loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu 'Büyük Kudüs Mitingi'ne katıldı: Günümüzün firavunlarına karşı her birimiz Musa'yız

Kılıçdaroğlu 'Büyük Kudüs Mitingi'ne katıldı: Günümüzün firavunlarına karşı her birimiz Musa'yız
Tarih: 09.02.2020 - 16:29
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Saadet Partisi'nin düzenlediği Büyük Kudüs Mitingi'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Kudüs 3. kutsal kentimizdir. Sevgili peygamberimizin Mescid-i Aksa'ya yolculuğu nedeniyle Kudüs kutsaldır. Hıristiyanlar Hz. İsa'nın dünyevi hayatının Kudüs'te sona erdiğini kabul ederler. Kutsal olan Kudüs'ün barış kenti olması gerekir. Kudüs dinler arası mücadelenin adresi oldu. 
Trump Orta Doğu'nun ortasına bomba koymuştur. 100 yıl önce haçlılara karşı Kudüs'ü Müslümanlarla koruyanlar Yahudilerdi. Kente özgürce dönenler yine Yahudilerdi. 
Bu topraklar haçlı seferlerine direnmeyi başardı. Tüm Orta Doğu halkları haçlıları yenmeyi başardı. Kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden bizi bölmeye emperyalizmi alet etmeye çalışıyorlar. Mazlum milletlerin emperyalizme karşı birleşmesi ahdimizdir.
Filistin ve Lübnan'da Türk gençlerinin mezarları bulunmaktadır. 
Milli görüşçüler de aynı tarihlerde Kudüs mitingleri yapıyorlardı. 
Yurtsever devrimci gençleri ve milli görüşün lideri rahmetli Erbakan'ı saygı ve rahmetle anıyorum. Kudüs ve Filistin birbirinin karşıtı gibi görünse de iki tarafı birleştirir. Hepimiz hakkın, adaletin hakim olduğu bir Türkiye, Orta Doğu ve dünya için mücadele ediyoruz. Her firavunun bir Musası vardır. Günümüzün firavunlarına karşı her birimiz Musa'yız. 
İslam dünyasındaki tüm parçalanmışlığa rağmen, Trump'a destek vermelerine rağmen Allah hak, hukuk ve adalet diyenlerle beraberdir. Adaleti, hakkı ve hukuku Filistinli kardeşlerimizle birlikte inadına koruyacak ve savunacağız."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları