loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İstanbul Sözleşmesi geri gelecek

Kılıçdaroğlu: İstanbul Sözleşmesi geri gelecek
Tarih: 20.03.2021 - 13:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasına, sosyal medyadan yaptığı videolu açıklama ile tepki gösterdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kadınları her türlü şiddetten korumak, kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak ve toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine dayanan İstanbul Sözleşmesi'nden Türkiye'nin çekilmesine tepki gösterdi. 

Sosyal medya hesabı Twitter'dan "İktidardaki zorbaya kadınlar dersini verecek. #İstanbulSözleşmesi geri gelecek!" diyerek bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, "Bir devlet gece yarısı kararnameleriyle yönetilemez. Bir gece yarısı kararnamesiyle 42 milyon kadının hakkı, hukuk onların elinden alınamaz" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:

“Sevgili halkım. Bir devlet gece yarısını kararnamesiyle yönetilemez. Bir gece yarısı kararnamesiyle 42 milyon kadının hakkı hukuku onların ellerinden alınamaz. Bu videomu izleyen bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum: Haklarınıza sahip çıkınız.

Hukukunuza sahip çıkınız. Sizin hayatınızı cehenneme döndürenlerin kimler olduğunu iyi öğreniniz. Kız çocuklarınızın hakkına hukukuna sahip çıkınız. Ben söz veriyorum. Her zaman, her yerde, her ortamda bütün kadınların hakkına, hukukuna sahip çıkacağım.

Adalet neredeyse orayı arayacağım. Adaletten yana olacağım. Sizden yana olacağım. Sizin hakkınızdan hukukunuzdan yana olacağım. Sizin hakkınızı, hukukunuzu her platformda savunacağım.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları