loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Isparta'da gül işçileriyle bir araya geldi

Kılıçdaroğlu Isparta'da gül işçileriyle bir araya geldi
Tarih: 27.05.2021 - 11:08
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta’nın Gönen İlçesinde gül işçileriyle buluştu.

İşçilerle birlikte gül bahçesinde hasat yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra işçilerle kahvaltı yaparak sohbet etti. Gönen Belediyesi'ni de ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Osman Kesmen ile makamında görüştü,kentteki gül üretimiyle ilgili bilgi aldı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından belediyenin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta denilince 83 milyonun aklına gül geldiğini söyledi.

Isparta'nın sadece Türkiye için değil, dünya için de önemli bir merkez olduğunu aktaran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gül üreticilerinin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, gülün kilogram fiyatının bu yıl en az 7 lira 50 kuruş olması gerektiğine işaret ederek, "Isparta'nın aromatik bitkiler açısından bir merkeze dönüştürülmesi lazım." dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Üreticiler çalışıyor, emek harcıyor. Onlar da gül alım fiyatlarının şimdiye kadar açıklanmamasından şikayet ediyor. Çünkü onlar üreticiye iyi bir fiyat verilirse 'İyi bir gelir elde ederiz.' diyor. Hükümetten bekliyoruz, arzu ediyoruz, gülde taban fiyat belirlensin, dolayısıyla gül üreticisi şunun veya bunun eline düşmesin. Isparta gül yağı açısından hazine, dünyada sayılı kentlerden birisi hatta bir numaralı kent. Isparta'nın bu özelliğinin korunması lazım. En büyük arzumuz bu."
İlçe merkezindeki esnafla da bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmail Hakkı Tonguç Müzesi'ni gezdikten sonra Burdur'un Bucak ilçesine hareket etti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları