loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Bütün sorunları tereyağından kıl çeker gibi çözeceğiz

Kılıçdaroğlu: Bütün sorunları tereyağından kıl çeker gibi çözeceğiz
Tarih: 06.10.2021 - 12:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin’de "Büyük Nakliyeciler Buluşması"nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Sizin sağlıklı bir çalışma ikliminize ihtiyacınız var. Bu sektörün Avrupa'daki sektörle rekabet etmesi lazım. Onlara her türlü imkan sağlanıyor. Size sağlayamıyoruz, sorun çıkıyor. Birisi hurda desteğidir. Aracınızı daha rahat yenilemeniz için bu lazım.

Herhangi bir kişi taksi plakası alamaz, tahdidi vardır. Sizin için tahdit yok. Paranız varsa alırsınız. Tahdit olması lazım. Sizin plakanızın da değerli olması lazım.

İngiltere'de bir sorun yaşanıyor. TIR'lara, kamyonlara şoför bulamıyorlar. Yakında aynı sorunu siz de yaşayacaksınız. İyi yetişmiş bir şoföre herkesin ihtiyacı var. İktidar bunu düşünüyor mu? Bunun yapılması lazım. Üniversiteden mezun olacak, stajını yapacak ve yanınızda çalışacak. Bunun yapılması lazım. 

Kantarlar bakımsızlık nedeniyle yanlış tartıyor. Fatura size kesiliyor. Bunların bakımını ilgili kamu kurumu yapacak. 

Bir Deli Dumrul hikayesi yaşıyoruz. Otoyollar, köprüler, tüneller yapıyorlar. İhtiyaç varsa yapılır, 'kaça yaptınız, ne kadar garanti verdiniz?' diye sorduk. Yap-işlet-devret' adı. Sizi  o yollardan geçmeye mecbur kılıyorlar. Sorduk, kaça yaptınız, diye. Ticari sır dediler. Navigasyondan sizi oraya yönelndiriyorlar. Sizlerin oyuyla iktidar olduğumuzda bu yolların tamamını kamulaştıracağız. Soygun düzeni olmayacak. Maliyetini çıkaracağız, makul fiyat koyacağız yolu, köprüyü alacağız.

Avrupa'nın bir çok ülkesinde 12 ton ve daha yukarısında yük taşıyanlara mazot desteği veriliyor. Onlar ne veriyorsa bizim de vermemiz lazım ki rekabette eşitlenelim.

Dış politkada kavgayı değil barışı önceleyeceğiz. Azerbaycan, Kazakistan, Kırgısiztan, Rusya... buralarda karşılaştığınız sorunları biliyorum. Sarp Sınır kapısında günlerce bekleyen TIR şoförlerini biliyorum. 

Azerbaycan'ın bizden aldığı ekstra paraları biliyorum. Sizi zorla ro-ro üzerinden mal taşımaya sevkettiklerini biliyorum. 2000-2500 dolar ekstra para aldıklarını biliyorum. Hükümet neden müdahale etmiyor? Bu TIR'lar, şoförler bizim değil mi? Neden sahip çıkılmıyor?

İki devlet bir milletsek bizim TIR'lara neden müdahale etmiyorsunuz? Bunu sormayacak mıyız? Bir telefona bakar. Açacaksınız telefonu, 'Avrupa'dan gelen TIR'lara ne yapıyorsanız bize de yapın' diye. Neden arayıp sormuyorsunuz?

Çözülemeyecek sorun yok. Size imkan sağlanırsa Türkiye'yi dövize de boğarsanız. Buna inanıyorum. 

1 yıl içinde sorunların tamamı çözülür. 

'Dışişleri Bakanlığı, Ulaştırma Bakanı ne yapıyor?' diye sormanız lazım. 

Bütün sorunları tereyağından kıl çeker gibi çözeceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları