loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, EXPO 2021 Hatay açılış töreninde konuştu

Kılıçdaroğlu, EXPO 2021 Hatay açılış töreninde konuştu
Tarih: 01.04.2022 - 15:22
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EXPO 2021 Hatay açılışına katılarak EXPO alanında incelemelerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, EXPO 2021 Hatay’ın açılışında yaptığı konuşmada, CHP’li belediye başkanlarının önlerine çıkarılan engelleri aştığını belirterek, “Biz, çıkarılan bütün engellerden şikayet değil, engelleri aşmasını bildik. Engelleri aşmasını biliyoruz, engelleri aşma konusunda kararlı irademizi de sergiliyoruz. Dolayısıyla hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar Türkiye’yi aydınlığa çıkarmakta kararlıyız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Efendim hepinize teşekkür ederim. Güzel bir atmosferde beraberiz. Bu güzel atmosferi yaratan Büyükşehir Belediye Başkanımıza hepinizin karşısında teşekkür ederim. Güzel bir çaba gösterdiniz, güzel bir emek gösterdiniz.

Sayın Genel Başkan, İYİ Partinin saygıdeğer Genel Başkan Yardımcısı, yurtdışından gelen değerli konuklarımız, genelde şöyle söyleriz, ‘Medeniyetlerin beşiği Türkiye’ diye. Gerçekten de Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü. Ama medeniyetlerin beşiğini Anadolu’dan çıkarıp bir kente indirgediğinizde bu kentin kaçınılmaz olarak Hatay olduğunu biliyoruz. Hatay gerçekten de uygarlıkların başkenti. Belki küçük bir coğrafya ama tarihin derinliklerine baktığınızda Hatay çok farklı bir kent olarak karşımıza çıkıyor. İnançların zenginliği var, kimliklerin zenginliği var, kültürlerin zenginliği var, yemeklerin zenginliği var, öykülerin zenginliği var. Ne kadar zenginlik ararsanız Hatay’da.

EXPO 21 tahmin ediyorum bu gerekçelerle Hatay’a verildi ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konuda gitti başvurusunu yaptı ve EXPO’yu Hatay’a getirmeyi düşündü ve bunu gerçekleştirdi. Elbette ki, bu tek başına verilen bir mücadele ama bu mücadelenin arkasında bir azim ve kararlılık var. Sayın Başkan konuşurken ‘yapamazlar’ diye ilk eleştiriler, ‘alamazlar’ diye diğer eleştiriler geldi. Ama bu yolda azim ve kararlılıkla mücadele edince sonucu da almış oldu.

Efendim bu güzel yapıyı gezdim. Arkadaşlarımla beraber gezdim. Büyükşehir Belediye Başkanlarımızın yaptığı güzel katkılar var yine burada. Yemeğimizi yerken Medeniyetler Korosu'nu da dinledik. Hatay’ın o güzel şarkılarını, Türkiye’nin güzel şarkılarını, türkülerini de daha öncede dinlemiştim bir kez daha dinleme imkanına kavuştuk. Tarihini ve coğrafyasını da burada görme imkanı var.

Bu mekan aslında kalıcı bir mekan, Hatay’a nefes aldıran bir mekan. Burada her yaştan insan rahatlıkla gelip gezecektir, eğlenecektir, şarkılar, türküler dinleyecektir. Belki de yeşilin bütün tonlarını burada görecektir. Dolayısıyla Hataylılar için olağanüstü güzel ortam ve bu ortamı yaratan Belediye Başkanımıza tekrar hepinizin huzurunda teşekkür ederim.

Efendim hayırlı uğurlu olsun dileğiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlarım. Bir şeyi unutmamanızı isterim. Kararlılık sadece Hatay Büyükşehir Belediyemizde değil. Diğer belediye başkanlarımızda da aynı kararlılıkla, aynı azimle yol yürüdüklerini de bilmenizi isterim. Biz, çıkarılan bütün engellerden şikayet değil, engelleri aşmasını bildik. Engelleri aşmasını biliyoruz, engelleri aşma konusunda kararlı irademizi de sergiliyoruz. Dolayısıyla hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar Türkiye’yi aydınlığa çıkarmakta kararlıyız.

Hepinize saygılar sunuyorum.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları