loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, esnaf çocuklarıyla görüştü: 'Çözüm üretemeyen Saray’lı onlara kefen edebiyatı yapadursun, sorunlarını ben çözeceğim'

Kılıçdaroğlu, esnaf çocuklarıyla görüştü: 'Çözüm üretemeyen Saray’lı onlara kefen edebiyatı yapadursun, sorunlarını ben çözeceğim'
Tarih: 25.04.2021 - 15:56
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, pandemi sürecinden etkilenen esnafın yaşadığı zorlukları bu kez çocuklarından dinledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, anne-babaları çeşitli sektörlerde çalışan gençlerin de bu süreçte yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinleyerek, çözüm önerilerini anlattı.

Gençlerle video konferans yoluyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcıları Lale Karabıyık, Onursal Adıgüzel ile PM üyeleri Deniz Demir, Pınar Uzun, Sevgi Kılıç ve Genel Başkan Özel Danışmanı Recep Cengiz eşlik etti.

Sosyal medya hesabından gençlerle buluşmasına ilişkin paylaşımda bulunan CHP lideri, "Gençlerin gerçekte neler yaşadığını bazen göremiyoruz. Bu kez esnaflarımızın evlatları olan gençlerle buluştum. Çözüm üretemeyen Saray’lı onlara kefen edebiyatı yapadursun, sorunlarını ben çözeceğim. Gençleri düzlüğe çıkaracağım" dedi.

Gençleri dinleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Kaygılarınızı biliyorum. SIkıntıların tamamını aşmak mümkün. Ekonomide izlenen politikayı tamamen değiştirmek lazım. Ekonomi tamamen para politkasıyla yönetilemez. Teşvik politkalarının üretime endekslenmesi lazım.

11 milyona yaklaşan işsizimiz var. İşsizler ordusuyla karşı karşıyayız. Bunu süratle çözmek gerekiyor. Birden bire 10 milyon kişiye istihdam yaratamazsınız ama atama bekleyen öğretmenlerimiz var. 138 bin öğretmen kadrosu boş, sağlık kadroları boş. Bunları doldurmamız gerekiyor. Engelli kadrolarında çok sayıda boşluk var. İstihdamda ilk yapılacak şey devletin boş kadrolarını doldurmaktır. Bunu torpille değil KPSS ile yapmak gerekiyor. Sizden çalınan her şeyi iade edeceğim. 

Anayasanın 173. maddesi var. 'Devlet esnaf ve sanatkarı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır' diyor. Esnaf orta direktir, bütün ülkelerde desteklenir. 

Bir ülkenin en büyük zenginliği genç sayısının fazla olmasıdır. Bizde gençler istihdam alanı yaratılmadığı için Batı'ya gidiyorlar. İş olanağı sağlanıyor orada.

Bizde tarımdan, hizmet sektörlerine kadar istihdam yaratma imkanı var. 

Bir arkadaşım 'önümü göremiyorum' diyor. Hiç kimse önünü göremiyor. Bu sizi umutsuzluğa sevk etmesin. Hep birlikte umudu büyütmek zorundayız. Belli zorluklar var, zamana ihtiyacımız var ama her karanlığın aydınlığı olduğunu da hiç kimsenin unutmasını istemem. Çalışacağız, üreteceğiz, Türkiye'yi büyüteceğiz ve ülkemizde huzur içinde yaşayacağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları