loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İktidar olduğumuzda 7 maddeyi süratle yerine getireceğiz

Kılıçdaroğlu: İktidar olduğumuzda 7 maddeyi süratle yerine getireceğiz
Tarih: 09.02.2021 - 13:30
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"26 Ocak'ta şu soruyu sormuştum: 19 yıldır iktidarı yönetenler bu memleketin hayrına ne yaptılar da CHP engel oldu?

19 yıldır yöneteceksin, her kanun çıkarıp herkesi atayacaksın kalkıp CHP'yi eleştireceksin Sen fabrika kurdun da biz karşı mı çıktık?

Türkiye buhrandadır. Çıkış yolu bunu yaratanları iktidardan almaktır. İstediğin adamın vergisini sıfırladın, istediğine istediğin kadar faiz yükledin. Hangi sorunu çözdün? 

Sarayda oturup hava atacağına, 10 milyonu aşkın işsizin sorununu çözsene. Çiftçiye düşük faizli krdi verdin diye karşı mı çıktık? Biz doğruları söylediğimiz için rahatsız oluyorlar. Her gün hakarete varan konuşmalar dinliyoruz. İşi öyle bir boyuta getirdiler ki muhalefeti de onlar kuracaklar. Muhalefeti de inşa edeceğiz, diyor. Kılıçdaroğlu'ndan kurtulacağız, diyor. TV'ye çıkarız, millet dinler kim haklı kim haksız. Sen demiyor musun Kılıçdaroğlu SSK'yı batırdı. Elinde fırsat var, belgeleri al gel. Niye karşıma çıkmıyorsun, niye cesaretin yok? Çünkü korkuyorsun. Korkan insan devleti yönetemez.

25 milletvekilini Uşak'a, Afyon'a 26 milletvekili gönderdik. Herkesi dinlediler. Uşak'ta İsmet İnönü Caddesi var. Orayı geziyor milletvekillerimiz. AK Parti gidip gezemez orada. Esnaf şikayetçi. Birçok ilde durum aynı. Polatlı'da soğan, Niğde'de patates hayvan yemi olarak kullanılıyor. Esnafa verilecek para 7 milyar. KÖİ dolayısıyla müteahhitlere ödenen para bunun 3 katı. 2021 bütçesine konan para 30 milyar lira.

Mahir Ünal bir çiftçi 'bizi mahvettiniz' demiş, onu anlatıyor. Telefonunu ver, demiş, Iphone'u varmış. Ayda 450 lira ödüyor. 450 liraayı şikayet etmemesi gereken para olarak görüyor. Sen kaç para alıyorsun? Bir cep telefonunu çiftçiye çok görüyorsun. Sizin de bu gerçekleri görmeniz gerekiyor.

7 milyon 200 ayni yardım yaptı belediyelerimiz. Yasaklar dolayısıyla 30 milyon 500 bin aileye sıcak yemek gönderildi. 70 milyondan fazla maske ve dezenfektan dağıtıldı. CHP bu demektir, halka hizmet demektir. Daha  çok güzel şeyler yapacaklar. 

İktidar olduğumuzda 4 ayaklı strateji izleyeceğiz. İlk olarak can ve mal güvenliğini sağlayacağız. 

Bir partinin genel başkanı hakim tayin edemez. Ederse o hakim, o genel başkana gebe kalır. Yapılması gereken, adliyeye, kışlaya, camiye siyaseti sokmamaktır. 

Medya özgürlüğünü sağlayacağız. Bu gücü denetlemek demektir. İktidar yolsuzluk yapıyorsa gazeteciler yazacak onu. Şimdi yazanlara yasak geliyor. Bunu kaldıracağız, medya özgür olacak.

Meclis vesayet altında bir meclistir. Bir AK Partili vekil Afyon'un sorununu meclis kürsüsünden anlattı mı, anlatamaz. Vesayeti getiren yasal düzenleme 12 Eylül darbecileri zamanında geldi. Milletin vekilinin millet seçecek genel başkanlar değil. O zaman parlamento vesayet altında olmaktan kurtulur.

İlk yapacağımız iş siyasi ahlak kanunun çıkarmak. Milletvekili, bakan oluyor cebini düşünüyor. Nasıl köşeyi dönerim, diye. Değiştireceğiz. Beytül mala el uzatılmasına izin vermeyeceğiz.

Atmayla bakan mı olur? Bakan meclise gelip hesap veryor mu, hayır. Soru önergelerine cevap vermiyor. Bu tablo diktatörlük değil mi? Uydurma, düyadan, siyasetten habersiz bakan mı olur. Her cümleye cumhurbaşkanımızın tensipleriyle mi başlanır? Birilerinin kulu kölesi olanlar bakanlık yapamazlar. 

Bütçe yapıyorsun, borçlanıyorsun, özelleştirme yapıyorsun. Nereye harcanıyor. TBMM denetleyemiyor. Yüzde 10 barajını kaldıracağız. Devlet şeffaf olmalıdır. Bir iktidar vatandaşa hesap vermiyorsa orada karanlık ilişkiler var demektir.

Demokrasiyi inşa ettiğimizde memlekete huzur gelecek. Gücü bir kişiye teslim ettiğimizde gördük. Diktatörlerin döneminin kapanması lazım. 

Demokrasiyi getirmek yetmez. Her alanda üretmeliyiz.

19 yılı sonunda neden 3 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Çünkü çiftçi zarar ediyor. Çiftçi üretmiyor gidip dışarıdan alıyorsunuz,i gümrük veriglerini de sıfırlıyorsunuz. Elektrik faturaları can yakıyor. CHP iktidarında elektrik dağıtım şirketlerine değil vatandaşa hizmet edeceğiz.

Üniversiteler bilgi üretecek. Bilgi üreten üniversiteler ekonominin en büyük güvencesidir. Üniversiteler her düşüncenin özgürle tarışıldığı kurumdur. Yöneticiler seçimle gelmeli. 12 Eylül darbecileri YÖK'ü getirdiler, bu darbe hukukunu beyfendiler pekiştiriyor. Senin Kenan Evren'in kafasından, diktatörden ne farkın var? Rektör tayin ettiler, gençler istemiyor. Gayet barışçıl bir gösteri yapıyorlar. Her üniversitenin bir kültürü, geleneği vardır. 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine her türlü haksızlığı yaptılar. Terörist dediler, ileriye taşıyıp yılan dediler. Ellerine silah, sopa mı aldılar, hayır. Niye terörist diyorlar. Daha da ileri götürdüler saygın hocalardan sayın Ayşe Buğra'ya makama yakışmayacak sözler söylediler. Ayşe Buğra Osman Kavala'nın eşiymiş. Kavala zaten haksız yere içeride tutuluyor. 

Öğrencilere her türlü baskıyı yaptılar hakimin karşısına çıkardılar. Hakimler serbest bıraktılar. İki fotoğrafı unutmuyorum. Birinde dışarı çıkan öğrenciler birbirlerini kucaklıyorlar, diğeri de önde başörtülü öğrenci var zafer işareti yapıyor. Biri kız öğrencinin ayakkabısına kafayı takmış, birisi tweet atmış, 'o kızın ayakkabı numarası senin IQ'ndan yüksek' diye. Eksik söylemiş, o kızın ayakkabı numarası bugün devleti yönetenlerin IQ'sundan daha yüksek.

Güçlü bir sosyal devleti inşa edeceğiz. Herkesin karnının doyduğu bir Türkiye inşa edeceğiz. O nedenler aile destekleri sigortası diyoruz. Sosyal devlet yardımı lütuf mantığıyla değil hak mantığıyla yapacak.

Dostlarımızla iktidar olacağız deyince bazı çevreler çıldırıyorlar. Bu ülkeye demokrasiyi bereketi getireceğiz.

-İktidar olduğumuzda ne yapacağız, 7 maddede açıklayayım.
1-Katar ordusuna peşkeş çekilen tank palet fabrikasını orduya iade edeceğiz. Vatanın bağrına saplanan hançeri çekeceğiz.

2-15 Temmuz şehi ve gaizleri için toplanan paraları hak sahiplerine 1 gün içinde iade edeceğiz.
3-Beşiktaş saldırısında hayatını kaybeden şehitler için toplanan para aynı gün hak sahiplerine verilecek.
4-Çiftçilerin çektikleri kredileri faizleri sıfırlanacak. Alacakları olan 210 milyardan mahsup edilecek.

5- Esnafın pandemide aldığı faizlerin kredileri silinecek, anapara taksite bağlanacak.

6-Bir kararnameyle esnafın stopaj vergisi kaldırılacak.

7-Hangi koşulda olursa olsun vatan toprakların sahip çıkılacak. Bugün için bir vatan toprağımız düşmana teslim edilmiş vaziyette. Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına götürmek namus borcumuz olacak.

İktidar olduğumuzda bu 7 madde süratle yerine getirilecek."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları