loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Hepsinin burnundan fitil fitil getireceğim

Kılıçdaroğlu: Hepsinin burnundan fitil fitil getireceğim
Tarih: 03.11.2021 - 12:19
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat'ta kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileri buluşmasında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"2000'li yıllarda Yozgat'ın nüfusu 680 bini aşkın. 2021'de 680 binden 419 bine üşmüş, niçin? İktidar partisine hep oy verdiniz. Dübnya kadar söz verildi size. Bakanlar verdiniz. Bakanlar geldi, verilen sözler önemli değil, oy verin gerisi önemli değil!

Nasıl düşüyor nüfus. Yozgatlılar Yozgat'ı sevmiyor mu, yaşanamayacak bir yer mi ki Yozgatlı Yozgat'ı terk ediyor.

Cebimde kağıtlar var, vatandaş iş istiyor. İşsizlik temel bir sorun. İşsizliğin olduğu yerde insanlar Yozgat'ı terk ediyor. Son 20 yıl içinde Yozgat'ta 230'un üstünde fabrika kapandı. Bu işi her Yozgatlı kendisine sormalı. Bu işin sağı-sol particiliği yoktur, felsefesi vardır. Biz  bir ili nasıl büyütürüz, diye düşünmezsek siyaset yanlış zeminde yürümeye başlar. 

Ankara'da Yozgatlılar çok fazla. Zaman zaman oturur konuşuruz. İsterim ki Yozgatlılar kendi kentlerinde yaşasınlar. 

İşsizliğin olduğu yerde insanları tutamazsınız. İşsizlik bütün kötülüklerin anasıdır. Sosyal devletlerin temel görevi işsizlikle mücadeledir. Sosyal devlet istihdam yaratmak için çaba gösterir. İşsizliğin olduğu yerlerde devletin itibarı sarsılır. Pırıl pırıl gençlerimiz geleceklerini yurt dışında arıyorsa Yozgatlılar düşünmeli.

Bu bölgenin tarımı çok önemli. Yozgat'ın kokulu yeşil mercimeğini benim kadar telaffuz eden ikinci siyasetçi yoktur. Neden dışarıdan mercimek, nohut, saman, yem, canlı hayvan ithal ediyoruz? Neden dünyanın parasını ödüyoruz. Türkiye bunları üretebilir, kazanabilir. 

Tarım stratejik sektördür. Siyaset kurumu bunun farkında değil. Tarım Kanunu'nun birinci maddesi der ki 'her yıl milli gelirin yüzde 1'i oranında çiftçiye destek verilir' diyor. Emredici hüküm. Yürütme organı gereğini yapıyor mu, yapmıyor. 

Sandık geldiğinde bütün çiftçilerin 'Sen neden kanunun gereğini yapmadın? Oyumun rengini değiştireceğim' demesi lazım. O zaman işin rengi değişir. 

İzlenecek politika şu: Çiftçinin ürettiği ürünün maliyetini bulacaksınız. Ziraat odalarıyla beraber. Üstüne makul bir kar ilave edeceksiniz o taban fiyat olacak. Hangi çiftçi neyi ekerse planlanacak, kimse zarar etmeyecek.

Bizde tarım planlaması yok. Planlama sınırsız ihtiyaçlarla sınırlı kaynaklar arasında dengeyi sağlamaktır. 

Çiftçiye özel teşviklerin getirilmesi lazım. Erzurum'dan Kars'a kadar olan alanda hayvancılığın desteklenmesi lazım. Biz Kafkasları da Orta Doğu'yu da besleriz. 

Konya'dan küçük Hollanda var. Yıllık tarım ürünü ihracatı 180 milyar doların üstünde. Bizim dünya kadar toprağımız var, neden bu haldeyiz? İyi yönetilmiyoruz. 

Bir çiftçinin traktörü haczedilemez. Kanun çıkararak çiftçiyi haczin dışında tutacağız. Çiftçilerin aldığı kredinin faizlerini sileceğiz. Ana parayı makul bir taksiye bağlayacağız.

Çiftçinin kullandığı mazotu yata hangi fiyattan veriyorlarsa aynı fiyattan vereceğiz.

Elektrik özelleştirildiği için faturayla geliyorlar önünüze. Hemen ödeyeceksin, borcunu diye. Ürün satıldıktan sonra ancak elektrik bedeli talep edilecek, o sürec içinde asla faiz çalıştırmayacağız. 

Elektrik dağıtıcısı 'yapamam' derse 'hakkını iptal ediyor, devlete iade ediyorum' diyeceğiz.

Esnafın da bu dönemde aldıkları kredilerin faizlerini sileceğiz. Esnaf orta direktir. 

Muhtarlık seçimleri bu topraklardaki ilk seçimdir. Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır. 82 ayrı kanunda muhtar adı geçer. Temel bir kanununuz olması lazım. 

Mahallede kimin fakir olduğunu muhtar ve bakkal bilir. Sosyal yardımlar muhtarlar aracılığıyla dağıtılmalı.

Belediye meclisinde karar alınıyor haberiniz olmuyor. Olması gereken belediye meclisinde mahallenizde bir karar alınacaksa muhtar katılmalı oy ve söz hakkı olmalı.

Muhtarlığın kamu kurumu olarak kabul edilmesi gerekiyor. Her muhtarın ayrı bütçesi olmalı. 

İktidar olduğumuzda ilk hafta içinde yapacaklarımızı söyleyeyim.

Tank palet fabrikasını Katar'a peşkeş çektiler. Tank palet fabrikasını ellerinden alıp şanlı ordumuza teslim edeceğim.

Çiftçinin ve esnafın aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Çiftçinin hayvanları icraya asla gitmeyecek.

15 Temmuz darbe girişiminde ve Beşiktaş saldırısında şehit olan yurttaşlarımız ve gaziler için toplanan paraları vereceğiz. 

Süleyman Şah türbesini vatan toprağına geri götüreceğiz. 

Tezkere geldi, niye hayır diyorsunuz, dediler.  Ben bu topraklarda hiçbir zaman yabancı bir asker postalı istemiyorum. 

Bizim altı okumuzdan birisi milliyetçiliktir. 

2 kırmızı çizgimiz var. Birisi vatandır, ikincisi bayraktır. 

Hangi gerekçeyle yabancı askerleri n ülkeye gelmesini istiyorsunuz?

35 yıldır terörle mücadele ediyor Türkiye. Yabancılar  mı yaptı bu mücadeleyi? Kim bu yabancı askerler, çıkın açıklayın. Çekmediler bu maddeyi. 

Elinizi vicdanınıza koyun sandığa giderken. 

Uyuşturucu baronlarını polislerimiz yakalıyor. Hiçbir savcı korkudan soruşturma dahi açamıyor. Tonlarca uyuşturucuyu polis yakalıyor, savcı soruşturma açamıyor. Bu kardeşinize güvenin, hepsinin burnundan fitil fitil getireceğim. Kim üretiyosa onun yanında olacağız.

Terörle mücadeleyi bunlar gibi yapmayacağız. Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana Kılıçdaroğlu demesinler. Mücadele yürek işidir.

Biden güldü mü gülmedi? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ya da başka liderlerin bu pozisyona düştüğünü gördünüz mü? Ben utanıyorum. Elli sefer arkasından koşuyor bana merhaba diyecek mi diye... Türkiye'nin itibarı herkesin üstündedir. 

Bizim kabahatimiz var mı, dünya kadar var. Yanlışımız da var. Yozgat bize oy vermedi... Niye otursun? Yozgatlının sofrasına oturdun mu? Adım adım Türkiye'yi bu durumdan çıkaracağız.

Evladını aslan gibi askere gönderen genel başkan benim. Vatanseverlikse buyrun gelsin. 

Türkiye'yi büyüteceğiz. Bunu yaparken barışı, huzuru, kardeşliği elden bırakmayacağız. 6 ayda bu memleket nefes alacak."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları