loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, hafta sonu Çaycuma'da konuştu; 'Yolsuzluk yapan, kul hakkı yiyene gel seninle helalleşeceğiz demeyeceğiz. Onun hesabını soracağız'

Kılıçdaroğlu, hafta sonu Çaycuma'da konuştu; 'Yolsuzluk yapan, kul hakkı yiyene gel seninle helalleşeceğiz demeyeceğiz. Onun hesabını soracağız'
Tarih: 13.06.2022 - 08:31
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ta Çaycuma Belediyesi ziyaret ederek Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile bir araya geldi ve daha sonra Çaycuma Belediyesi Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak’ta Çaycuma Belediyesi ziyaret ederek Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Çaycuma Belediyesi Toplu Açılış Töreni’ne katıldı.

-"Türkiye'yi barış içinde yöneteceğiz barış, huzur içinde yöneteceğiz. Beraber, birlikte, ayrım yapmaksızın yöneteceğiz. Halkı kucaklayarak yöneteceğiz. Hiç kimseyi inancından, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirmeyeceğiz. Bu topraklarda yaşayan herkesi kucaklayacağız. Biz milletin sesiyiz, biz halkın sesiyiz, biz Mustafa Kemal’in sesiyiz."

-".Sizden tek isteğim asla ve asla umutsuzluğa kapılmayın. Bizim kitabımızda umutsuzluk yok. Umudu büyüteceğiz, beraber, birlikte Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz."

-"Halkımızla helalleşeceğiz ama beşli çetelerle hesaplaşacağız o ayrı bir şey. Yolsuzluk yapan, kul hakkı yiyene gel seninle helalleşeceğiz demeyeceğiz. Onun hesabını soracağız."

CHP lideri Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Efendim buraya ilk geldiğimde, bir akşam dörtyol ağzında Belediye Başkanımızın seçilmesi için bir aracın üstünde Çaycumalı kardeşlerime seslenmiştim. Ve sizler onu onurlandırdınız, seçtiniz. Görev yaptı ve ben tekrar geldim buraya. Gerçekten de bir Avrupa kentine girer gibi tertemiz, pırıl pırıl bir kente geldim. Ve dedim benim gençliğimde gittiğim Hollanda’nın bir kentiymiş gibi algıladım ve bunu ifade ettim.

Bugün yine geliyorum, yine Belediye Başkanımız eskiye göre çok daha güzel hizmetleri Çaycumalılara sunmuş vaziyette. Hepinizin huzurunda Sayın Başkanı yürekten kutluyorum. Başkanım buradasın değil mi? Tamam. Başkanımız güzel şeyler yapıyor. Evlatlarımızı dinledik, İzmir Marşını okudular. İzmir’in dağlarında çiçekler açtı, ama unutmayın burada da çiçekler açtı, Çaycuma’da da çiçekler açtı, evlatlarımız güzel marşlarını okudular.

Bir şey daha söyleyeyim, Başkanımız konuşmasında dedi ki, “hiçbir ayrım yapmadık iktidar muhalefet olarak. Olabildiğince bütün kararları oybirliğiyle çıkarmaya çalıştık.” Yani Çaycuma’ya hizmet yapılacaksa hep beraber gelin hizmetimizi yapalım dedi ve Çaycuma’yı bugünkü noktaya birlikte getirdiler. Belediye Başkanımızın dirayetiyle, çalışkanlığıyla, uzlaşmacı tavrıyla Çaycuma bugün bu bölgenin en güzel ilçelerinden, kentlerinden birisi oldu. Sizlere, Çaycumalılara söz veriyorum, Çaycuma nasıl yönetiliyorsa Allah’ın izniyle Türkiye’yi de öyle yöneteceğiz. Barış içinde yöneteceğiz barış, huzur içinde yöneteceğiz huzur. Beraber, birlikte, ayrım yapmaksızın yöneteceğiz. Halkı kucaklayarak yöneteceğiz. Hiç kimseyi inancından, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirmeyeceğiz. Bu topraklarda yaşayan herkesi kucaklayacağız. Biz milletin sesiyiz, biz halkın sesiyiz, biz Mustafa Kemal’in sesiyiz.

Belediye Başkanı arkadaşlarıma söyledim; kullandığınız para sizin paranız değil milletin parası, yaptığınız her yatırımın hesabını millete verin, harcadığınız her kuruşun hesabını millete verin, yeni bir anlayışı, yeni bir demokrasi anlayışını birlikte en azından belediyelerden başlayarak bunu anlatmaya çalışalım. Evet yapıyoruz, çalışıyoruz, emek harcıyoruz, Belediye Başkanlarımızın önüne engeller çıkarılıyor. Onlara yine şunu söyledim; engel çıkaracaklar ama sakın ola ki şikayet etmeyin, göreviniz engelleri aşmak ve halka hizmet etmektir. Onlar bütün engelleri aştılar ve halka hizmet etmeye devam ediyorlar. Bu nedenle Belediye Başkanlarımız bütün başarılarını yönettiğimiz bütün belediyelerde hayata geçiriyorlar.

Şimdi sıra Türkiye’ye geldi. Türkiye’yi yöneteceğiz. Millet İttifakı Türkiye’yi yönetecek. Beraber demokrasi içinde yöneteceğiz. Herkesi kucaklayarak yöneteceğiz. Halka, halktan topladığımız verginin yani her kuruşun hesabını vereceğiz. Halkımızla helalleşeceğiz ama beşli çetelerle hesaplaşacağız o ayrı bir şey. Yolsuzluk yapan, kul hakkı yiyene gel seninle helalleşeceğiz demeyeceğiz. Onun hesabını soracağız. O nedenle biz halkımızı seviyoruz. Hangi görüşten, kimlikten, inançtan olursa olsun beraber yaşıyoruz, aynı havayı teneffüs ediyoruz, aynı bayrağın altındayız, aynı vatandayız. Dolayısıyla birlikte bu ülkede huzur içinde yaşayacağız. Bunun örneğini mi istiyorsunuz, işte Çaycuma bunun en güzel örneği. Türkiye de bilsin, bütün dünya da bilsin böyle yöneteceğiz ve yönetmeye de devam edeceğiz.

O nedenle sıkıntılarınız var sevgili halkım biliyorum, mutfaklarda yangın var bunu da çok iyi biliyorum. Gencecik evlatlarımız işsiz bunu da çok iyi biliyorum. Beşli çetelere çalışan bir iktidar var onu da çok iyi biliyorum. Bütün bunların hepsini çok iyi biliyorum. Sizden tek isteğim asla ve asla umutsuzluğa kapılmayın. Bizim kitabımızda umutsuzluk yok. Umudu büyüteceğiz, beraber, birlikte Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Bundan emin olmanızı isterim.

Başkanımız bir şey daha söyledi, liyakatten söz etti. Belediyeyi yönetirken liyakate uyduğunu. Devletin temeli adalettir, devlet adaletle yönetilir, devlet liyakatle yönetilir, iş ehline verilir. Eğer devleti adaletle yönetmezseniz, belediyeyi adaletle yönetmezseniz, belediyeyi liyakatle yönetmezseniz ne kadar borç alırsanız alın o belediyeyi yönetemezsiniz. Kaynakları israf edersiniz. O nedenle liyakat denen kavram çok ama çok önemlidir. Belediye Başkanımız kimseye gidip el avuç açmadan Çaycuma’yı gerçekten de hepimizin imreneceği bir Çaycuma haline getirdi. Kendi kaynaklarıyla getirdi, kendi imkanlarıyla getirdi ve harcadığı her kuruşun hesabını da Çaycumalılara verdi. O nedenle sizler onu seçtiniz, o da bunun hesabını sizlere veriyor.

Geldim, bereketli bir hava, güzel bir hava, yağmurumuz yağıyor, bereketimiz bol olsun, bereket tarlada olsun, manavda olsun, esnafta olsun, sanayide olsun, evlerde olsun, mutfaklarda olsun. Her yer bereketli olsun. Biz bereketten yanayız, sevgiden yanayız, kucaklaşmaktan yanayız, ayrımcılığa karşı çıkacağız ve bu güzel ülkeyi birlikte yöneteceğiz. Yönetmeye hazır mıyız? Hazır mıyız, hazır mıyız? Sandık gelecek, büyük bir sabırla sandığa gideceğiz. Oyumuzu kullanırken elimizi vicdanımıza koyup oyumuzu kullanacağız. Dolayısıyla hiç kimse endişe etmesin, geliyor gelmekte olan, kimse endişe etmesin.

Teşekkür ederim.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları