loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, İstanbul 2. bölgede seçim çalışması yaptı

Kılıçdaroğlu, İstanbul 2. bölgede seçim çalışması yaptı
Tarih: 10.05.2015 - 10:47
Kategori: Siyaset

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti 13 yılda 6 milyon 200 bin işsiz ve 17 milyon yoksul yaratmakla eleştirirken, 'Yoksulluğu, açlığı tarihe gömeceğiz' dedi...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti 13 yılda 6 milyon 200 bin işsiz ve 17 milyon yoksul yaratmakla eleştirirken, “Yoksulluğu, açlığı tarihe gömeceğiz” dedi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin seçim çalışmaları kapsamında İstanbul 2. bölgede milletvekilli adayları ile birlikte seçim turu attı. 

Halka seslenen Kılıçdaroğlu, “6.2 milyon işsizimiz var, 17 milyon yoksulumuz var, 2 milyon Suriyeli’ye ödediğimiz 5.5 milyar dolarımız var, içinize siniyor mu diye sorun” dedi.

Atatürk Havaalanı’nda İstanbul İl başkanı Murat Karayalçın, 2. Bölge milletvekili adayları ve partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, konvoy eşliğinde Zeytinburnu’na gitti. 

CHP'nin seçim çalışmalarında uzun zamandan beri Kemal Kılıçdaroğlu'nun etrafında görünmeyen ön seçime girmeyi kabul etmeyerek kendilerini atatan genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkkulu'nu Kılıçdaroğlu'nu karşılayanlar arasında yerlerini aldılar. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zeytinburnu Meydanı’nda halka seslendi. Kılıçdaroğlu, partlilerden bugüne kadar CHP’ye oy vermemiş seçmenler ile birlikte sandığa gitmelerini istedi. Kılıçdaroğlu, “13 yıldır bir iktidara kredi verdin, 13 yıl. 13 yılın sonunda 6 milyon 200 bin işsizimiz var, 17 milyon yoksulumuz var, aylığı 1000 liranın altında olan 8 milyon emeklimiz var, izlenen yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyelimiz var. 2 milyon Suriyeli’ye ödediğiniz 5.5 milyar dolarımız var. İçine siniyor mu diye sorun. O zaman diyeceksiniz ki gelin beraber yeni bir başlangıç yapalım” dedi. 

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Açlığı tarihe gömeceğiz. Yoksul kimse kalmayacak, herkes huzur içinde yaşayacak. Bu ülkeye barışı ve demokrasiyi getireceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan bütün yurttaşlarımızı kucaklayacağız. Ne inancına, ne kimliğine, ne yaşam tarzına, kimsenin müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Diyeceğiz ki ben sizin sorunlarınızı çözeceğim. CHP sizin sorularınızı çözecek, CHP Türkiye’nin sorunlarını çözecek. CHP onurlu Türkiye’yi onurlu yurttaşları ayağa kaldıracak. Onun için diyeceksiniz ki gel arkadaşım, beraber sandığa gidelim. Yeni bir başlangıç yapalım, altı okun altına mührümüzü basalım. Evet diyelim yeni bir başlangıç olsun. Hepinizin çalışması lazım. Esnafın çalışması lazım CHP için, yoksulun çalışması lazım CHP için. Yeni bir başlangıç, işsizliğin olmadığı, yoksulluğun olmadığı, fakir fukaranın olmadığı, herkesin huzur içinde yaşadığı, her evde tencerenin kaynadığı güzel bir Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz.”

İstanbul'da 2. bölgede yapılan seçim çalışmasında vatandaşlar tarafından gördüğü yoğun ilgi nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun programında aksamalar oldu...

Filistin bayrağı ve Rabia bayrağı açan kadınlara el salladı

Konuşmaların ardından Fatih’e geçen Kılıçdaroğlu, halkı selamlarken Filistin bayrağı ve Rabia bayrağı açan iki kadın tarafından protesto edildi. Kılıçdaroğlu, kendilerine el salladı selam verdi. Vatandaşların yoğun ilgisi altında zorlukla Fatih’ten Kocamustafapaşa’ya geçen Kılıçdaroğlu, burada halka seslendi. 

Kılıçdaroğlu, “Yaşanacak bir Türkiye’de huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkesin işi herkesin aşı olsun. Her anne çocuklarını okula güler yüzle göndersin. Kendi iç dünyasında barışık bir Türkiye, güzel bir Türkiye, herkesin gülümsediği bir Türkiye olsun istiyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. Refahı tabana yayacağız. Emekçi kazanacak, esnaf kazanacak. Hayatın her alanında önce üreteceğiz sonra hakça bölüşeceğiz. Yani Ecevit’in dediği gibi ne ezen ne ezilen. İnsanca, hakça bir düzen istediğimiz” dedi. 

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Güzel, yaşanacak bir Türkiye istiyoruz. Caddelerinde, sokaklarında özgürce gezilen bir Türkiye istiyoruz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade edeceği bir Türkiye istiyoruz. Onun için gel yeni bir başlangıç yapalım. Güzel bir Türkiye inşa edelim. Ne zaman? 7 Haziran. Ne zamanda geleceğiz? 8 Haziran’da güzel bir Türkiye’de buluşmak umuduyla.” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları