loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Erdoğan tayfası cumhuriyetten intikam almak istiyor

Kılıçdaroğlu: Erdoğan tayfası cumhuriyetten intikam almak istiyor
Tarih: 22.06.2021 - 13:33
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Amasya Tamimi'nin üzerinden 102 yıl geçti. Önemi şu cümlede yatıyor: Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Tek bir kişinin değil... Milletin iradesine her zaman saygılı olduk bundan sonra da saygılı olmayı sürdüreceğiz.

Haftasonu Gaziantep'teydik. Belediye başkanları toplantısını Gaziantep'te gerçekleştirdik. Tarihimizde çok önemli bir yeri var. Milli Kurtuluş Savaşı'mızın gerçekleştiği yerlerinden biri. Karayılan'ın mezarında bir abide yok. İl Başkanımıza talimat verdik. Valilik yapmazsa CHP il başkanlığı yapacak. Biz tarihimize saygılıyız. Biz gazilerimize saygılıyız. Biz kökleri Kuvayı Milliye'ye dayanan bir partiden geliyoruz. 

Gaziantep yabancı sermaye almadan iç dinamiklerinyle büyüyen bir kent. Gaziantep'i bir sanayi, bir kültür, bir tarım, bir gastronomi kenti olarak da görüyoruz. İnsanları önümüzü göremiyoruz, endişe taşıyoruz, diyorlar. Belediye başkanlarımız il merkezini gezdiler. En çok duyduğum söz 'gelin ve bizi kurtarın'. Sizin iradenizle geleceğiz ve Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağız. Hiç endişeniz olmasın.

Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Siyasi partileri kapatmak, onları farklı şekillerde topluma tanıtmak veya terör örgütleriyle bağlantılandırmak doğru dedğil. Varsa bir şey devletin güvenlik güçleri, savcısı devreye girer. Bu iş siyasi talimatla yapılırsa doğru değil. Haksızlığa karşı çıkmak temel görevimizdir. 

Demokrasilerde en büyük hakem halktır. 

Başkanlarımıza söyledim: Provokasyonlara hazırlıklı olun. İzmir benzeri provokasyonlar olabilir. İzmir'de cinayeti işleyen kişi silahlı saldırı yapıyor. Bir kişinin silah ruhsatı alması için tam teşekküllü hastaneden sağlam raporu alması gerekiyor. Bu kişi 2016'dan beri psikolojik tedavi görüyor. Savcılar herhalde inceleyecektir.

Bizim güvenliğimizi sağlayan polisler var. Devletin polisi olarak görev yaptıkları sürece başımızın üstünde yerleri var. 

2021'de 40 civarında polis intihar etmiş. 400 saat çalışan polis memurları var. Kim farkında? Angarya yasaktır. Polis eksiğiniz varsa açarsınız sınavı yeni polis alırsınız. 3600 ek gösterge sözü vermişlerdi onu da unuttular. 

Yargını bağımsız olması lazım. Yargıya talimat verilmemeli.

SIradan vatandaşın gündemi ekonomi. Sofraya, buzdolabına, aylığına, pazara bakıyor fiyatların nasıl yükseldiğini görüyor. Tencere kaynamıyor. 10 milyonun üstünde işsizin olduğu bir ülkeden söz ediyorum.

Antep'te Suriyelilerden büyük şikayet var. Sigortasız çalıştıranlar memnunlar. Asgari ücretle çalışıyorum, nasıl ev kirası ödeyeceğim, nasıl geçinecceğim diyor bir vatandaş. 

700 bin Suriyeli var Antep'te. İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız işlerden birisi Suriyelileri Suriye'ye kardeşçe göndermek olacak. Irkçılık yapmayacağız. Onların evlerini, hastaneleri yapacağız. AB'den destek alarak yapacağızz. Bütün Orta Doğu'yu barış havzasına döndüreceğiz. 

Son 1 yılda elektrik fiyatlarına yüzde 11,8, mazota 23,8 zam geldi. Yemlerde artış var. Bu fiyatlara yansıyacak. Üre gübredsindeki artış yüzde 130. Çiftçi nasıl geçinecek? 

Devletin hazinesine çöktüler, devletin paralarını yağmaladılar. 127 milyar dolar nerede derken kimler çöktü diye soruyoruz. Milletten yana değil mafyadan yana tavır takındılar. 

Durup duruken 67 milyar lirayı vatandaşın sırtına yüklediler. 2021'in ilk 3 ayında 24 milyar lira yeni broçlanma yapıyorlar. Kur artışının getirdiği maliyet 113 milyar lira. Türkiye'nin bankalarında neden dolarla mevduat hesabı var. Çünkü vatandaş güvenmiyor. Her şeyi satarak bugüne geldiler. Satacak çok az şey kaldı. MKE'yi satmaya hazırlanıyorlar. MKE'yi anonim şirkete dönüştürelim. Hazine'de para kalmadı bunu da birilerine pazarlayalım arayışı içindeler.

Hangi gerekçeyle anonim şirkete dönüştüyürosunuz? 

Erdoğan tayfası cumhuriyetten intikam almak istiyor. Silah fabrikasını da aile pazarlasın istiyorlar. Paraya doymadınız mı? Kırıkkalelilere seslenmek isterim. Her seçimde gidip oyu verdiniz. Sözlerinde durmaılar, çoğu işçileri attılar yine oy verdiniz. Şimdi o şirketi satacaklar. MKE anonim şirkete dönmesin istiyorsan  bir tek adresin var: CHP. Gidip oyunu vereceksin. 

1 Ocak -11 Haziran arası icra dairelerine 3 milyon 264 bin yeni dosya geldi. 

Devletin bankasında 750 milyon dolar kredi çekeceksin, ödemeyeceksin, saraylarda ağırlanacaksın, bir tek icra memuru etrafında gezemeyecek. 750 milyon dolraı aldı, hem TV'ler hem gazeteler başına bela oldu. Milli Piyango'yu da verdiler. Yine de olmuyor. 

Esnaf kardeşime söylüyorum: Sen borcunu ödemeyeince icra memuru evine geliyor, haciz koyuyor. Üniversiteyi bitiren genç kredi borcunu ödeyemedi diye haciz geliyor. Ama 750 milyon dolar tokatlayan adama haciz yok. 

(Yıldırım Demirören'in) Zarar eden şirketi var onu da OYAK'a satıyorlar. Bu konuda bir araştırma önergesi verin. Bütün bu rezaletler devletin kaydına girsin. 

Havuz medyasının temel özelliği iktidar ne yaparsa yapsın alkışlamak. Gazete baskıya girmeden saraya gider, manşetler kontrol edilir ve talimatla basılır. Bu gazeteler satılmaz ama her biri 300 bin satıyor diye Basın İlan Kurumu soyulur. TV'leri de izlenmiyor. 

Havuz medyası ağırlıklı olaran Erdoğan'ın gezilerine de davet edilirler. Bunlara önceden sorular verilir. Beyfendinin arzu ettiği sorular sorulacak. Onun verdiği yanıtlar yazılacak.

En son yurt dışına gitti. 13 gazeteci var uçağında. 13 gazeteciden bi kişi 83 milyonun merak ettiği soruyu sormuyor. 

1915 olaylarını ABD'ye gidince soracağım, diyordu. Masasının üstünde bir kitap var. Türkiye'nin terörle mücadelesini anlatıyor. Sen soru sormaya kararlıysan Justin McCarty'nin kitabı var onu koyacaktın, Biden da görecekti. Soruyu soramadı. Sorma gücü yoktur. Erdoğan egemen güçlere teslim olmuştur. Erdoğan bir milli güvenlik sorunudur.

Bir siyasetçi her ay yeraltı dünyasından 10 bin dolar rüşver alıyor dedi İçişleri Bakanı. Siz bakanı çağırıp sordunuz mu diye niye sormuyorsunuz? Kalemini satan adamdan gazeteci olmaz. 

Yolsuzluklarla mücadele etmiyor, üstünü örtüyorsa, yolsuzluklardan bezleniyorsa oradan ayrılması lazım. Kendi partisinde uzun yıllar çalışmış Cemil Çiçek böyle bir şey olamaz diyor. Erdoğan bugüne kadar çıkıp bir cümle kurdu mu? Bu sogun düzenin faturası işçiye, çiftçiye çıkıyor. Haramzadeler için bütçenin bütün imkanları seferber ediliyor. 

Mafyayla ilişkileri götüren tv yorumcusu 'İçişleri Bakanı Soylu'ya masum olduğuna inandığım binlerce kişinin dosyasını götürdüm. Araştırma yapıldı, hepsi görevlerine iade edildi.' Sen avukat mısın, savcı mısın? Nereden biliyorsun mağdur olduklarını. FETÖ borsasıs budur. Hakim var mı, savcı, avukat var mı işin içinde. Bir kişi var. O da bütün yeraltı dünyasıyla ilişkileri kuran birisi. Biz sizin ne kadar açgözlü olduğunuzu bilmiyor muyuz? 

Yargının bu kadar kirlendiğini, devre dışı bırakıldığını görmedik.

OHAL komisyonunu niye kurdunuz ki?

Harp Okulu öğrencilerinin ne günahı var. Paraları yok, aileleri fakir. Paraları olsa onlar da çıkar.

Erdoğan müzikten rahatsız olmuş. Çifter çifter maaş alan bürokratların var ondan rahatsız olmuyorsun, devleti soyanlardan, 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçiden rahatsız olmuyorsun müzikten rahatsız oluyorsun. 

Sanatçılara görev düşüyor. Çıkıp konuşmaları lazım. 

Sanattan, sanatçıdan, müzikten rahatsız olan Erdoğan'ı gençlere teslim ediyorum. Sandık nlerine gelecek gençler gereğini yapacaktır. Gençler bu hortumculara, bu zalimlere gerekli dersi verecektir.

Bahçeli çoğu zaman muhatap almayı doğru bulmam. Bugün 'Kılıçdaroğlu elini vicdanına koyarak söylesin kimin yanındadır, bölücülüğü mü destekliyor yoksa Türkiye'nin yanında yer alıyor' demiş. Önemli bir soru. Ben ve bütün dostlarımız Türkiye'nin biirliğinden ve bütünlüğünden yanayız. Biz şanlı ordumuzun tank palet fabrikası Katar ordusuna peşkeş çekilirken tepki gösterenleriz sen alkışladın. Kim vatanın bütünlüğünden yana söyle bakalım. 

Biz Süleyman Şah Türbesi'ni ve Türkiye bayrağını bırakıp kaçıp düşmana teslim edenden yana değiliz.  

İktidar olduğumuzda o türbeyi de bayrağı da 1 hafta içinde vatan topraklarına götüreceğiz. Sen onları alkışladın. Ben ve arkadaşlarımız ve dostlarımız devleti yöneten bir kişinin mal varlığı dolayısıyla tehdit edildiğinde içimize sindiremeyiz. Biz ve dostlarımız adaletten yanayız, yolsuzluklardan yana değiliz. Her ay 10 bin dolar  rüşvet alan siyasetçiyi hiç merak etmedin mi Bahçeli?

Bir esnafın, bir garibanın derdinin dinledin mi? Biz eli yağlı tornacı ustasının elinin uzat elini sıkmak şereftir diyen bir gelenekten geliyoruz.

Biz ve dostlarımız bu coğrafyada kimsenin yatağa aç girmemesini savunuyoruz. Sen saray ve beslemelerini, 10 yerden maaş alanları alkışlıyorsun. Vatanın birliğini sen i ben mi savunuyorum?

Düyunu Umumiye gibi borçlar genel müdürlüğü kuruldu biliyor musun? Beslemelere alkış tutanlar, bayrağı indirip kaçanlar, egemen güçlere teslim olanlar Türkiye'nin bağımsızlığından, özgürlüğünden bahsedemezler. O kavgayı biz veririz, o sözü biz söyleriz. Çünkü biz CHP'yiz. 

Ne kadar yabancı uyuşturucu kaçakçısı varsa bunlara Türkiye vatandaşlığı verildi. Vatandaşlığın saygınlığı koruyan benim. O saygınlığı yok etmek isteyenlerin yanında duran sensin? 

Hangi devlet 250 bin dolara kendi vatandaşlığını pazarlar? Bu mudur milliyetçilik?"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları