loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Koşullar Türkiye'yi erken seçime götürecek, sonbaharda büyük olasılıkla erken seçim olabilir

Kılıçdaroğlu: Koşullar Türkiye'yi erken seçime götürecek, sonbaharda büyük olasılıkla erken seçim olabilir
Tarih: 24.04.2021 - 12:56
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE 1'de Gündem Özel programında Merdan Yanardağ'ın soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Ermenistan'a çağrı yapıldı, bağımsız tarihçiler gelsin incelesinler diye. Bunu kullanıyorlar. Türkiye'nin dış politikasının maliyeti bu olaylar. Tarihçilerin görevi siyasetçilerin görevi olmamalı.

Türkiye 'Yurta barış  dünyada barış' ekseninden vazgeçti.

Mısır'ın içişlerine karıştık. Kim dışişleri bakanı? İbrahim Kalın mı, Mevlüt Çavuşoğlu mu, Milli Savunma Bakanı mı? Her kafadan bir ses çıkıyor. Ana eksen, ana strateji yok. 

Türkiye'nin değil de bir kişinin çıkarları üzerine dış politika yaparsanız bedelini 83 milyon öder.

Doğu Akdeniz'deki doğalgazın çıkarılmasında devre dışı bırakılması maliyettir.

Dış politika günlük, sarayın çıkarların göre inşa edilen bir dış politika olarak gidiyor. Rüşvet alan adamdan büyükelçi olur mu? Bir devletin itibarı böyle sıfırlanır. Milli Kurtuluş Savaşı'nı veren bir devlet rüşvet alan bir kişiyi büyükelçi olarak gönderiyor. Büyükelçi deneyimi olmayanları dünyanın önemli merkezlerine gönderiliyor. 

Bir kişiyi sarayın yanında durdu diye büyükelçi yapıyorsunuz, olmaz. 

Mısır'ın terör örgütü olarak kabul ettiği bir oluşumu neden Türkiye'de tutuyorsunuz.

Türkiye'nin cumhuriyetten beri oluşturulan özel bir ağırlığı vardı. Komşularda sorun çıktığında Türkiye anahtar olarak rol alırdı. 

Devleti yöneten kişiler o devletin tarihine saygı duymalı. TBMM'nin önemini kavraması gerekir. TBMM 101 yıl önce 115 vekille toplanmışsa o 115 vekilin neler yaptığını biliyorsa o gün ayrı bir toplantı yapmaz. 

TBMM kuruluşunun 101. yılında özel bir toplantı yapıyor. Bütün partilerin yetkilileri çıkıp konuşuyor. Cumhurbaşkanlığı koltuğundaki kişi gidip açılış yapıyor. O kişi TBMM'ye saygı duymuyor demektir. Bu kişinin yönetme kabiliyeti yok demektir. Gazi meclis diyoruz, Mustafa Kemal Atatürk'e başkomutanlık yetkisini 3 ay süreyle veriyor. 

Şu anda Erdoğan tek kişilik hükümet. Tek kişilik hükümet devleti yönetemiyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Bu devletin bir dış bir iç politikası vardı. Bu devlet İslam ülkelerine örnek olan bir devletti. 

Bir insan ülkesine ihanet ederse bu tür politikalar oluşturabilir. 

Merkez Bankası yeni döviz satmıyor. Yasayla tanımladığı görev çerçevesinde hareket eder. Bağımsızlığı vardır. 128 milyar doları satıyorsunuz kime sattığınızı, kaça sattığınızı kimse bilmiyor. 

Eskiden MB ihale açardı. MB sattığı her dövizin kaça satıldığını kamuoyuna açıklardı. Burada kime, kaça satıldığı belli değil. Arka kapıdan satıldı. Protokol yapıyorlar. MB'ye yasayla verilen görevler bir protokolle Hazine ve Maliye Bakanlığı'na veriliyor.

Canikli açıklamalar yaptı şu kadar şuraya gitti diye. Açıklaması gereken MB idi. Lütfi Elvan da bunun doğru olmadığını MB'nin açıklaması gerektiğini söyledi.

Kamu zararının 256 milyar TL olduğunu söyleyen uzmanlar var. 

MB Başkanı rezerv kaybımız yok, sadece yer değiştirdi, diyor. Eskiden bu 128 milyar dolar senindi, sonra bankalardan topladın. Şimdi senin paran değil ki.

Hırsız bir malı çalarsa o mal da el değiştirmiş oluyor. 128 milyar doları bilmemiz lazım. AK Parti ilk iktidar olduğunda yolsuzlukları araştırma komisyonu kuruldu. O komisyon üyelerinden biri bendim. 5 milyar dolar için kıyameyti kopardın, biz de destek verdik. 

Erdoğan salgın döneminde kullandık, dedi. İntiharlar var. Yüz binlerce, milyonlarca kişi dükkan kapattı. Evlerine ekmek götüremediler. Patates çuvalı için insanların kavga ettiklerini görmüyorlar mı?

Sarayda oturan ve beslemeleri farklı görüyorlar. Bizim ülkelerdekilerin burnu kanamadı diyorlar. 

Oturup kalkıp CHP'li belediyelere dua etsinler. 

Nereye gitti beyefendi onu açıkladı.

Tam bir bataktalar. Tam bir felaketle Türkiye karşı karşıya. Böyle bir anlayışla Türkiye'yi yönetemezsiniz.

Her şeyi saydam yapıp, her kuruşun hesabını vereceksin. Tepeden başlayarak herkes vatandaşa örnek olacak. 13 uçak ne demek? 'Satacağım' diyecek.

İsrafı önleyin diyoruz, dünyanın parasıyla 3 Mercedes alıyorsunuz. Gözünüz nasıl doyacak? Devleti sömürülecek organ olarak görüyorlar. 

Seçime gideceğiz, başkası gelsin diyeceğiz. 

Önce döviz bazlı garantiler alanlar fedakarlık yapacak. 

Adaletin olmadığı yerde yatırımcı gelmez. 

Tüyü bitmemeiş yetimin hakkını koruma konusunda çok kararlıyım. Ülkenin haramilerden kurtulması lazım. Gözü doymayan adam sürekli yer. Bunların devlet yönetiminden ayrılması lazım. Dürüst, ahlaklı yönetim gelmesi lazım.

Yürütme organı parlamentoya hesap vermesi gerekir. Bir Meclis vergileri, borçlanmaların nereye harcandığını bilmiyorsa saygınlığı beklenir mi?

Koşullar Türkiye'yi erken seçime götürecek. Sonbaharda büyük olasılıkla erken seçim olabilir. 

Milet İttifakı eşitler arası bir ittifaktır. Seçimler sırasında konuşmak zorundayız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi şekillendireceğiz, kamuoyuna açıklayacağız. 

Bir cumhurbaşkanı adayı olacak. Bunu da oturup konuşacağız. Her parti ayrı ayrı mı çıkaracak yoksa üzerinde uzlaştığımız bir aday mı olacak konuşacağız. 

Tek adam var. Akıllarını kiraya vermişler adayımız odur diyorlar.

CHP bir konuyu araştırmadan, doğrulatmadan o konuda bir şey söylemez. Bir şey söylüyorsak araştırıyoruzdur. 

Yiğit Bulut 'Türkiye'nin hiçbir zaman rezervi olmadı' diyor. 

Tamamen dağılmış vaziyetteler. Ürettikleri her  yalan yüzlerine bulaşıyor. 128 milyar dolar yalanda niye pankartı indiriyorsun Hesabını veremeyeceğini biliyorsun. 

Sonunda kabul ettiler. 128 milyar dolar arka kapıdan satıldı. Kime satıldığını söylemek zorundalar. 

Dün akşam MB başkanı kanallara çıkmış. Bir kişi aramış katılmak ve soru sormak istiyorum dedmiş. Niye çünkü yanıt veremeyecek.

Kripto para.... O kişi vurgunu nerede vurdu, Türkiye'de. MİT var, istihbarat, hakimi, savcısı, ekonomiyle ilgili birimleri, MASAK var. Bu adam vurgunu vururken niye ses çıkarmadılar da kaçtıktan sonra ses çıkarmaya başladılar. 

2 milyar dolar vurgun yapacakasın kimse görmeyecek. Kendini izleyen kişileri de büyük ihtimalle besledi. 

Bu adam dışişleri bakanıyla görüşüyor. İçişleri bakanı ile görüşüyor. Benle görüşse herhalde havuz medyası manşetlere taşırdı. Öyle bir şey yok.

Yolsuzluklarla mücadele etmek görevimdir. Bu ülkede herkese saygı duymak görevimdir. Vurguncuya hesap sormak da görevimdir. Yurt dışına kaçmadan hesap soracaksın.

Türkiye'yi soyanlara yurt dışı kapılarını açıyorlar. Tosuncuğa da açmışlardı. Bu adam kendisini izlemesi gereken, pasaport veren bakanlarla beraberdi. 

Bunlar yönetmekten acizler. Vurgunculara teslim olmuş insanlar. 

Kırmızı bültenle arayacakmış, tosunu da aradın ne oldu? Kendine yardım edenleri yurt dışında ağırlayacak göreceğiz.

Sandığı koyacağız, otoriter rejimi indireceğiz. İstanbul'u kazandık, bir daha yapıldı, Osmanlı tokadı yediler. 13 binlik fark 800 bine çıktı. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum.

Sandığı getirmemekte direniyorlar. Kanal İstanbul'u yapacaklarmış referandum yap bakalım istiyorlar mı?

(Erdoğan'ın vatan arsa tanımı) Bu tanımı yapan kişi vatanını sevmeyen kişidir. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçıran kimdi? Vatanı da arsa arazi üzerinden görüyor. Vatanın tek kum tanesine bile herkes canını vermeye hazırdır. İnsanlar açlıktan ölürken, intihar ederken bu beyler ve beslemeleri 5 ayrı yerden maaş alırken vatandaş görüyor. Bırak darbe edebiyatını millet sandığı istiyor. 

Şu anda Türkiye'yi yönetecek en nitelikli kadrolara sahibiz. 

(Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş cumhurbaşkanlığına aday gösterilip gösterilmeyecekleri)  İki belediye başkanımız da son derece başarılı. Bu başarıları iktidar hazmedemiyor biliyoruz. Adayı belirlerken biz tek başımıza belirlemeyeceğiz. Önce yöntemleri belirleyeceğiz, sonra adayımızı belirleyeceğiz. Bu başarıları kendi bölgelerindeki başarıları sürdürmek istiyorlar. Bizim adayımız budur ya da şudur diye o tuzağa düşmeyeceğiz.

İlkeler konusunda anlaşmamız gerekiyor. Neyi hangi sürede yapacağımızı karara bağlamamız gerekiyor. Her bir parti yarın seçim olacakmış gibi zaten çalışıyor. Gelecek ve DEVA partileri de kuruldu. Parlamenter sistemden yana tavır takınıyorlar. Seçim zamanı ittifaklar oturulur yeniden görüşülür. 

Kumpas kurmak için, iftira için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar ama tutmuyorlar. Çünkü şeffafız. Ahlaklı, düzgün, adaletli bir siyaset anlayışı... Bunu istiyoruz. 

Millet 19 yılda bıktı bunlardan. Sofrasındaki ekmek alınıyor. Emekli geçinemiyor. 10 milyonu aşkın işsiz var. 

Gençlere asla umutsuzluğa kapılmayın, diyorum. Bu ülkede herkese iş var. Niye illa ki İstanbul'a yatırım yapıyorsun? Yatırımı teşvik etmedikçe olmaz. Türkiye'nin üretmesi lazım. 

Gri pasaport üzerinden insan kaçakçılığı yapıyorlar. Şeytanın aklına gelmeyenler bunların aklına geliyor.

Covid-19 salgını dolayısıyla Bilim Kurulu'nun ne söylediğini biliyor musunuz? Ben bilmiyorum. Erdoğan çıkmayın sokaklara diyor, barolar kongre yapmayacak, siyor. Beyefendi yapıyor. Lebaleb dolduruyor salonları. Bununla da gurur duyuyor. 

Her il kongresinden sonra haritada kırmızıya döndü. Covid'in yayılmasının, Türkiye'nin bu hale gelmesinin sorumluları bunlar.

Devr-i sabık yaratma düşüncesinde değilim. Devleti yöneten kişi kin ve öfkeyle hareket etmez. Adaletli, adil olacaksınız. Gençlere söylüyorum, sizden çalınan her şeyi iade edeceğim. 

Cumhurbaşkanı adayı olmak onurlu  bir görev ama buna ben değil ittifak karar verecek."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları