loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuştu

Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuştu
Tarih: 21.02.2012 - 20:23
Kategori: Siyaset

Kılıdaroğlu,"Nasıl topluma düşmanlık tohumları, kin tohumları ekiyorsan, devletin kurumları arasına da kin tohumları ekiyorsun sen.” dedi.

-Başbakan her türlü değeri çiğnedi. Milli, manevi değerlerimizi harcadı. Birlik beraberlik ruhunu, toplumsal barışı, demokratik birikimi harcadı. Türkiye’nin adalet duygusunu, hukuka ve yargıya olan güvenini harcadı. Her şeyi harcadı ama, suça bulaşan arkadaşlarını harcamadı, onlar için yasa çıkardı.”

-“MİT Kanunu’nda yapılan değişiklikle ilgili yasayı imzalayan Sayın Cumhurbaşkanı’nın devlet adamlığına bir şey kattığını sanmıyorum. O yasayı imzalamak, Sayın Cumhurbaşkanı’nın devlet adamlığı kimliğinden çok şey götürmüştür”

-“Sayın Cumhurbaşkanı bu yasayı imzalayarak bir başka rekorun altına imza atmıştır. Hiçbir Cumhurbaşkanı bu kadar kısa sürede bir yasayı imzaladığı görülmemiştir. Demek ki Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Parlamentodan gelen bir yasayı bu kadar süratle imzalamasının karşılığı olmalı ve Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmeli.

-“Demek ki bir yasayı onaylamak için o yasayı okumaya da gerek yok. Korkunun ecele faydası yok Sayın Cumhurbaşkanı. Bulunduğunuz koltuk önemli bir koltuktur. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyorsunuz siz orada. Yasaları incelemek zorundasınız. Yasaların Anayasaya uygunluğuna bakmak zorundasınız. Bu kadar aykırı bir yasayı gözü kapalı imzalama hakkını hiçbir hukuk size vermez.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları