loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan'ın 128 milyar dolarla ilgili açıklaması doğru değil, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir açıklama'

Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan'ın 128 milyar dolarla ilgili açıklaması doğru değil, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir açıklama'
Tarih: 25.02.2021 - 15:35
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarının nereye gittiği sorusuna verdiği yanıtla ilgili olarak "Doğru değil. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir açıklamadır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aksaray'da çiftçilerle bir araya geldi. CHP lideri, Aksaray Yeşiltepe Belediyesi'ni ve Süt Birliklerini ziyaret etti. İlk olarak Yeşiltepe Belde Belediye Başkanı Tahsin Çelik ile görüşen Kılıçdaroğlu daha sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek esnafın yaşadığı sorunları dinleyip çözüm önerilerini anlattı.

Kılıçdaroğlu basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. 

CHP lideri, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarının nereye gittiğine yönelik sorusuna "piyasalardaki dalgalanmayı önlemek amacıyla" kullanıldığı yanıtını vermesine ilişkin olarak "128 milyar dolarla ilgili açıklama doğru bir açıklama değil. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir açıklamadır" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
"İnat etti, damadı getirdi, 128 milyar dolar toz oldu gitti. Sordum, madem ki dengelemek için kullanmış, esnafta yok, çiftçide yok, emeklide yok. Hiç kimsede yok, nerede bu para? Nereye gittiğini çıksınlar millete bir açıklasınlar. İnatla devlet yönetilmez. İnatla azim arasındaki fark akıldır. Devlet akılla yönetilir, devlet mantıkla yönetilir, devlet bilgiyle yönetilir, devlet birikimle yönetilir. İnatla 'Ben devleti böyle yöneteceğim.' Hangi inat Allah aşkına. Senin inadın dolayısıyla 128 milyar dolar yok oldu. Senin inadın dolayısıyla 10 milyondan fazla işsiz var bu ülkede. Senin inadın dolayısıyla esnaf bugün kan ağlıyor. Sen oturuyorsun, partinin kongrelerini yapıyorsun. Sosyal mesafe sıfır, lebaleb dolu. Esnafa gelince 'Aman ha Covid gelir.' Kimin yüzünden? Bir inat yüzünden. Sen inat edip Kanal İstanbul'u yapacağına inat edip işsizlere, esnafa çare olsana. Devleti yönetemiyorlar. Sadece Erdoğan, 'koltuğumu nasıl korurum' arayışında. 'Koltuk benim olsun, memleket mahvolsun'. Beklediği bu, yaptığı bu, uygulamaları da bu.

Kılıçdaroğlu, Meclis'e gönderilen 33 fezlekeyle ilgili de şöyle konuştu:
"Bir partinin genel başkanı mahkemeye hakim tayin edemez, ben dahil bütün siyasi partiler için söylüyorum. Siyasi partilerin genel başkanları, mahkemeye hakim tayin edemez. Mahkemeye hakim tayin ediyorsa orada o hakime güven olmaz. Bugüne bakın, günümüze bakın, yargı bağımsızlığı var mı? Yargı bağımsızlığı yok. Erdoğan'ın talimatını savcılar derhal yerine getiriyor mu? Derhal yerine getiriyor. İstediği adamı hapse attırıyor mu? İstediği adamı hapse attırıyor. Şu konuşma üslubuna bakın, 'Meclis'e gelecek eller kalkacak, inecek.' Ya 'Eller kalkacak, inecek' dediğin adamlar bu milletin seçtiği milletvekilleri. Bu milletvekillerinin bir iradesi yok mu? Bu milletvekilleri 'Ya şu dosyaya bir bakalım' demeyecek mi? Erdoğan diyor ki 'Demeyeceksiniz. El kaldırıp, indireceksiniz' Ne demek bu? 19 Mayıs hareketlerini yapacaksınız Meclis'te. Bu ülkeye yazıktır, bu millete yazıktır. Böyle bir yönetim tarzı olur mu? Bu yönetim tarzı akıldan uzak bir yönetim tarzıdır, inada dayanan, deve inadına dayanan bir yönetim tarzıdır. Tutturmuş bir inat gidiyor. Allah akıl, fikir versin. Başka bir şey demiyorum."

CHP lideri daha sonra belde meydanında çiftçilerle bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu çiftçilere şunları söyledi:
"Çiftçi 20 kat fakirleşti. Araban olmayabilir ama günde 3 öğün yemek yemek zorundasın. Bizi besleyecek olan kim? Çiftçiler. Her alanda üreten çiftçilere destek olmak zorundayız. Eğer bir ülke buğdayını, arpasını, mercimeğini, nohudunu, baklasını, canlı hayvanını, etini dışarıdan ithal ediyorsa o ülke iflah olmaz.

Sizin devletten 210 milyar lira alacağınız var. Eski parayla 210 katrilyon lira. Bankalara borçlusunuz, Tarım Krediye borçlusunuz. Üstüne faizi bindirdiler, bedel ödeyeceksiniz. Nasıl ödeyeceksiniz? Sözüm var, o faizlerin tamamını sileceğim, sadece anaparayı ödeyeceksiniz. Ne yaparlarsa yapsınlar inandığım yoldan bizi döndüremeyecekler. Halk için çalışacağım, millet için çalışacağım, alın teri döken için çalışacağım, emek harcayan için çalışacağım, çoluk çocuğunun rızkını emeğiyle kazanan insanın hakkı için çalışacağım, adalet için çalışacağım.
En çok mağdur edilenlerden biride esnaf. Dükkanı kapattın, kahveyi kapattın, pastaneyi kapattın, her tarafı kapattın. Peki bu insan nasıl geçinecek? Bu sosyal devlet nerede? Kim esnafın, çiftçinin, üretenin hakkını savunacak. Ben sadece bir şey istiyorum, bu memlekete huzur gelsin. 10 milyonun üzerinde işsizimiz var. Eğer patates üreticisi ektiği patatesi satamıyorsa, eğer buğday üreticisi ürettiği ektiği buğdayın karşılığını alamıyorsa nasıl geçinecek bu insanlar? Görev kime düşüyor? Bana düşen görevi ben elimden geldiği kadarıyla yapmaya çalışıyorum. Size de görev düşüyor. Oturup hepimizin düşünmesi lazım. 19 yıldır memleketi yönetenler nasıl bu hale getirdiler Türkiye'yi?"

 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları