loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koymak olacak

Kılıçdaroğlu: İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koymak olacak
Tarih: 23.10.2021 - 14:50
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Kuşadası'nda CHP Kadın Kolları'nın düzenleyeceği "Kotalar bize dar hedefimiz iktidar" konulu toplantıda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"81 ilin kadın kolları başkanıyla buluşmaktan mutluyum. Hedefler koydular ve zorluklarını anlattılar. Benim bildiğim kadın için zor diye bir şey yok. Kafasına koyduğu andan itibaren bütün zorlukları aşar.

Bütün genç kardeşlerimizin unutmamasını isterim: Onların hayalleri bizim hedefimiz olacaktır.

Kadınlar hak istiyorsa, hakları altın tabakta sunulmamalı. Mücadele olarak hak alındığında o hakkı artık kadınların elinden kimse alamaz. Üye sayısı artırılmalı. 

Türkiye genelinde kadının en rahat örgütleneceği alan kooperatifler. Örgütleniyorlar ama satış sırasında sorun çıkıyor. Belediyelerimiz ürünlerini alacağız, diyor. Ekonomik olarak güçlü olan kadın kimseye minnet duymaz. Kadına şiddet artıyor. 

İktidar olduğumuzda ilk yapacağımız İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koymak olacak. 

Kadına şiddet uygulayanın karşısında olacağız. Takım elbise giydi diye indirim kabul edilemez.

Gittiğiniz yerlerde söyleyin: Asgari ücretten vergi almayacağız. Vergileyeceksen 5'li çete, dolarlar orada. 

Kadın istihdamını özendireceğiz. Bunu da söyleyin.

Büyük kentlerde merdivenaltı atölyelerde kadınlar çalışır genellikle. Kayıt dışı çalışmayla da mücadele edeceğiz. Gelecek güvencesi kadına sağlanmalı.

Kamuda yükseldinizse kadın olduğunuz için önünüz kesilmemeli. 

Yönettiğimiz bütün kentlerde yoksul mahallelerden başlayarak kreş açıyoruz. 

Yaşlılar için de mekanlar yaratmamız lazım. 

İl başkanı kadın kardeşlerimin unutmaması gerekir, siyasetimizi etnik kimilk üzerinden, yaşam tarzı üzerinden, inanç üzerinden siyaset yapmıyoruz. Bunu yasaklıyoruz. Sosyal kimlikler üzerinden siyaset yapıyoruz. İşsizler, işçiler, yöneticiler her biri sosyal kimlik. Her birinin sorunu var, sorunları çözmeye talibiz.

Anneler size geleceklerdir, çocuğum üniversiteyi bitirdi, işsiz, diye. Erdoğan'ın ve şürekasının kurduğu vakıflara kaydolursak bizi yerleştiriyorlar' diyebilirler...

İktidarımızda mülakat kaldırılacak. KPSS tek sınav oalcak. Kim kazanıyorsa ataması yapılacak. 

Mevsimlik işçiler... Çaoluk çocuğu, yaşlısıyla geliyorlar. Çocukları okula gidemiyor. Oturdukları yerde banyo yapacakları yer bile yok. Bizim dışımızda bunları düşünen de yok. Biz halkın partisiyiz. onlar için de önlem alacağız. Başlattık. Belediyelerimizin olduğu yerlerde oturacakları yerlerin insani koşullarda olması gerekiyor. Hiçkimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız.

Zaman zaman sınır bölgelerinde Suriyelilerden, Afganlardan şikayet ederler. Onların suçu yok. O insanları acımasız koşullarda emeklerinin sömürülmesine izin vermeyiz. 

İktidar olduğumuzda en geç 2 yıl için Suriyeli kardeşlerimizi ülkelerine göndereceğiz. Karşılıklı olarka büyükelçilikler bir aryaa gelecek. Suriyelilerin evi, hastanesi, yolu, okulu yok. AB fonundan hepsini yapacağız. Ülkelerine gittiklerinde can ve mal güvenliği olmalı. Bunun da sözleşmesini imzalayacağız. Çalışmaları lazım. İş dünyasına Suriye'de bu bölgelerde fabrikalar kurun, vergi almayacağız. Tek şartımız kazandığınız parayı Türkiye'ye getirin olacak.

Bizimki insani çözümdür. Onları yaka paça değil insani koşullarda göndereceğiz. 

Acı günlerinde insanların yanlarında olun. Tasada ve kıvançta yanlarında olduğumuzu bilsinler.

Asla çok karamsar bir tablo çizmeyin. Umutsuzluk tablosu çizmeyin. Sorunu biliyorum ama az kaldı deyin. 6 ayda Türkiye'ye nefes aldıracağız.

KHK mağdurları varç Savcılık takipsizlik vermiş, beraaat etmiş ama soruşturma açmadan kamudan atmışlar. Bunların tamamının göreve iade edeceğiz. Haksızlıkla mücadele edeceğiz.

Alçak gönüllü davranmak görevimiz. Hiçbir aileye, gruba tepeden bakma hakkımız yok. Yanlışsınız demeyeceğiz. Haklısınız diyeceğiz. Dinleyeceksiniz, siz de anlatacaksınız. 

Endişeli modernler, muhafazakarlar var. Bu pompalanıyor. Cehape iktidar olursa haklarınızı elinizden alacak, diyorlar. 450 km yürüyen insan haklarınızı elinizden alır mı? 

Kimsenin inancı, yaşam tarzı siyasete konu edilmeyecek.

Sorunlarınızı  20 yıldır çözemediler, 5 yılda bütün sorunları çözeceğiz.

Biz gelince saray ve şürekasının hakkını teslim edeceğiz.

Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Bu göreve talibiz.

İktidarımızda, çiftçilerin, esnafın kredilerinin faizini sıfırlayacağız, deyin. Çiftçinin traktörü haczedilir mi?

Şehitle, gaziler arasında ayrım yapılır mı? Bazı şehit yakınlarına yüksek bazılarına düşük para veriyorlar. Biz adaletten yanayız. Bütün şehit yakınları ve gaizlere aynı hakları tanıyacağız. 

Biz bu toplumu barıştıracağız.

Aile Destekleri Siigortası'nı anlatacaksınız. Her ailenin asgeri gelir güvencesi olacak.

Sosyal devleti soyulması gereken organ olarak görmeye başladılar. 

128 milyar doların hesabını vermediler. Nereye gitti 128 milyar dolar hesabını tutacağız.

Asgari ücretten vergi alınır. Net ele geçen 2825 TL. Açlık sınırı 3049 TL. Asgari ücret açlık sınırının altında. Hükümete çağrı yapıyorum: Asgari ücreti süratle açlık sınırı seviyesine getiriniz. Elin oğluna dünyanın parasını verdiniz. 

3 Y ile geldiler iktidara. Yoksullukla mücadele edeceğiz dediler. Şimdi derin yoksulluktan bahsediyoruz. Pazar artıklarından geçinen binlerce aile var.

Yasaklarla mücadele edeceğiz, dediler. Gençler tweet atmaktan korkuyorlar. O gençler sandığa gittiklerinde nasıl davranacaklarını çok iyi biliyorlar. İktidarımızda en rahat bizi eleştireceksiniz.

Yolsuzlukla mücadele edeceklerdi. Bu iktidar devleti soyulacak organ olarak görüyor. Devleti soymanın fetvasını bile aldılar. Padişahın da en tepedi adamın da yüzde 10'u götürme hakkı varmış. Böyle rezalet olur mu? Sultanın sofrasına oturan alimin fetvası geçersizdir. 

Kadın kardeşlerim gittiğiniz her yerde anlatın. 3 Y ile geldiler 3 Z ile göndereceğiz. Zorbalık, zulüm yaptılar, zam yağmuru var. Gönderenlerin başında da Z kuşağı geliyor. 

Geliyor gelmekte olan. Ahlakımızla, edebimizle, adalet duygumuzla geleceğiz. Biz cebimize değil halka çalışacağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları