loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Demokrasi ittifakını sandıkta yapmak zorundayız

Kılıçdaroğlu: Demokrasi ittifakını sandıkta yapmak zorundayız
Tarih: 04.03.2019 - 11:40
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Sancaktepe'de iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları temsilcileriyle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"-Özgen Nama genç bir arkadaşımız. Belediye başkanlığı yapmak istiyor. Sancaktepeliler idealist bir başkan arıyor. 37 yıldır buradasınız, burayı sizden daha iyi kim bilecek? Sancaktepelilerin de bu gerçeğin farkında olduğunu biliyorum. Sancaktepe'yi alacaksınız ve önemli bir merkez haline getireceksiniz. Sancaktepe Anadolu'dan göçenlerin yerleştiği bir kent. Sorunları nasıl çözeceğiz? Belediye başkanı seçildiğin andan itibaren oy versin vermesin Sancaktepe'nin her metresine hizmet götüreceksin. Bu kültürümüzün, inancımızın emrettiği budur. İkinci önemli nokta Sancaktepe'nin de gelir düzeyi düşük bölgeleri vardır. Pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız. Yoksul mahallelere biraz daha fazla hizmet götüreceğiz. Beşiktaşlı 'Ben Beşiktaşlıyım, Kadıköylü Kadıköylüyüm' diyor. Sancaktepe'de bir kültür oluşturacağız. 
-AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, vatandaşımız hangi partiye isterse gider oyunu kullanır. Türkiye ciddi sorunlarla karşı karşıya. Dışarıdan adam ithal edemeyeeğimize göre bu sorunu kendimiz aşmak zorundayız. Bu sorunu demokrasi kültürüyle aşacağız. Sandığa giderken 17 yıllık AK Parti iktidarını sorgulamak zorundayız. 17 yılın sonunda insanlar soğan kuyruğuna muhtaç hale geliyorsa AK Partili kardeşlerimizin düşünmesi lazım. Valileri atadılar, anayasayı değiştirdiler, vatandaş vergi de verdi, özelleştirme yapıldı, fabrikalar satıldı, vatandaş borç batağı içinde. Elimizi vicdanımıza koyarak sandığa gitmeliyiz. Adil güce ortak olmalıyız. Güç adaletsiz olduğunda zulüm doğar. Zulme karşı çıkmak görevimiz. 
Özgen Nama genç, heyecanlı bir arkadaşımız. Bir fırsat verelim. Devasa bir Sancaktepe düşünün. Belediyeye ait bir kreş olmaz mı? Bir anne getirip çocuğunu niye bırakmasın? Para yok, diyeceklerdir. Para var, yerinde ve zamanında kullanacaksınız. Belediye başkanlarımıza söylediğim bir şey var, her belediye başkanı yaptığı her harcamanın hesabını halka vermek zorundadır. 
Belediyeyi beraber yöneteceğiz ne demek, mahalle muhtarının görüşünü alırsanız beraber yönetirsiniz. En temiz, en sade, en demokratik yollarla seçilen kişiler muhtarlardır. Yerel yönetimlerde belediye başkanının gücü olmakla beraber muhtarlarla işbirliği yaptığında gücüne güç katmış olur. 
-Buranın tapu sorunu var, çözülmesi lazım. Özgen Nama'ya oy veren herkesin Ekrem İmamoğlu'na da oy vermesi lazım. Tapu sorununu Kartal, Maltepe belediyesi çözüyor burası niye çözemiyor?
-Kentsel dönüşüm yapıyorlar. Arazileri alıp sahiplerini varoşlara sürüyorlar, kentsel dönüşüm yaptık, diyorlar. Rant her yerde vardır. Kimse ranta karşı değil, rantı kim hakediyor? Adil olan uygulama, rant o mahallede yaşayanların hakkıdır. 
Sancaktepe'de 50 kişilik sınıflar var. Sancaktepe İstanbul'un 3. sınıf ilçesi mi? Niçin Sancaktepelilerin çocukları 26 kişilik sınıflarda okumasınlar? Tekirdağ belediye başkanmızı Tekirdağ'ın bütün ilçelerine okul yaptı, MEB'e bağışladı. Ekrem İmamoğlu İstanbul'u, Özgen Nama burayı aladığında göreceksiniz okul sorunu çözülecek. 
-Bizim belediyelerde asgari ücret net 2200 TL'dir. Özgen başkan seçilecek, başkan oalcak asgari ücret net  2200 TL olacak.
2200 TL'ye fazla diyecekler. 2200 TL'ye beyler otursunlar 1 ay idare etsinler bakalım.
-Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Kriz reel sektörü yeni vurmaya başladı. 
-Bize yönelik suçlamalar yapılır. Her gün günde 7-8 sefer dinlersiniz. Bunların önemi yok. Biz kendimizi, ne olduğumuzu biliyorsak ne söylerlerse söylesinler. Lüks bir hayatımız yok, har vurup harman savurmuyoruz. 
-Demokrasi ittifakını sandıkta yapmak zorundayız. Sandığa gidip sorumluluğu yerine getireceğiz. Özgen Nama'yı da belediye başkanlığı makamında göreceğiz. 
-Biz bir yola çıktık. Çıktığımız yol hak yolu, hakkı, adaleti savunma yoludur. Kimseyi ötekileştirmeme yoludur. Türkiye'nin her sorunu çözülür. 
Ekonomik sorunun çözümü için 13 madde açıkladık. 13 madde eksik diyebilirlerdi, vay sen bunu nasıl açıklarsın, dediler. Bir sorun varsa çare bulmak herkesin görevi. Ufkun bittiği yerde durağanlık başlar. Yenileşmenin bittiği yerde gerileme başlar. Bizim ufkumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği ufuktur. Çağdaş uygarlık seviyesine ülkeyi taşımaktır. İnsanlar sokakta birbirine selam veremez hale geldi. Hizmet yarışı varsa ben de sen de açıklarsın, yarış olur. Siyaset hizmet yarışıdır, kavga alanı değildir. Vatandaş birbirini boğazlayacak duruma geldi, bundan da memnuniyet duyuyorlar. Bu toprakların hamurunda barış var. Yunus Emre'yi, Erzurumlu Emrah'ı, Karacaoğlan'ı unutmak mümkün mü? 31'inde yeni bir başlangıcı Türkiye'nin gündemine getrireceğiz. Kavgasız, barış içinde yaşamak istiyoruz. Ben size bunun sözünü veriyorum."
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları