loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: İstanbul’un renklerini kültür ve sanatla yeniden canlandırabiliriz

Kılıçdaroğlu: İstanbul’un renklerini kültür ve sanatla yeniden canlandırabiliriz
Tarih: 11.03.2019 - 17:38
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Taksim’de bir otelde gerçekleştirdiği "Sanatçılar ve Edebiyatçılar Buluşması’na katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu'nun da katıldığı etkinlikte sinema, tiyatro, edebiyat ve müzik dünyasından birçok ünlü isim de katıldı. 

Konuklar arasında eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş ve eşi Müjde Ar, Menderes Samancılar, Nur Sürer, Bedri Baykam, Ali Rıza Binboğa, Zihni Göktay, Levent İnanır, Onur Akın, Nebil Özgentürk, Orhan Aydın gibi birçok ünlü isim dikkat çekti. 

Toplantıda söz alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul’u kültür başkenti yapacağına inancının sonsuz olduğunu belirterek “İstanbul’u aydınlatmak istiyoruz. Gökdelenler bir kenti marka yapmıyor. Bir kenti kültür sanata verdiği önem marka yapar. İstanbul’un renklerini kültür ve sanatla yeniden canlandırabiliriz. Sanatçı eleştirel kültürle beslenir, güce bağlılık göstermez, tam tersine zayıftan, güçsüzden, hakkını arayandan yanadır, kendini öyle konumlandırır, mücadelesini o çerçevede yapar. Baskıya direnir, rüzgara karşı yürüyen kişidir sanatçı. Öyle bir kimliği vardır sanatçının. Sanat dünyasını zaman zaman izlemeye çalışıyoruz, bize yönelik gelen eleştirilerin tamamını büyük bir dikkatle okuyoruz. Bize yapılan her eleştirinin samimi olarak yapıldığına inanırım varsa bir eksikliğimiz onu gidermeye çalışırız. İmamoğlu bu vizyona sahip bir arkadaşımızdır. Biz politikacıların görevi sanatçılara saygı duymak ve destek vermektir" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ardından konuşan Ekrem İmamoğlu, İstanbul için kültür sanat projelerini anlattı. Beylikdüzü’nde yaşadığı tecrübelerden bahseden İmamoğlu “Caz ve klasik müzik festivalleri düzenledik. Toplumun her kesiminden, her siyasî görüşten, her ekonomik sınıftan insanlar bir araya geldi ve eğlendi. Caz eşliğinde halay çekti insanlar. İstanbul’da Mahalle Evleri kuracağız. Buralarda kültür sanatın her dalında eğitimler, etkinlikler düzenleyeceğiz. İstanbul’u dünyanın en önemli festival kentlerinden biri haline getireceğiz. Belediye olarak festivallere altyapı ve finans desteği sunacağız” dedi. Toplantıda sanatçılara seslenen Muammer Keskin de Şişli'nin eskiden kültür sanatın başkenti olduğunu belirterek son yıllarda Şişli'deki tiyatroların taşındığını, sinemaların kapandığını söyledi. Şişli Belediye Meclis Üyesi Adayları arasında oyuncu Levent Üzümcü’nün de olduğunu belirten Keskin, Şişli'yi yeniden sanatçılarla beraber kültür sanatın başkenti haline getireceklerine söz verdi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları