loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İlk genel seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız

Kılıçdaroğlu: İlk genel seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız
Tarih: 08.01.2021 - 11:44
Kategori: Siyaset

CHP, “Dünya Kentlerinden İlham Veren Proje Uygulamaları” isimli bir kitap hazırlayarak tüm belediye başkanlarına gönderdi. Kitapta, farklı ülkelerin yerel yönetimlerinin hayata geçirdiği başarılı 200 proje yer aldı.

Yerel seçimlerde kazandığı belediyeleri, ‘kalıcı olarak’ yönetmek isteyen CHP, çalışmalarını da hızlandırdı. Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ile işbirliği yaparak çeşitli çalışmalar yürüten parti yönetimi, “Dünya Kentlerinden İlham Veren Proje Uygulamaları” isimli bir kitaba imza attı. Kitap, CHP’li tüm belediye başkanlarına gönderildi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un koordine ettiği çalışmalar çerçevesinde hazırlanan kitapta, farklı ülkelerin yerel yönetimleri tarafından hayata geçirilen başarılı 200 projeye detaylarıyla yer verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kitap için bir önsöz kaleme alarak başkanlara seslendi.

Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde elde ettiği başarının, “önemli bir dönüm noktası” olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Daha yolun başındayız. İlk genel seçimde dostlarımızla birlikte iktidar olacağız. Belediyelerimiz, halkımızın derdine derman olan hizmetlerini büyütmek ve her alanda başarılı olmak zorundadırlar. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur” dedi. Kılıçdaroğlu, “İktidara geldiğimizde uygulayacağımız yerel yönetim politikalarını somut olarak belirlemek amacıyla Yerel Yönetimler Politikası Belgesi’nin hazırlanması çalışmalarına da başladık. Bu çalışmamızı kısa süre içinde tamamlayarak, madde madde halkımızın bilgisine sunacağız” ifadelerini kullandı.

YEREL YÖNETİM ALANLARI DARALIYOR

Türkiye’nin otoriterleşme sürecinden geçtiğini vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, önsözde ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye, karar yetkilerinin bir kişinin elinde toplandığı, kuvvetler ayrılığı ilkesinin tahrip edildiği, TBMM’nin ülke yönetimindeki etkisinin büyük ölçüde ortadan kaldırıldığı bir süreçten geçiyor. 18 yılın sonunda ülkeyi bir sorunlar yumağına çeviren siyasal iktidar, ekonomi, demokrasi ve toplumsal barışın en önemli unsurlarından biri olan yerel yönetimlerin de alanını daraltıyor, vatandaşların hizmete erişimini zorlaştırıyor, hatta engelliyor. Oysa vatandaşlar yaşadıkları kentin belediyesinden hizmet almalı, belediye de verdiği hizmetin sonuçlarından memnuniyet duymalıdır. Yerelde verilen hizmetin kolaylık, düşük maliyet ve yerelde istihdam yarattığı da unutulmamalıdır.”

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları