loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Erdoğan sınırlarımızın yol geçen hanına döndüğünü itiraf etti

Kılıçdaroğlu: Erdoğan sınırlarımızın yol geçen hanına döndüğünü itiraf etti
Tarih: 27.08.2021 - 15:35
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'da açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Yangınların söndürülmesi için çaba harcayan herkese teşekkür ederiz. Yangını yaşayan orman köylülerimizi ziyaret ettik. Bizden beklentilerini sorduk. Bütün muhtarlarımız ve köylülerimiz belediye başkanlarımızın katkılarından son derece mutlular. Başkanlarımız bütün çabayı gösterdiler. 

Vatandaşlarımızın belediye başkanlarımıza teşekkürü beni son derece memnun etti.

Muğla'nın 13 ilçesi var. 11 ilçede orman yangını yaşandı. 19 büyükşehir belediye başkanı katkı verdi. 85 belediye katkı verdi yangın söndürülmesi için. 85 belediye başkanımıza da teşekkür ederiz. Her partiden belediye var. Herkes elinden gelen çabayı gösterdi.

Sel felaketinde de bütün belediyelerimiz oradaydı. Yaraların bir an önce sarılması temennimiz.

Türk Hava Kurumu'nun (THK) kendi tüzüğünde olmasına karşın görevini yerine getirmesi sağlanmadı. THK işlevsiz hale getirildi. Yeniden Orman Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, kendi yangın söndürme fiolalarını belli yerlerde bulundurarak müdahaleye hazır hale gelmesini bekliyoruz. THK, kayyum tarafından yönetiliyor. Genel kurul yapılır ve yeniden ayağa kalkar umarız. Biz elimizden gelen çabayı göstereceğiz, yargı sürecinin sonlanmasını bekliyoruz.

Telef olan hayvanların tümü karşılanacak, yem ihtiyacı karşılanıyor. Arı kovanları, beyaz eşya talepleri, fidan talepleri başkanlarımız tarafından karşılanacak.

TOKİ ve AFAD kendi üstüne düşen görevi talimatlar doğrultusunda yerine getirmeye çalıluyor. Bunu yaparken vatandaşlara bir belge imzalatıyorlar. Belli bir bedel ödüyorlar. Vatandaşların borçlandırılacağı bilgisi var. TOKİ ya da AFAD vatandaşı herhangi bir şekilde borçlandırdığında, parayı geri istediğinde 11 büyükşehir belediyesi olarak vatandaşa yüklenen borcun tamamını karşılayacağız. Hükümet yaparsa memnun oluruz ama vatandaşın elini cebine atmasını istemiyoruz. 

Önümüz kış, AFAD ve TOKİ ne yapıyorsa hemen yapsınlar. Yapamayacaklarsa açıklasınlar. 

Derelerin ıslah edilmesi lazım.

Afganistan'da hepimizi kaygılandıran gelişmeler oluyor. En son patlayan bombalar pek çok insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Terörden en büyük acıyı yaşayan bir ülkeyiz. Askerlerimizin Afganistan'dan Türkiye'ye dönmesi kararını sevinçle karşıladık. Hiçbir evladımızın burnu kanamasın, ayağına taş değmesin. Bir an önce askerlerimizin kışlalarına, evlerine dönmelerini arzu ederiz.

Türkiye'ye gelen Afganlar var. Hükümetin gönderilmeleri kararını almasını bekliyoruz. Erdoğanresmi rakamları açıkladı. Bu insanları nasıl geldi? Gayri resmi rakamları da açıkladı. Bu insanlar nasıl geldi? Sınırlarımızın yol geçen hanına döndüğünü bizzat Erdoğan açıkladı. İtiraf etti. 

Gayri resmi rakamları şu kadar diye ifade etmek de doğru değil. Bu rakamları kim veriyor size? Y adah fazlaysa ne olacak?

2500 km'lik yolu katedip ülkesinden Türkiye'ye gelen bir sığınmacı göçünü kabul etmiyoruz. İstiyorsa Afgan sığınmacıların tamamını alsın sarayına. Çıkabilecek olaylar konusunda endişeliyiz. İnşallah siyasi otorite bunu anlar."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları