loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İktidar olduğumuzda mülakat belasını kaldıracağız

Kılıçdaroğlu: İktidar olduğumuzda mülakat belasını kaldıracağız
Tarih: 29.12.2021 - 16:39
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KPSS'de mülakat mağduru olan gençlerle buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezinde KPSS sınavından yüksek not alıp mülakatlarda elenen adalar ile basın açıklaması yaptı.

KPSS'de mülakat mağduru olan gençlerle buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamada bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Onlara özür borcumuz var. Yetkililere sabahtan beri ulaşamıyoruz. Bakan beye ulaşamıyoruz. Adaletin olmadığı yerde huzur olur mu? Bu çocukların hakkını çalmak kimin hakkıdır? Buna hepinizin itiraz etmesi lazım. 84 milyonun itiraz etmesi lazım. Babaların annelerin çocuklarını nasıl yetiştirdiklerini hepimiz biliriz. Anne babaların haklarını çalmak kimin hakkıdır? Daha önce benzer olaylar çıkınca Danıştay bir karar verdi. Bir puan aralığı belirliyor. Yazılıda alınan puanla mülakatta verilen puan arasında bir aralık belirlemeleri gerekiyor. Danıştay'ın kararına uymuyorlar.

Bütün siyasi partiler, Danıştay'ın kararına uyulması için görüş birliğine vardılar. TBMM'nin milli eğitim kararına, Danıştay kararına uymayacaksınız; çalışkan öğrencilerin hakkını yiyeceksiniz. Sonra bana adaletten bahsedeceksiniz? Bu çocuklarımızın haklarını savunmak benim boynumun borcudur. Saray'da bunu çok iyi bilsin. Birilerinin haklarını birilerine yedirmeyeceğiz. İktidar olduğumuzda mülakat belasını kaldıracağız."

CHP lideri, açıklamasının ardından sosyal medya hesabından da paylaşımlarda bulundu.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"KPSS’deki mülakat rezilliğini konuşmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talep ettim, hala ses yok. Anlaşılan eğitimden daha önemli işleri var. Saray Hükümeti görüşmelerden kaçarak, bu işleri sümen altı edebileceğine inanıyor. Yanılıyor. Erdoğan, gençlere propaganda yaparsın, şiir okursun, şarkı söylersin. Oy için yapmayacağın şey yoktur senin. Sonra bir kısım gencin haklarını gasp edersin, beslemelerine peşkeş çekersin. Bakanından yanıt bekliyorum, haberin olsun!"

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları