loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, CHP Genel merkezdeki kadın personelle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle bir araya geldi

Kılıçdaroğlu, CHP Genel merkezdeki kadın personelle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle bir araya geldi
Tarih: 07.03.2022 - 22:51
Kategori: Kadın

Kılıçdaroğlu, “Kadının sosyal hayatta da aktif olmasını isteriz, siyasal hayatta aktif olmasını isteriz. Daha güçlü olmasını isteriz. Kadın erkek eşitliğinin sağlanmasını isteriz. Rafa kaldırılan İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar uygulamaya konulmasını isteriz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesi, CHP Genel Merkezi’nin kadın çalışanlarıyla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, “Kadının sosyal hayatta da aktif olmasını isteriz, siyasal hayatta aktif olmasını isteriz. Daha güçlü olmasını isteriz. Kadın erkek eşitliğinin sağlanmasını isteriz. Rafa kaldırılan İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar uygulamaya konulmasını isteriz. Bu bizim temel hedeflerimizden birisi, aslında bu hedefi sizler de biliyorsunuz bizler de biliyoruz. Bütün mesele hedefleri gerçekleştirebileceğimiz ortamı yaratmak. Eğer bunu yaratabilirsek sonuç alırız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla CHP Genel Merkezi’nin kadın personeli ile bugün bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gülizar Biçer Karaca, Gamze Akkuş İlgezdi ile Bülent Kuşoğlu ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka eşlik etti. Genel Merkez'deki buluşmada kadınlara gül dağıtıldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu buluşmada şöyle konuştu:

“Harcanan her emek, gösterilen her çaba değerlidir, bizim açımızdan da sizin açınızdan da Türkiye açısından da değerlidir. Bu süreçte hepimizin üstlendiği bir misyon var, bir görev var. Malum cumhuriyetin ikinci yüzyılında güzel cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma gibi bir görevimiz var. Zaman zaman bunun kavgasını veriyoruz, mücadelesini yapıyoruz. Söylemlerde bulunuyoruz, geniş kitlelerle buluşmaya özen gösteriyoruz. Toplumun değişik kesimleriyle de güzel, sıcak, samimi diyaloglarımız var. Dolayısıyla hep söylerim; eğer adımız Cumhuriyet Halk Partisi ise hepimiz bu partiyi halkın partisi haline getirmek zorundayız. Toplumun her kesimiyle sıcak, samimi diyalog kurmalıyız. Bugün sizin gününüz. Kadının sosyal hayatta da aktif olmasını isteriz, siyasal hayatta aktif olmasını isteriz. Daha güçlü olmasını isteriz. Kadın erkek eşitliğinin sağlanmasını isteriz. Rafa kaldırılan İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar uygulamaya konulmasını isteriz. Bu bizim temel hedeflerimizden birisi, aslında bu hedefi sizler de biliyorsunuz bizler de biliyoruz. Bütün mesele hedefleri gerçekleştirebileceğimiz ortamı yaratmak. Eğer bunu yaratabilirsek sonuç alırız. Sizlerle beraber olduğum için son derece mutluyum. İşinizin kolay olmadığını biliyorum zor olduğunun da farkındayım, ama önemli olan zor işlerin altından kalkmaktır. Kolay işi herkes yapar, dolayısıyla sizin böyle bir tarihsel göreviniz var. Hepinize başarılar diliyorum. Umarım sadece yılın bir gününde değil 365 gününde kadınlar daha görünür, daha aktif, sözleri daha fazla dinlenen, gücü daha fazla görünen bir tablo ortaya çıksın Türkiye’de, en büyük beklentimiz de bu zaten.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları