loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ile HDP'li Buldan ve Sancar'dan ortak açıklama

Kılıçdaroğlu ile HDP'li Buldan ve Sancar'dan ortak açıklama
Tarih: 28.12.2021 - 14:17
Kategori: Siyaset

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti. Liderler görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Sayın Eş Genel Başkanlar ziyaretimize geldiler, onur verdiler, kendilerine çok teşekkür ederiz. Şunu ifade etmek isterim. Türkiye’nin birliğe ihtiyacı var, beraber olmaya ihtiyacı var, kucaklaşmaya ihtiyacı var, helalleşmeye ihtiyacı var. Kavgalardan çok acılar çektik. Kavgayı değil barışı öncelemeliyiz. Bir araya gelmeli ve oturup konuşmalıyız. Bütün sorunlar akılla, ferasetle çözülebilir. Türkiye'nin sorunlarını masaya yatırdık. Ekonomiden, ensafın, çiftçinin, işçinin sorunlarından bahsettik. Elbette farklı görüşlerimiz var ama her görüş bizim için değerlidir."

Pervin Buldan'ın konuşması şöyle:
Bugün siyasi partileri ziyaret aşamasının sonuna geldik. Sayın Kılıçdaroğlu ve heyeti ile bir araya geldik. Türkiye'nin sorunları konusunda her parti knedi görüşünü sunar. Biz de bugün bunu yaptık. Temel konular bellidir. Türkiye'nin acil çözülmesi gereken konuşarı bellidir. Muhalefet partileri olarak sorunları nasıl çözebiliriz ve geçiş döneminde neler yapılabilir bunları konuştuk. Bir kriz süreci yaşıyoruz. Her alanda krizin olduğu bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Adalet ve hukuk konusunda da büyük bir kriz yaşanıyor. Bugün Roboski katliamının da 10. yıl dönümü. Gerçek failleri henüz ortaya çıkmadı ve yargılanmadı. Yine Emine Şenyaşar'ın adalet arayışı aylardır sürüyor. Bunları çözmek için Türkiye'nin yeni bir anlayış ve yönetime ihtiyacı var. Bu da erken seçim kararıyla Türkiye'nin gündemine gelecektir. Ve erken seçimle Türkiye yeni yönetimi görecektir. 

Bir ortak önergeyle erken seçim isteme talebimizi sunduk genel başkana. Kendi vekilleriyle birlikte istişare edeceklerdir. Ve bize en kısa zamanda bize görüşlerini bildirecekler. Sayın genel başkan ve heyetine bizi kabul ettikleri ve önemli görüşlerini paylaştıkları için teşekkür ediyorum."

Mithat Sancar'ın konuşması şöyle:
"Sayın Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebimizi kabul etmesi ve burada bir araya gelmemizi sağlaması adına kendisine ve partisine teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin çoklu kriz içinde olduğu konusunda hemfikiriz. Bu krizlerden çıkış yolunun istişare, diyalog yoluyla bulabiliriz. Demokrasi her alanda yok ediliyorsa bizim toplumsal zeminde ve muhalefet partileri arasında bunu canlandırma görevimiz var. Demokrasi vadediyorsak bunu kendi aramızda göstermemiz gerekiyor. Yönetim sistemi ve krizini birlikte aşmak gerekiyor. Sadece seçim meselesine odaklanmak sorunları çözmez. Bugün halkın yaşadığı ağır sosrunlar var. Yoksulluk, açlık, adaletsiz ve başka alanlarda çok büyük haksızlık söz konusu. Özellikle seçim güvenliği konusunu bugünden ortak çalışmalarla işlemek gerekliliği ile karşı karşıyayız. 

İktidar kutuplaştırma, düşmanlaştırma politkaları ile kendi varlığını sürdürmek istiyor. Bunun karşısında yapmamız gereken tam tersidir. Diyalogla, istişareyle toplumsal barışı kurabileceğimizi göstermemiz gerekiyor. Muhalefet partilerinini bize göre topluma verebilecekleri en büyük vaat toplumsal barışı birlikte kuracağımız sözüdür. Farklılıklarımızı koruyacağız ama toplumsal barışı kurabileceğimizi gösterirsek hem bu yönetimin gitmesini seçim yoluyla sağlarız hem de geleceği barış içinde koruma imkanlarımızı büyütürüz. 

Heyetlerararı görüşmeler olarak sürecektir, gerektiğinde başkanlar düzeyinde görüşme isteğimizi dile getirdik."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları