loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Demokrasi açısından olumlu bir tablo çıkacak

Kılıçdaroğlu: Demokrasi açısından olumlu bir tablo çıkacak
Tarih: 14.12.2018 - 10:32
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'la ilgili olarak, "İyi Parti Mansur Bey’den kendi partilerinden aday olmalarını istedi. Fakat Mansur Bey bunu uygun görmedi, 'ben aday olursam CHP’den aday olurum” dedi' şeklinde konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programına katılarak açıklamalar yaptı.

Kılıçdaroğlu, yerel seçimle ilgili sorulara yanıt verdi:

Soru: CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş mı?

Daha Mansur Yavaş ile ilgili Parti Meclisi’nden bir karar çıkmadan benim görüş beyan etmem doğru olmaz. Mansur Bey’e de haksızlık olur. İyi Parti Mansur Bey’den kendi partilerinden aday olmalarını istedi. Fakat Mansur Bey bunu uygun görmedi, “ben aday olursam CHP’den aday olurum” dedi.

Soru: İyi Parti’nin bir Ankara ısrarı mı vardı?

Evet

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Ailesi ile bir sabah kahvaltısı yaptık, gayet güzel keyifli bir görüşme oldu. Siyasetin acımasızlığına da değindik. Güzel bir sohbet oldu. Ekrem Bey ile ilgili kararı verecek olan partinin yetkili organları. Yeni bir yüz. Çalışkan bir insan, güven veren bir insan. İyi eğitim almış. İstanbul’u tanıyan, İstanbul’un sorunlarını bilen, sorunları çözme konusunda iddialı olan bir arkadaşımız. Belediye başkan adayımızın arkasında bir başarı hikayesi olması gerekiyor. Baktığınız zaman Beylikdüzü’nde zaten o başarı hikayesini bütün ayrıntıları ile görebiliyorsunuz. İnşallah İstanbul’u da düzelteceğiz."

Soru: Adaylar ne zaman açıklanacak?

Büyük ihtimalle ilk PM toplantımıza götüreceğiz. Bize ait olan belediye başkanlıklarının belirlenmesini daha sonraki bir tarihe bırakabiliriz.

Kılıçdaroğlu, CHP'nin yerel seçimlerdeki hedefiyle ilgili olarak şunları kaydetti:

"Olumlu bir tablo çıkacak"

"Demokrasi açısından olumlu bir tablo çıkacak. CHP’li isimlerin yönettiği belediyelerde huzur var, demokrasi var. Bu beldelerde halka hizmet var, hiç kimseyi ötekileştirmemek var, herkesi kucaklamak var. Özellikle yoksul kesimlere pozitif ayrımcılık var. Dolayısıyla bizim belediyelerin olduğu yerlerde yaşam standardı da demokrasi standardı da yüksek. Göreceksiniz Ankara’yı da İstanbul’u da Antalya’yı da Adana ve Mersin’i de alacağız inşallah."

Kılıçdaroğlu, "Abdullah Gül ile görüşmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

"Yerel seçimlerle yakından uzaktan bir ilgisi yoktu. Sayın Gül’ün ofisinden bir açıklama yapıldı. O açıklama içerik olarak tamamen doğru. Dünya görüşüldü. Sayın Gül’ün birikimi var. Dünyada gelişen olaylar nedir ne değildir diye oturulup bir sohbet yapıldı. Sonuçta kendisi cumhurbaşkanlığı makamında otururken de zaman zaman davet eder benzer görüşmeleri yapardık."

Kılıçdaroğlu Fırat'ın doğusuna yapılacak olan operasyonla ilgili olarak şunları söyledi: 

"Türkiye’nin sınırlarının hemen ötesinde terör örgütlerinin yuvalanması Türkiye’ye karşı bir tehdittir. Türkiye’nin geleceğine karşı da bir tehdittir. Her devletin yaptığı gibi kendisine yönelik bir tehdit unsuru varsa, tehdidi bertaraf edecek her türlü önlemi alma Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin görevidir. Geçmişe girmek istemiyorum. Suriye’yi bu hale kimler getirdi, Suriye’de neler oldu, neler bitti, bütün bunları tartışmak istemiyorum ama bugün geldiğimiz noktada Türkiye bölgede kendi güvenliğini sağlayabilecek adımları atma hakkında sahiptir."

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da yaşanan tren kazasıyla ilgili şunları söyledi;

"Sabahleyin böyle bir acıyla toplumun uyanması dramatik bir olay.  Keşke böyle bir kaza hiç olmasaydı. Ama daha acı olan ise sinyalizasyon sisteminin olmadığı ifade ediliyor. Toplum acı içinde olduğu için eleştirel gözle bakmamaya özen gösterdik. Devlette liyakat sistemi çok önemlidir. Çünkü ehliyetli, yetenekli, bilgili, birikimli, liyakatli kişilerin devletin ilgili noktalarına getirilmesi çok önemlidir demiştim. Liyakat sisteminin bozulduğu yerde devlette çürüme başlar diye çoğu zaman tanımlamalar yapmıştım. O çürüme bozulmalardan biri Devlet Demiryolları’nda görülüyor. Güvenlik içinde olması gereken demir yollarının güvensiz olduğu, insanların sık sık kazalarla hayatlarını kaybettikleri gerçeğini görüyoruz. Bu da tabii bizi üzüyor."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları