loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu; 'Erdoğan zamları geri çekinceye kadar gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim'

Kılıçdaroğlu; 'Erdoğan zamları geri çekinceye kadar gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim'
Tarih: 09.02.2022 - 22:04
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada; Elektrik faturalarındaki KDV'yi %1 düşür, 31 Aralık gecesi imzaladığın zamları geri çek. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslendi; 31 Aralık tarihli imzaladığın zamları geri çekene kadar fatura ödemeyeceğim."...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşları sohbet için eve davet etmişti.

"Kılıçdaroğlu; Neden elektrik faturalarınız şişirildi?

Bir dilim kuru ekmeğinize kim göz dikti?

Bu zulme ancak birlikte son verdirebiliriz. Buyurun bu ibret tablosunu konuşalım…"

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından "Neden elektrik faturalarınız şişirildi? Bir dilim kuru ekmeğinize kim göz dikti? Bu zulme ancak birlikte son verdirebiliriz. Buyurun bu ibret tablosunu konuşalım…" diyerek video yayımladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a elektrik faturalarındaki KDV oranını yüzde 1’e indirmesini önerdi ve “31 Aralık gecesi bizzat imzaladığın elektrik zammını da geri al, faturalar 31 Aralık öncesine dönsün. Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin. Bu zulümden vazgeç, bırak insanlar rahat bir nefes alsın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim. Bu da böyle biline" diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugün saat 22:00’de yapacağını duyurduğu açıklamada, bu kez elektrik faturalarındaki rekor zammı değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Neden elektrik faturalarınız şişirildi? Bir dilim kuru ekmeğinize kim göz dikti? Bu zulme ancak birlikte son verdirebiliriz. Buyurun bu ibret tablosunu konuşalım” notuyla sosyal medya hesabından paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Sevgili halkım, iyi geceler, evime hoş geldiniz. Bu akşam, uzun zamandır dile getirdiğim, saraya ‘Fon oluştur’ diye defalarca çağrı yaptığım, kara kış şartları ve elektrik faturaları ilgili bazı ivedi çözümleri sizlerle paylaşacağım. Çok zor zamanlardan geçtiğinizi biliyorum. Sevgili yurttaşlarım; durumun buraya gelmemesi için bu vurdumduymazlara aylarca seslendim. Bu saraylılar, temel bir insan hakkı olan haysiyet hakkını ve insana yaraşır bir yaşam hakkını sizlere tanımıyor. Saraylılar zengin hayatın tadını çıkarırken milyonlarca insan dayanılmaz bir şekilde artan yoksulluk ve geçim sıkıntısına tahammül etmek zorunda bırakılıyor.

Aylardır, bugünlerin kapıda olduğunu her fırsatta söyledim, her fırsatta ‘Kara Kış Fonu’ çağrısı yaptım. Adım adım ne yapılması gerektiğini anlattım. Dinlemediler, dinlemediler… Geldik fırtınanın gözüne. Öncelikle neden bütün bunlar başımıza geliyor, onu bir netleştirmek istiyorum. Sonra da acil önemleri, kanamayı durduracak adımları açıklayacağım. Tüm bu durumun kökeninde hep aynı hikaye yatıyor. Elektrik özelleştirmelerine bakacak olursanız çok tanıdık isimleri orada da görürsünüz. ‘Beşli Çete’yi oraya da soktu Erdoğan, o çete ne yaptı; soydu, süpürdü.

Bu soygun biraz uzun hikaye, ama çok isterlerse onu da anlatırız. Soru şu: Ne yapılıyor bu paralarla? Size son videomda on binlerce trolden söz ettim. Finanse edilen yandaş medyadan bahsettim. Eğitim vakfı maskeli paralel yapılardan bahsettim. Saraylı hayatından bahsettim. İşte bu paralar sizin cebinizden ödeniyor sevgili halkım. Eskiden de öyleydi ama şimdi tek bir farkla artık kasa ekside. Elinizdekini, avucunuzdakini artık çok hızlı bir şekilde almak zorundalar, bundan dolayı bu kadar agresif bir şekilde üstünüze geliyorlar. Tekrar ediyorum; kasa ekside. Sizden alınması gereken para artık, unutmayın kuru ekmek paranızdır.

Sonuç; bakın, Isparta günlerce dondu, elektrik veremediler koca şehire. Bakın orada hangi çetenin var olduğuna. Bu çeteler altyapıyı kışa hazırlamadıkları gibi Isparta’ya giden yollar da onların olduğu için yolları da açmadılar. Bu arada yeni algı hareketlerini de bekleyin sevgili halkım.

Sizi soyup soğana çevirirken bir iki algı manipülasyonu adımını da Erdoğan’a attıracaklar bugünlerde. Güya büyük lider Erdoğan, müdahale edecek bu gidişata. Bıkmadılar bu algıcılıktan. Neyse, uzatmadan çözümlere geçeyim.

Fon için artık çok geç, ne yazık ki çok geç. Artık hızlıca kan kaybını durduracak önlemler alınmalı. Elektrik faturalarının üzerinde iki çeşit vergi var. Yüzde 5 elektrik ve hava gazı tüketim vergisi, yüzde 18 KDV. Yaza kadar KDV yüzde 1 olarak uygulanırsa vatandaşın her 350 liralık faturasında yaklaşık 50 liralık bir avantaj olacak. Buradan Saray’a seslenmek istiyorum; derhal ama derhal KDV’yi yüzde 1’e indir. Senden bir çözüm beklentimiz yok. Bir daha ifade edeyim; senden çözüm beklentimiz yok. Sen, bizi dinle ve kanamayı durdur, gerisini zaten biz seçim sonrası çözeceğiz.

Ayrıca 31 Aralık gecesi bizzat imzaladığın elektrik zammını da geri al, faturalar 31 Aralık öncesine dönsün. Bu zammı sen yaptın, geri almasını da bileceksin. Bu zulümden vazgeç, bırak insanlar rahat bir nefes alsın. Bir de pandemide zorda kalınca IBAN vermesini biliyorsun ey Erdoğan. Bu sefer de halk zorda. Halkımıza çağrı yapıyorum, @RTErdogan yazın ve IBAN numaranız ile birlikte faturanızı gönderin, hatta bir de etiket ekleyin, ‘ #sırasende ’ deyin. Çünkü bu kez sıra kendisinde. Bakalım siz IBAN gönderince beyefendi ne yapacak? Yardımınıza koşacak mı?

Son olarak da buradan halkın belediyelerine seslenmek istiyorum. Milletimizle hemhal olmak için başlattığınız ‘Askıda Fatura’ hareketinizi bu sefer asgari ücret altında geliri olan ailelerin faturalarına odaklanmak için başlatın. Halkın belediyeleri olarak bu ailelerin yanında olalım. Olalım, çünkü olmaz isek Allah korusun ama bu kış açlık ölümleri ile karşılaşabiliriz. Bunu önlemek için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Bu geceyi şu iki çift söz ile kapatayım: Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim. Bu da böyle biline."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları