loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu; Cumhurbaşkanlığı makamı ihale dağıtma makamı mıdır? Kamu ihalesini yapan, dağıtan, kişiyi, fiyatı, indirimi belirleyen bir kişi var: adı Erdoğan

Kılıçdaroğlu; Cumhurbaşkanlığı makamı ihale dağıtma makamı mıdır? Kamu ihalesini yapan, dağıtan, kişiyi, fiyatı, indirimi belirleyen bir kişi var: adı Erdoğan
Tarih: 14.05.2021 - 20:47
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk Tv'de “Liderler ile Söyleşi” programında gazetecilerin sorularını cevapladı. Kemal Kılıçdaroğlu AKP hükümetine: 'Mafyanın at koşturacağı bir ülke yarattınız.'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk Tv'de Gazeteci Suat Toktaş, İpek Özbey, Ozan Gündoğdu ve Gökmen Karadağ'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Sedat Peker'in videolarıyla gündeme gelen konulara yönelik, muhalefetin tepkisine açıklık getirdi.

Kılıçdaroğlu, Halk TV'ye yaptığı açıklamalarda, "Hazine ve Maliye Bakanı 128 milyar doları yok eden adam, görevinden ayrılırken 'at izi, it izine karıştı' diye Tweet attı. Mafyanın at koşturacağı bir ülke yarattınız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helallik açıklaması

Vatandaş hibe bekliyor, dükkanı kapattı. Erdoğan 'para yok' diyemez, para var. 'Para yok' lafını kabul etmiyorum. Birileri için var. Dolar yükseldiği zaman kim seviniyor? 5’li çete. Çünkü dolar üzerinden para ödeyeceksin, hepsi dolar garantili. Bırak helalleşmeyi, geçinebilecekleri para sağla. Helalleşme olayı, insanları avutma, inançlarını, duygularını sömürmek amacıyla ‘nasıl unutturabilirim’ çabası. Beyhude çaba. Esnafı şöyle görüyor; 'nasıl olsa bana oy verecek'.

Erdoğan, Türkiye’yi seviyorsa süratle erken seçime gitmeli. Türkiye’yi daha sorunlu hale getirmek istemiyorsa, erken seçime gitmeli. Memnunsa vatandaş yeniden seçecektir.

Türkiye bugün savaşa girse Merkez Bankası’nın kasasında 1 Cent’i yok. Bütün dünya görüyor bunu. Doğrulara halka söylediğimiz ve güven verdiğimiz takdirde Türkiye erken seçime kaçınılmaz olarak gidecektir.

Kamu-özel işbirliği projeleri

Kamulaştıracağız. Çağıracağız bunları. Bizden önceki hükümetin yapmış olduğu anlaşmayı içinize sindiriyor musunuz diyeceğiz. Ben içime sindiremiyorum. Gelin maliyetini çıkaralım diyeceğim. Bunlar 1 liralık işi 100 liraya mal ettiler devlete. Köprü, havaalanı kaç liraya mal edildi? Gerçek maliyetlerini çıkaracağız. Üzerine makul bir kar vereceğiz. Al paranı kardeşim, güle güle. Gerekirse bunun için kampanya da açacağım. Bunlara ne kadar dolar, avro ödendiğini bilmiyoruz.

Bir soygun düzeni var. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir soygun düzenini adalet doğrudur diye kabul etmiştir? Böyle bir soygun düzeni görülmemiştir. Bu soygun düzenine son vereceğiz.

Cumhurbaşkanlığı makamı ihale dağıtma makamı mıdır? Kamu ihalesini yapan, dağıtan, kişiyi, fiyatı, indirimi belirleyen bir kişi var. Adı Erdoğan. O ne yapıyor? Soygun düzenine çanak tutuyor. Türkiye resmen soyuluyor.

HDP’yi bir anlamda Cumhur İttifakı kendi yanında tutmak için özel bir çaba harcıyor. O kadar ki seçimlerde kırmızı bültenle aranan kişiyi TRT’ye çıkardılar. Ona benzer pek çok çaba harcadılar.

 

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de mafyanın nasıl varlık gösteriyor olduğuna dair açıklamaları şöyle:

'Man Adası'ndan paraları geldi 1 kuruş vergi ödemediler'

"Bir devlet rüşvet alan kişiyi büyükelçi atarsa mafya ne yapar? Man Adası'nda yani vergi cennetlerinde paralarının var. Yani Erdoğan ailesinin paraları. O paralar Türkiye'ye geldi 1 kuruş vergi ödemediler. Ama esnaf, çiftçi, emekli, asgari ücret ödüyor. Bir devleti yöneten aile, vergi cennetlerinde para tutar ve o parayı Türkiye'ye transfer ederse, vergi ödememek için mafya ne yapar?

'Bakan açıkça devleti soyuyor, mafya ne yapar?'

Devleti soyan bir Ticaret Bakanı. Üstelik bakan olmadan önce, devletin başında olan kişinin eşinin adının kullanıldığını da resmi belgelere aktarılan bir ortamda, bu kişiyi getirip bakan yapıyorsunuz. Ve bakan açıkça devleti soyuyor, mafya ne yapar?

Erdoğan'ı 'mal varlığınızı araştırırız' diye tehdit ediyorlar: Tehdide boyun eğiyor
Bir kişiyi düşünün, devletin en tepesinde ve Türkiye Cumhuriyet'i devletini temsil ediyor. Makamda oturan kişi mal varlığı dolayısıyla tehdit ediliyor. 'Mal varlığını araştırırız' diye tehdit ediyorlar. 'Araştırmazsanız namertsiniz' diyemiyor. Tehdide boyun eğiyor. peki mafya ne yapacak o zaman?

'At izinin it izine karıştığı bir ülkede mafya ne yapar?'

Hazine ve Maliye Bakanı 128 milyar doları yok eden adam, görevinden ayrılırken bir Tweet atıyor; 'at izi, it izine karıştı' diye. At izinin it izine karıştığı bir ülkede mafya ne yapar? Vatandaşlarımız bunu hafızalarının bir yerine tutsunlar. Ne demek at izi it izine karıştı? Yani devlet devlet olmaktan, hükümet hükümet olmaktan çıktı; Türkçe tercümesi budur.

'Mafyanın at koşturacağı bir ülke yarattınız'

Bütün bunlarla aslında mafyanın da at koşturabileceği bir ülke yaratıyorsunuz. Mafya lideri ne diyecek? 'Kardeşim rüşvet alanı büyükelçi yaptın, ben de kokain satıyorum. O da yasak bu da yasak ama sen kanunu tanımıyorsun, ben de bunu tanımıyorum' diyor. İkimizde geçinip gidiyoruz diyor. Böyle bir devlet anlayışı olur mu? Olmaz!

'Mal varlığı karşısında tehdide boyun eğdi ama ben eğmiyorum'

Bütün belgeler doğru. Vakıflar Bankası'nın fişlerini, dekontlarını koydum ortaya. Bana davalar açtı. Doğruları söylemezseniz, tehdide boyun eğerseniz olmaz. Mal varlığı karşısında tehdide boyun eğdi ama ben eğmiyorum; belgesi var, dokümanı var.

Kaynak : istanbulgercegi.com-halktv

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları