loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Halka hesap veren bir siyaset anlayışı getireceğiz

Kılıçdaroğlu: Halka hesap veren bir siyaset anlayışı getireceğiz
Tarih: 06.02.2021 - 12:59
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'deki temel atma törenindeki açıklamasında, "İktidara geldiğimizde, altını çizerek söylüyorum, dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde Türkiye'nin tarihini değiştireceğiz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Çiğli Tramvayı temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasındn öne çıkanlar şöyle:

Bütün Türkiye'ye huzuru, birlikteliği getireceğiz. Bu konuda çok kararlıyım, azimliyim. Hiçbir güç beni inandığım yoldan döndüremeyecektir. Halkla birlikte bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz.

Halka hesap vermeyen bir belediye başkanı dürüst, doğru belediye başkanı değildir. Biz yeni bir siyaset anlayışı halkına hesap veren bir siyaset anlayışı getireceğiz. Belediyelerimizde bunu başlattık. İnşallah iktidarda da bunu yapacağız. Bizler kendi halkımızın zenginleşmesi için çaba harcayacağız.

Döviz faiz endeksi bir politikayla ülke yönetemezsiniz. İşsizlik sorununu üretimle çözebilirsiniz. 10 milyonu aşkın işsizimiz var. Ama sarayın tuzu kuru. Biz Türkiye’yi 84 milyonu düşünüyoruz. Biz bir çocuk yatağa aç giriyorsa huzurlu olamayız. Bir kişi işsizse rahat edemeyiz.

5 maskeyi dağıtamayan bir iktidar düşünün. Paralı mı olsun bedava mı olsun kim dağıtacak karar veremediler. Ama bizim belediyelerimiz kendi belediyeleri olmayan yerlere bile ücretsiz olarak milyonlarca maske gönderdi. Çünkü biz halk için çalışıyoruz. Bu şu partiden bu bu partiden demeyiz.

Biz siyaseti halk için yapıyoruz. Bizim onlarla aramızda siyahla beyaz kadar fark var. Biz herkesin huzur içinde yaşamasını isteriz. 

Pandemi döneminde halkın CHP'li belediyelere güveni vardı. Yardım yapalım dedik. Taammül edemediler. Topladığımız yardım paralarına el koydular. Banka hesaplarına el koydular. Biz ne yaptık askıda fatura dedik. Fakirin fukaranın elektrik, su borcu var. Askıda fatura ile 10 binlerce kişinin borcu ödendi. Borcu olanla ödemek isteyen aynı platformda buluştu.

Bütçe görüşmelerinde asgari ücreti vergisiz 3000 lira yapın dedik. Bizim bütün belediyelerimiz en küçüğünden en büyüğüne 3100 lira yaptı asgari ücreti. Çalışana alın terine değer veriyoruz. Merkezi hükümet 2825 lira gösteriyor asgari ücreti bizim belediyemiz Murat Belediyesi Kahramanmaraş'ta 3100 lira asgari ücret.

İktidara buradan çağrı yapıyorum. Siz CHP'li belediyelerin kendi beldesinde halkına yardım göndermesini engelleyemezsiniz. 

Konak'ta belediyemiz kahvecilere yardım yapmak için karar getiriyor AKP'liler buna karşı çıkıyor. Siz hangi gerekçeyle buna karşı çıkıyorsunuz çıkın açıklayın.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları