loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Halkın iktidarını kuracağız

Kılıçdaroğlu: Halkın iktidarını kuracağız
Tarih: 26.09.2021 - 14:17
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Baysan Süt İşletme Fabrikası temel atma töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Bizim çiftçimiz neden kazanmıyor. Biz yeni bir stratejiyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. 

Konya'dan küçük Holanda yılda 180 küsur milyar dolar tarım ürünü ihraç eder. Bizim ihracatımız 18-20 milyar dolar. Neden? Toprak, çiftçi, güneş deseniz var. Neyimiz eksik? Yanlış siyaset var. Siyasetimiz eksik. Bir bakan düşünün adı tarım bakanı. Çiftçiyi şöyle tanımlıyor: 'Çiftçi çok çok çalışır, az az kazanır.' Böyle bir tanım duydunuz mu?

Çiftçinin traktörüne devri iktidarımızda hiçbir güç haciz koyamayacak. Haram yiyenin burnundan fitil fitil getireceğim. Halkın iktidarını kuracağız. Aldığınız kredilerin faizlerini ilk haftada sileceğim. Ne faizi zaten batırmışsınız adamı.

Ektiğiniz ürünün karşılığını burada alacaksınız. Nisan ayında çalışacak burası. 

Gelişmiş ülkelerde sabah önce sütçü kapınıız çalar, çocuklarımız süt içsin diye. Bizde de sabah polis gelir gençleri alır, tweet atmış diye. Sabah hiçbir güvenlik görevlisi kapınızı çalmayacak. 

Bu memlekete huzuru, barışı getireceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye inşa edeceğiz. 

Güvenin bu kardeşinize Türkiye'yi Atatürk'ün dediği gibi çağdaş uygarlığın ötesine taşıyacağız. Ahdım var, yeteneğim var bunu yapacağız. 

Mustafa Kemal'in söylediği önemli bir şey var: 'Her fabrika bir kaledir' der. Her fabrikas birilerine el avuç açmamızı engeller. Bir kaleyi de burada hayata geçiriyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları