loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İstanbul'u silkeleyeceğiz, İstanbul'a huzuru, baharı getireceğiz

Kılıçdaroğlu: İstanbul'u silkeleyeceğiz, İstanbul'a huzuru, baharı getireceğiz
Tarih: 27.03.2019 - 17:17
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Avcılar'da halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"-17 yıldır memleketi yönetiyorlar, 17 yılın sonunda büyük bir başarı elde ettiler; sade vatandaşlarımızı varlık kuyruklarına soktular. Ne zamandan beri bu kuyruklar varlık kuyruğu oldu? Gerçekleri hepimiz  biliyoruz. AK Partili kardeşlerim 17 yıl omzunuzda taşıdınız, istedikleri kanunu çıkardılar, saray yaptılar. Vergi topladılar, 70 milyar dolarlık özelleştirme, 500 milyar dolarlık borç yaptılar. Vatandaş hangi gerekçeyle soğan kuyruğuna girdi? AK Partil kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum, artık benim değil sizin dur demeniz lazım. Neden 8 milyon işsizimiz var, neden 1 yılda 1 milyon 11 bin kişi işsiz kaldı? 
-Türkiye'de saray ve çevresi var. Bir de halk var. İşsizlik, yoksulluk var. Sandığa gideceğiz oyumuzu öyle kullanacağız. Bu seçimlerde CHP, İYİ Parti'nin alacağı her belediye demokratik kazanım olacaktır. Sizden işsizden, mazlumdan, fakir fukaradan yana tavır bekliyorum. Bunu yaptığımızda ülkemizin geleceğini şekillendirmiş oluruz. Baskıdan arınmış, kimsenin kimliğinin, inancının sorgulanmadığı bir Türkiye... 82 milyonun huzur içinde yaşadığı bir Türkiye... En büyük arzum bu. 
-Bizim altı okumuzdan birisi milliyetçilik. Bayrağımı, vatanımı severim. Milliyetçilik insanseverliktir, dünyanın önünde diz çökmemektir. Sakarya'daki tank palet fabrikasının yüzde 49.9'unu Katar ordusuna peşkeş çektiler. Soruyorum kim milliyetçi, kim vatansever? Ben oradaki bilimsel sırların başka devlete verilmesini içime sindiremiyorum. İsterim ki bunu Devlet Bahçeli de desin, niye söylemiyor? İttifak Katar ordusuna boyun eğmeyi, Türkiye'nin haysiyetini satmayı gerektirir mi? Fabrika bizim, işçiler bizim, Katar ordusu bize satacak? Bu kadar peşkeşi cumhuriyet tarihi görmedi. Ben sorunca '50 milyoın dolar bulamadık, ondan yaptık' dedi. 11 uçağın var. En küçük uçağı sat 150 milyon dolar. 50 milyon doları verirsin, 100 milyon doları da sarayın mutfağına harcarsın.
-Rahmetli Ecevit, 'ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen' demişti. İnsanca hakça bir düzen istiyoruz. Bizim milliyetçiliğimiz Mustafa Kemal'in, Bülent Ecevit'in milliyetçilidir. Sandığa gidip oyumuzu kullanacağız. 
Bir dönem belediye başkanlığı yapıp bir dönem yapmayınca 'ben yokum' demeyi doğru bulmuyorum. Hiçbir koltuk bize tahsis edilmemiştir. 'Beni aday göstermezsen başka partiye gideceğim, kazaırsam geleceğim' O kapı kapanmıştır artık. 
İstanbul'u silkeleyeceğiz, İstanbul'a huzuru, baharı getireceğiz. İstanbul'u beton ormanı olmaktan kurtaracağız.Bunu halkımızla yapacağız." 
 
Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları