loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Kırklareli mitinginde konuştu: İşsizliğin, yoksulluğun ne olduğunu sarayda oturanlar bilir mi?

Kılıçdaroğlu Kırklareli mitinginde konuştu: İşsizliğin, yoksulluğun ne olduğunu sarayda oturanlar bilir mi?
Tarih: 13.03.2019 - 14:29
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırklareli Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
 
"-Yeni bir seçim yapıyoruz. Belediye başkanımızı seçeceğiz. Siyasi partilerde hizmet yarışı vardır. Siyasetin üslubu yarış üzerine inşa edilmelidir. Kavgadan, çekişmeden kimse yarar görmedi. Amaç daha kaliteli, herkesin mutlu olduğu bir Kırklareli yaratmak. Başkan sizden biridi.
-Buranın görkemli bir tarihi, verimli toprakları var. Çiftçi halinden memnun değil. 
-Bir arada huzur içinde yaşamalıyız, inancımız, kimliğimiz, fikirlerimiz farklı olabilir hepimiz bayrağımızın altında onur ve gururla yaşamak istiyoruz.
-CHP Kuvayı Milliyecilerin kurduğu bir partidir. Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'tür. Kadın-erkek eşitliğine inanır, kimseyi ötekileştirmez. Hiçbir egemen gücün önünde diz çökmez. Alınterinden, üretenden yanadır, hortumcudan değil. CHP Köy Enstitülerini kuran bir partidir. 
Osmanlı döneminde Osmanlı'nın parasını basacak yer yoktu.1930'da Merkez Bankası'nı kurarak paramızı bastık. Bu cumhuriyet boşuna kurulmadı. Cumhuriyetin kuruluşunda kan, gözyaşı vardır.
-CHP'li olmak demek koltuğa bağlı olmak anlamına gelmez. CHP'li olmak 'ben vazgeçilmezim' anlamına gelmez. Hiçkimse vazgeçilmez değil. Bir kişi gelip hizmet verebilir. Bir süre sonra 'neden beni belediye başkanı yapmadınız, şimdi istifa ediyorum, kazandıktan sonra geleceğim' diyor. Nereye geleceksin? Tuna başkanın da istekleri vardı, çoğu olmadı. Ama partisine küsmedi. Tuna başkan herkese hizmet verecek. Belediye başkanlarımızdan iki şey istiyorum. Birincisi bir mahalle fakirse oraya fazla yatırım yapacaksınız. İkincisi, harcadığınız her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Bu bölgeye özel bir isteğim olsun. Avrupa buraya çok yakın. Sık sık Avrupa'ya gidip gelmeyecek. Vakti olursa belediye başkanı bir kasap arkadaşın çayını içecek, fakirin evine gidecek. Gideyim Bulgaristan'a, Avrupa'ya keyif çatayım, olmaz. Kabul etmiyorum. 
 
 
AK Partili kardeşlerime seslenmek isterim. Gidip 17 yıl oy verdiler. İstedikleri kanunu, kararnameyi çıkardılar, istediklerini müdür, bakan, kaymakamı tayin ettiler. Her seferinde çıkıp Türkiye şöyle büyüyor, Türkiye dünyada 1 numara, dediler. 17 yılın sonunda nasıl oldu da millet geldi soğan kuyruğuna girdi. Vergi dedin vatandaş vergi verdi, her şeyi sattılar, borçlandılar yetmedi. Millet soğan kuyruğunda, millete varlık kuyruğu diyorlar. İnandınız mı?
 
 
200 bin ton patates ithal ediyorlar. Türkiye'de ekmeye yer kalmadı ya... Sıfır gümrükle ithalat yapıyorsun, gübreyi de sıfır gümrükle getir. Petrolü, mazotu da getir. Onları yapamazlar, oradan malı götürecekler. Bunları düşünerek sandığa gidin. 
Cumhuriyeti kuranlar fabrikaları kurdular, binlerce kişi çalıştı. Son 17 yılda fabrikalar satıldı. O fabrikaların paralarıyla soğan, patates alıyoruz. Milyonlarca evladımız işsiz. İşsizliğin, yoksulluğun ne olduğunu sarayda oturanlar bilir mi? 
-Ülkücü kardeşlerim, milliyetçilik altı okumuzdan birisidir. Hepimiz bayrağımızı seviyoruz, güzel bir Türkiye'de yaşayalım, diyoruz. Vatan sevgisi her şeyin üstünde. Süleyman Şah Türbesi bizim topraklarımızdaydı. Kendi toprağından kaçan adama ve arkasında duran sarayın bekçiliğini yapan adama nasıl milliyetçi diyeceksiniz. 
Dünyanın hiçbir ülkesinde bir devlet kendi silah fabrikasını yabancı ordulara satmaz. Bizim tarihimizde ilk kez Sakarya'daki tank palet fabrikası 25 yıllığına Katar ordusuna tahsiis edildi. Ne karşılığında. Katar emiri bedava uçak verdi, o uçağa binecek diye tank palet fabrikasını sattı. Milliyetçilik, vatan, bayrak sevgisi sıradan bir olay değildir. Hiçkimsenin önünde diz çökmeyeceksin, milliyetçilik budur. Trump istedi diye papazı serbest bıraktı. Rahmetli Ecevit en büyük milliyetçilerden biridir. Kıbrıs'a çıkarma yaptılar. ABD, ambargo uyguladı. (iktidar) Hiçbirisi vatansever değil. 
-Bay Kemal diyor ya. Bay Kemal olmak kolay değil. Önce namuslu adam olmak lazım. Bay Kemal olmak için hırsız olmayacaksın. Oğluna telefon edip 'paraları sıfırladın mı?' demeyeceksin. Oğlunu bedelli askerliğe göndermeyeceksin. Siyasete girdiğimiden bu yana doğruları söyleyeceğime söz verdim. Her yerde ülkemizin çıkarlarını savundum. 
Tuna başkan bütün yoksul mahallelere hizmet götürecek. O Kırklareli'ni  yüceltmek istiyori ona bu fırsatı verecek misiniz? Ben de takip edeceğim."
 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları