loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Emekliler dünyanın neresinde darbe yapar? Geçti onlar, kimse yemiyor bu numaraları

Kılıçdaroğlu: Emekliler dünyanın neresinde darbe yapar? Geçti onlar, kimse yemiyor bu numaraları
Tarih: 06.04.2021 - 13:30
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Türkiye farklı bir sürecin içine evrilmeye başladı. Sıkıntılı bir tablo var. Kontrolünü kaybetmiş bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Ağır sorunların altında ezilen, çaresizliğini örtmek için yapay gündemlerle gündemi meşgul etmek isteyen bir kişi hükümetiyle karşı karşıyayız.

Pandemi sürecindeyiz. İnsanlar can derdinde, aşı bekliyorlar. Nerede bu aşılar? Bu ülkeyi kim yönetiyor? AK Partili kardeşlerinme sesleniyorum: Türkiye'nin gidişinden memnunsan alkışla. Doğruları dinlemek istiyorsan bu kardeşini dinleyeceksin.

Sağlık çalışanları Covid-19'la mücadele ederken hayatlarını feda ediyorlar. Hayat kurtarmak için hayatlarını feda eden sağlık çalışanların elleri öpülmez mi? Covid-19 meslek hastalığı olsun, dediler. Yapmıyorlar. Neden yapmıyorlar, vicdan yok mu sizde?

Çok sayıda sağlıkçı hayatını kaybetti. Bütün bunların sorumlusu kim? Yöneten kim? Bu acı tabloyu Türkiye'nin önüne koyan kim? Her vatandaş 'dur arkadaş' demeli.

Pandemi nedeniyle neler yaşandığına dair 2 örnek vereceğim.

Aslı Özkısırlar, İzmir'de takı yaparak geçimini sağlıyor. Bir hastalığı var. Yatarak tedavi olması lazım bir türlü boş yatak bulamıyor. 21. yyy.'ın Türkiye'sinde  o genç kızımıza yatak bulunamıyor. Sorumlusu kim? Bay Kemal sorumlusu diyecek. Bbeyefendi bu işin baş sorumlusu sensin, sen.

Sırtı kalın olanlara, dayısı olanlara ambulans uçaklar hazır, yataklar hazır. Peki garibanlara? Telefon açıp da yatamayan hastaların dertlerini biz dile getireceğiz. Dostlarımızla yapacağız. Dostlarınız kim diyorlar. Dostlarımız bu ülkenin garibanlarıdır, işsizleridir, apartman görevlileridir, esnafıdır. Bizim dostumuz halktır.

İkinci örnek Kayseri'den. Sidal adında 16 yaşında bir kızımız. Okula giderken maskaesi var ama nizami takmadın, diye ceza yazıyorlar. Kızımızın babası esnaf. 900 TL ceza kesiyorlar. Ödeyemiyorlar. 23 Mart'ta icra servisine geleceksin, diyorlar. Ödeme emri tebliğ ediliyor. 16 yaşındaki kız ceza ödeyemezsen babandan gayrimenkul ne varsa haczedeceğiz diyor. Bu zulüm değil mi? 

(AKP kongresiniden fotoğraf göstererek) AK Parti'nin kongresi. Bunlara ceza var mı, yok. 16 yaşındaki kıza 900 TL ceza. Devlet adaletle yönetilir. Bu tabloyu AK Partili, MHP'li kardeşlerim içlerine sindiremiyorlarsa bir şey demiyorum. Sindiremiyorlarsa sözüm söz bu ülkeye mutlaka adaleti getireceğim.

Karardeniz'den başladılar kongreler yaptılar. Yanlış diye defalarca söyledik.

(CHP kurultayından ve AK Parti kurultaylarından fotoğraf göstererek) CHP devleti yönetmemektedir. AK Parti devleti yönetmektedir. Hangisi örnektir. CHP devleti yönettiğinde hiçbir vatandaşın geleceğini tehlikeye atmayacaktır. Biz Sağlık Bakanlığı'na sorduk kurultaydan önce. 

CHP gelirse devleti adaletle güzellikle yönetir. Açlık, sefalet olmaz.

Bilim kurulu var. Kendinize bilim kurulu demeyin. Ne dedikleri belli değil. Dün 193 kişi hayatını kaybetti. Bilim kurulunun hiçbirinin bilimle ilgisi yoktur. Senin koyduğun kurallara siyaset kurumu uymazsa çekileceksin. Ben kendi onurumu ezdirmem diyeceksiniz. Bilim kurulu ayrı havada, bakan ayrı telden çalıyor. Saray ise kim ölürse ölsün, diyor. Bu mudur vatandaşın sağlığını korumak? Tek düşündükleri koltuklarını korumak.

Saray ve beslemelerinin durumu çok iyi. Avro üstünden garantili maaşlar alıyorlar. Vergi de ödemiyorlar. 193 kişi hayatını kaybetmiş umurlarında değil. Bunlar tefecilere çalışyıorlar. 

Beşli çete de memnun. Garantilerin tamamı dövizle. Esnafın, manavın, şoförün, simitçilerin durumu, yeşil saha çalıştıranların durumu nedir saray biliyor mu? Saray bin lira verdim idare edin, diyor. Sen bir ay geçin bakalım. Sen bin liraya para bile demiyorsun.

Bunlarda vicdan yok. Kayseri'de dükkanlar var. Geçen yıl 9 bin 380 lira kira ödeyen bir esnaftan bu yıl 20 bin 332 lira kira istiyorlar. Vakıflar Genel Müdürlüğü istedi diyorlar. Vakıflar Genel Müdürülüğü'nün haberi yok belediye istiyor. Bu AK Partili belediye. CHP'li belediyede böyle garabet olmaz. 

Sandık gelecek CHP'ye oy vereceksin o paraların tamamını sana faiziyle iade edeceğim. Devleti yönetiyorlar perişan ettiler.

2020'de 99 bin 588 esnaf iflas etti. Nasıl yaşıyorlar, bir sorun. Saray bunu sormaz. 99 bin kişi ölmüş umrunda bile edeğil. Umrunda olan tek şey koltuğumu nasıl korurum'. İnsanı büyüten adalet duygusudur. 

Son 14 ayda en az 124 bin esnafımız iflas etti. 

Çiftçinin de sıkıntıları var. Eskiden yapılandırmada 5 taksitti. Şimdi yüzde 30'u 5 taksit. Traktörüne, evine, tarlasına haciz gelmiş nasıl geçinecekler?

Emekliler de memnun değil. Bin lira ikramiye verdiler 2018'de. Her şeye zam geldi buna da zam yap. Emekli ikramiyesini en az 1500 TL yapacağız. Emekli gramla et alıyor. 7 milyon 900 bin emekli asgari ücretin altında aylık alıyor. Bunların günahı ne? 35 yıl çalıştılar, SGK primlerini, gelir vergisi ödediler emekli oldular. Saray iktidarı zulmetmeye başladı. Enflasyon yüzde 7, yüzde 7 vereceğim, diyor. Malı götürenlere para var. 

2 milyon 600 bin dul ve yetim aylığı alanlar var. Ayda 763 TL alıyorlar. Bunlarda vicdan, ahlak var mı? 

2002'de en düşük emekli aylığıyla 7 çeyrek altın alınıyordu şimdi 2 çeeyrek. 

19 yıl yöneteceksin 10 milyon 287 bin işsiz yaratacaksın. Sonra da çıkıp güzel yönetiyorum, diyeceksin. Üniversiteyi bitirmiş pırıl pırıl çocukları umutsuzluğa sevketmeye hakkın var mı? Senin durumun, sraydakilerin, beslemelerin durumu iyi. En iyi okulları bitirenler işsiz. 

Gençlerle konuştum. KPSS'de başarılıyız ama mülakatta eleniyoruz, dediler. Bu haksızlığı gidereceğiz.

138 bin 393 öğretmen açığı var. Tamamını dolduracağız. Eğitimden tasarruf edilir mi? 

KYK'den borç almışlar üniversiteyi okurken. Hem iş vermiyorsun hem borcunu öde diyorsun. İcra göndereceğim, babanın malvarlığına el koyacağım, diyorlar. Bunların tamamını bitireceğiz. 

Gençlere sözüm var. Elinizden alınan bütün hakları iade edeceğiz.

28 kez Türkiye şampiyonu olan bir Elazığlı hemşehrim var. Pazarda yumurta satıyor. Niye buna iş yok, torpili olmadığı için.

Zulümle yönetiyorlar. Boğaziçi Üniversitieleri eylem yapıyor. Saldırıyı yapan sarayın polisler. Boğazını sıkıyorsun, elinde silah mı var? Talmat var. Talimatı verene dikkat edin. Gençlerin hak arama talebini kesmek istiyorlar. Türkiye'de iktidar olduğunuzda bizi özgürce eleştirebileceksiniz. 

Herkesi darbeci ilan ediyorlar. 8 Nisan Dünya Romanlar Günü. Müzik kulakları çok iyi. Günlük yaşayan insanlar. Aç bunlar. En büyük açlığı yaşayan kesim. 

Kontrolü kaybetmiş vaziyetteler. İşleri güçleri CHP'ye saldırmak. Halkın desteğiyle iktidar oalcağız. Türkiye nasıl adaletle yönetilirmiş dünyaya göstereceğiz.

128 milyar dolar nereye gitti diye defalarca sordum. O cevap veremiyorsa sarayın bekçisine söylesin o açıklasın. Kim aldı 128 milyar doları? Bunu soran Merkez Bankası başkanını neden göröevden aldın?

Bahçeli hiçbir zaman işsizlerin, esnafın, çiftçinin derdini dile getirmedi. Onun tek görevi sarayın bekçiliğini yapmak, CHP ye saldırma görevini vermişler. Ben milliyetçiliğin ne olduğunu Bahçeli'ye de dünyaya da göstereceğim. Ben saray beslemelerine asla itibar etmeyeceğim. 

Darbeciler var diyorlar. Ne darbesi. Montrö Sözleşmesi nedeniyle emekli büyükelçiler açıklama yaptı tık yok. Emekli amiraller açıklama yaptı yeniden darbe dediler. Ne darbesi? İşsizlik konuşulmasın, çiftçi sorunuyla baş başa kalsın, milletin dikkatini bir yere çekelim... Koro halinde.

(Erdoğan'a) Sen çıkıp en baştan 'Lozan da Montrö bizim güvencemiz' desen bir şey olmayacak. Sesini çıkarmıyorsun. Kalkıyorsun 'bunlar darbeci' diyorsun. Geçti onlar, kimse yemiyor bu numaraları. Emekli amiraller. Emekliler dünyanın neresinde darbe yapar? Akıllarını peynir ekmekle yemişler. 

Artık ortada devleti sağlıklı yöneten bir iktidar yok ortada. Ortak da sağlıklı bir ortak değil. Bakanlar bakan değil. Bürokratlar ise hiç bürokrat değil. Tamamı yağcılar. Akıllarını kiraya vermişler. Gündemi büyütmek için telefonlar açıyorlar açıklama yapın diye. Allah bunlara akıl versin. 

Millet 'bırak bağırmayı, suçlamayı, sandığı getir' diyor. 

Darbe hikayelerini güçlendirmek için havuz medyasını yeteri kadar kullanamıyorlar itibarları yok çünkü. Bir parça itibarı olan Hürriyet üzerinden CHP'ye saldırmaya başladılar. İnsan üzülüyor, geçmişine üzülüyor. Medyanın amiral gemisiydi şimdi kuyrukta sandal bile olamadı. CHP, darbe bildirisi bilmem neler... Gündem yaratıyorsunuz. Hürriyet de CNN Türk de ne yaparsa yapsın, bildiğimiz yoldan dönemeyeceğiz.

Erdoğan açıklama yapmış, 'Vatanı satmak kendi dirayetsizliğini, iş bilmezliğiniz yüzünden ülkeyi kriz üzerine krize sokmakla olur. Vatanı satmak vatana ihanet etmektir' demiş. Erdoğan'ın bu sözünü tutacağım iktidar olunca bu vatan hainlerinin hepsinden hesap soracağım."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları