Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün gece Ankara’da Atılım Üniversitesi’nde Genç Bakış’ın konuğu oldu.
Ankara’da Atılım Üniversitesi’nde gençlerle buluşan CHP lideri Kılıçdaroğlu iktidara hazır olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “7 Haziran’dan sonra hükümet kurulsaydı, Türkiye terör batağına batmayacaktı” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün gece Ankara’da Atılım Üniversitesi’nde Genç Bakış’ın konuğu oldu. Kılıçdaroğlu, iktidara hazır olduklarını söyledi.
Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’un savunması konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Sayın İlker Başbuğ’un başına gelenler iktidarın siyasi tercihidir. Dönemin Başbakanı çıkıp ‘Davaların savcısıyım’ dedi. Sayın Başbuğ’un hapse girmesi de bir siyasi tercihtir. Paralel yapı bizi kandırdı dediler. Bir organ hükümeti nasıl kandırır, bu bir hata olamaz. Esad kandırdı, paralel kandırdı, PKK kandırdı. O zaman sen ülke yönetmeyeceksin. Orduyu tasfiye etmek istediler. Bu da siyasi tercihtir.”
‘Bizi taklit ettiler’
CHP’nin projelerinin daha iktidara gelmeden hayata geçtiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, diğer tüm partilerin projelerini taklit ettiğine değindi. Rusya ile ilişkiler konusunda da Türkiye’nin iktidar tarafından ateşe atıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Rusya gazı azaltırsa ne olur” sorusu üzerine “Bana dünyada örnek gösteremezsiniz ki bir ülke diğer bir ülkeye yüzde 60 bağımlı olsun. Bu olmaz, bir de nükleer enerjiyi Rusya’ya verdik. Enerjide Ruslara bağımlı hale geldik” diye konuştu.
‘Gençler geleceğimiz’
Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerini neden gençlere adadıklarını ise şu sözlerle açıkladı: “Onlar bizim geleceğimiz, en büyük sorunları işsizlik. İşsizlik bütün kötülüklerin anası. İşsizlik, gençlerde derin travma yaratır. Her dört mezundan biri işsiz. Çözüm birden fazla programın devreye girmesiyle mümkün. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Tam zamanlı eğitim olacak. Yemekler okulda olacak, beslenme çantası olmayacak.”
Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Koalisyondan kaçtılar iddiaları” üzerine “Kimse bize koalisyon teklif etmedi ki kaçalım” dedi ve ekledi:
“Görüşmeler sadece 10 gün sürdü, aylarca sürmedi. Koalisyon için 5 temel ilkemiz vardı. Bize neleri sordularsa samimiyetle aktardık. Eğitim sorunumuzu iletmiştik. Başbakanla konutta yemek yedik. ‘Eğitim ve dış politika konusunda derin görüş ayrılıklarımız var, koalisyon değil 3 aylık seçim hükümeti kuralım’ dedi. Eğitim konusunda anlaşmazlık olup olmadığını bilmiyoruz çünkü detaylar konuşulmadı. 3 aylık seçim hükümetinin milli iradeye saygısızlık olduğunu düşündüğümüz için kabul etmedik. Kurulmamasının nedeni bu.”
‘Rakibim değiller’
Kılıçdaroğlu, “Rakibiniz Erdoğan mı, Davutoğlu mu?” sorusu üzerine ikisini de rakip olarak görmediğini kaydetti. Kavgaya değil barışa, çözüme ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet kurulmuş olsaydı Türkiye, terör, ekonomik kriz batağına batmayacak ve savaş tehlikesi yaşamayacaktı” dedi.
Milliyet