loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu DİSK'i ziyaret etti

Kılıçdaroğlu DİSK'i ziyaret etti
Tarih: 13.12.2018 - 14:11
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu DİSK Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası açıklamada bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Ankara'da yaşanan tren kazası nedeniyle üzüntülerimi bildirmek istiyorum. 9 vatandaşımız hayatını yitirdi, çok sayıda da yaralı var. Olay yerine arkadaşlarımız gitti ve ön inceleme yaptılar. Ölenlere rahmet, yaralılaraşifa diliyorum.

Arzu Çerkezoğlu'nu DİSK Genel Başkanı seçildikten sonra ziyaret edememiştim. Asgari ücretin konuşulduğu günlerde Türkiye'nin sorunlarını konuştuk. Asgari ücret konusunda sendikaların, DİSK'in gösterdiği duyarlılığı paylaşıyoruz. Bizim bütün belediyelerimizde asgari ücret 1 Ocak 2019'dan itibaren net 2200 TL olacak. Yeni kazandığımız belediyelerde de ocak-mart arasındaki asgari ücret farkını da nisanda ödeyeceğiz. Yeni kazandığımız belediyelerde hiçbir işçinin işine son vermeyeceğiz. Üreten, çalışan, alınteri döken herkesin yanındayız. Bugün asgari ücreti konuşuyoruz ama 1 milyon 700 bin kişi asgari ücretin altında ücret alıyor. Ekonomik kriz var, faturası bu kesimlere yansıyor. Bunları aşacağız. Mart ayı seçimleri bizim için önemli.

(Ekrem İmamoğlu ziyareti) Süreç gayet güzel işliyor. İstanbul'u Allah'ın izniyle alacağız. Gerçek anlamda dünyanın en önemli metropollerinden biri haline getireceğiz. Kimliği öyle ama kişiliğinde zafiyet var. İstanbul'un göğsüne saplanan ihanet hançerini çekip çıkaracağız.

(Fırat'ın doğusuna operasyon) Türkiye'nin kendi güvenliğini sağlamak için her önlemi alması gerektiğinin bilincindeyiz. Türkiye terör unsurlarına karşı dikkatli olmalı. Türkiye kendi sınırlarında terör örgütlerinin yuvalanmasına izin vermemeli.

(Sarı Yelekliler-Gezi karşılaştırması) Gezi ayrı Fransa'daki Sarı Yelekliler ayrı. Fransa'nın koşulları ayrı, bizim koşullarımız ayrı. İkisini aynı kefeye koyup yorum yapmak doğru değil. Fransa'da ciddi bir yoksul kesim var, bu onların isyanı. Her hak talebinin yasalara uygun çerçeve içinde yapılmasını isteriz."

Çerkezoğlu: Türkiye'de işçi sınıfı, emekçiler zor koşullarla başetmeye çalışıyoruz

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye'nin içinden geçtiği süreçte, asgari ücret başta olmak üzere işçilerin yaşam koşulları için verine mücadelede Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyareti önemli. Türkiye'de işçi sınıfı, emekçiler zor koşullarla başetmeye çalışıyoruz. Asgari ücret, emeğiyle geçinen herkesin yaşam koşullarını belirleyen temel ölçüt. Biz asgari ücreti devletin emekçiyle yaptığı en önemli toplumsal sözleşme olarak görüyoruz. Türkiye'nin içine girdiği derin krizde koşullar kötüleşiyor. DİSK olarak sabah iş yeri önlerinde bildiri dağıtıyor, akşam iş çıkışı evlerde emeğin örgütlenmesi için mücadele veriyoruz. Türkiye'nin geleceği, demokrasiyi kurmak için verdiğimiz mücadele CHP'nin ziyareti önemli."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları