizin yerliliğini ve milliğiniz.

Erdoğan gençlerle konuşuyor. Gençleri yaftalamayın, istismar etmeyin, hafife almayın, diyor. İstismar eden, hafife alan, yaftalayan sensin. Bunlar gençlerle nasıl konuşacaklarını, şakalaşacaklarını da bilmiyorlar. 

İşsizlik kol geziyor. 5-6 aylık geçici iş için yüz binler sıraya giriyor. İntihar edenler var. Aile kurumunu temelden sarsıyor. Ailenin temeline dinamit koydunuz. Baba, anne, üniversite bitiren oğlu işsiz evde birbirlerinin yüzlerine bakamıyorlar. Uyuşturucu senin genel merkezine kadar girdi. Bir genç tweet atmış: Ortalama bir araç nasıl 250 bin oluyor, ortalama bir ev nasıl 1 milyon oluyor. Ülkenin ana gündemi bu oluyor. Çalışarak bir ev bir araba alınamıyor. Kredi ödemekten ciğerimiz sordu, artık yeter' diyor. Artık yeter. 

Sevgili gençler sizin hayalleriniz bizim hedeflerimizidir. Kurduğunuz bütün hayaller CHP'nin hedefidir. Saray ve beslemelerinin hayallerini bırakın. Erdoğan'ın söylemlerinin tamamına kulaklarınızı tıkayın. Böyle bir adam yoktur, deyin. Türkiye'nin kaderini belirleyeek olan sizlersiniz. Demokrasi mi, özgürlük mü istiyorsunuz sandığa gidin. 

Tweet atarsam gözaltına alınır mıyım diye düşünmeyin. Güvenceniz bu kardeşiniz. 

Melih Bulu Boğaziçi Üniversitesi'ni hapishaneye çevirdi. 2 öğrenciyi gözaltına aldılar. Serbest bıraktılar, yurt dışına çıkış yasağı koydular. Bu iki öğrenci yurt dışından burs kazanan iki öğrenci. Gençlerden intikam almak istiyorlar. 

2 gün sonra 15 Temmuz. Bir sarayın bir de halkın 15 Temmuz'u var. 251 şehidimiz var. Para topladılar şehit ve gazilerin paralarına çöktüler. 15 Temmuz sonrası darbe girişiminin sonuçlarının araştırılması istendi. Kaç yıl geçti rapor yayınlanmıyor.

Erdoğan, 'Değerli kardeşlerim biz istikametini kaybetmiş, avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz. Neler söylediğini görüyorsunuz. Gelince uçakları satacakmış' diyor. Sadece uçakları değil, garaja koyduğun pahalı arabaların tamamını satacağım. 

Ben söylersem gelirim ve yaparım. Sen dahil hiçbir güç engel olamaz. 'Devlet yönetiminden haberin yok' diyor. Senin gibi yönetmeyi bilmem, doğru. Vatandaştan alınan her kuruş verginin hesabını vereceğiz.

Saray ve beslemelerinin tamamının işine son vereceğim. 3-4 yerden maaş almayı bitireceğim. Gelecekler çöreklenecekler, kene gibi milletin kanını emecekler. Böyle devlet yönetimi mi olur.

Harama, israfa meydan okuyacağız. Parayla itibar olacağını sanıyorlar. Hele israfla itibar hiç olmaz. 

Erdoğan, 'Biz istikametini avara kasnak gibi dolaşanlara bu memleketi teslim edemeyiz' diyor. 

-Sen bu memleketin şanlı bayrağını rüşvet almış kişilerin eline teslim ettin. Rüşvet alan kişiyi büyükelçi tayin etti. Böyle bir devleti, aymazlığı dünyada göstersin. 

-Bu memleketin tank plaet fabrikasını tank üretilmesin diye Katar ordusuna teslim ettin. Birilerine peşkeş çektin. Devletin bütün sırlarını teslim ettin. Biz size devleti teslim edemeyiz, diyor.

-Sen bu memleketin ekonomisini Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettin. 1 ayda ödenen faiz 1 milyar 800 milyon dolar. 

-Süleyman Şah türbesini bayrağı indirerek kendi toprağından kaçtın, düşmana teslim ettin. Ne yerlisiniz ne millisiniz siz ahlaksızsını. Kendi toprağını terkeden ahlaklı denemez. 

-En büyük ihaleleri 5'li çeteye verdin. Bütçeyi bu 5'li çeteye teslim ettin. 

-Rüşvet alanları, yolsuzluk yapanları, uyuşturucu baronlarını korudun, adaleti onlara teslim ettin. 

Brezilya'dan uyuşturucu geliyor. Yakalanıyor, soruşturma açan yok. Kİm koruyor? 

-Sen devlette liyakati bitirdin. Bürokrasiyi saray beslemelerine teslim ettin.

-Sen sahip olduğun haram mal varlığın nedeniyle tehdit edildin. Saptal olma dedi Trump sesini çıkaramadın. 

30 milyon 500 bin dolar lobilere para ödediler Trump Erdoğan'ı desteklesin diye.

Erdoğan dönemi bitmiştir. Ciddi hasarlar vermiştir, vermeye devam etmektedir. Memleketi bize sen değil millet teslim edecek Erdoğan. Bütün bu rezaletler sona erecek. Daha barışçı, güzel bir ülkeyi birlikte inşa edeceğiz. Kimseyi ayırmayacağız. Herkesi kucaklayacağız. Her kuruşun hesabını vereceğiz. 

Bütün ihaleleri şeffaf yapacağız, besleme düzenine son vereceğiz. Herkesin hakkını teslim edeceğiz. İlk işimiz üreten Türkiye olacak. 

Bu ülkeye baharı getireceğiz. Hiçbir evladımız geleceğini yurt dışında aramayacak. Despot olmayacağız.

Sordular bana 'nasıl bir cumhurbaşkanı?' 83 milyonu kucaklayan bir cumhurbaşkanı. Kendi ve ailesinin yaşamıyla topluma örnek olan bir cumhurbaşkanı, her kuruşun hesabını verene bir cumhurbaşkanı. Öalvarlığı dolayısıyla tehdit edilmeyen, onurlu ve dik duran bir cumhurbaşkanı. Güç eline geçtiğinde yozlaşmayan bir cumhurbaşkanı. Gücü parlamentoya, başbakana bütün yetkileri veren bir cumhurbaşkanı... İstediğimiz cumhurbaşkanı budur. 

Bütün vatandaşlarımdan isteğim sandığa gittiğinizde vicdanınızın sesini dinleyin. 

Türkiye'nin çözülmeyecek sorunu yoktur. Taşı sıksa suyunu çıkaracak geçnlerimiz var. Onların önünü açtığımızda yaratıcılıkla dünyaya medyan okurlar. 

Yetkiyi, iktidarı vermem değil, millet ittifakına yetkiyi millet verecektir. Önünde hiçbir güç duramayacaktır. Bu milletin ahlakına güveniyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları