loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratları, bürokrasinin içinde tutmayacağım

Kılıçdaroğlu: Mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratları, bürokrasinin içinde tutmayacağım
Tarih: 02.11.2021 - 13:37
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu ABD Başkanı Biden’la G-20 Zirvesi’nde görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladık. 98 yıl geçti. 2 yıl sonra 100. yılını kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken 'Kimsesizlerin kimsesi' demiştir. Bizim temel amacımız, felsefemiz de bu. Dolayısıyla Mustafa Kemal, irfanı, vicdanı hür olan gençler istemiştir. Bütün gençlere CHP iktidarında özgürlük vaat ediyorum. Onların hayalleri bizim hedefimiz olacak. 

Bu süreç içinde beni üzen Diyanet İşleri Başkanlığını ve Genelkurmay Başkanlığı'nı aynı tarihte parlamentodan geçiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in 98. yılında anılmamasıdır. Biz herkesin inancına saygılıyız. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran bir iradeye en azından saygı duyulması lazım. 

Anıtkabir'de bir garabetle karşılaştık. Bazı televizyon kanalları ve gazetecilerin muhabirleri Anıtkabir'e alınmadı. O kararı alınlara söylüyorum. Anıtkabir'de bu ülkenin aslanı yatıyor aslanı. Ne yaparlarsa yapsınlar kendi sonlarını getiriyor. Bu milletin vicdanında derin yaralar açıyor. Bunların tamamını iktidarımızda çözeceğiz.

15 Temmuz Darbe Girişimi oldu. Hep beraber mücadele ettik. İktidarı ve muhalefeti beraber oldu ama birileri 15 Temmuz'u Allah'ın bir lütfu olarak kabul edip milletin ensesinde boza pişirmeye başladı. KHK ile ihraç edilip hakkında beraat kararı verilenler, göreve iadesi karar verilenlerin tamamını görevlerine iade edeceğiz. Biraz sabretsinler, geliyor gelmekte olan, az kaldı.

Mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratları devletin bürokrasisin içinde tutmayacağım. Açık ve net söylüyorum.

Mahkeme kararını uygulamak her devletin temel görevidir. Devletin temeli adalettir. Kimsin sen hâkim misin? Senin yerin saraydan kardeşim

Soru sorduk: 128 milyar doları hangi koşullarda, kime sattınız? Bu sorunun yanıtını vermediler. Bugün değilse yarın bu sorunun yanıtını alacağız mutlaka AKP Genel Başkan Yardımcısı, “2021 yılının yarısına kadar, faaliyetlerine devam etmeyen, işyerleri kapananların bu ülkenin insanlarının yararına kullanılmıştır dedi. Bu kadar atılmaz! Ahlak diye bir şey var! 128 milyar dolar buharlaşıyor. Siz çıkıp milletin önüne yalan söylüyorsunuz!”

5 bin 202 dolar hane başına para düşmesi lazım... 49 milyon 578 bin lira para ediyor. Nerede bu para? Manava, bakkala, sanayiciye soralım, herkese soralım: Size 5 bin 202 dolarlık size bir hizmet verildi mi? Faturalarınız karşılandı mı? Elektrik suyunuz ödendi mi?"

128 milyar doları, kul hakkı savunan kimsenin unutmaya hakkı yoktur. Milleti perişan ettiler. Sayın Bahçeli, “Anadolu’ya milletvekillerini göndereceğim” demiş. Çok memnun oldum, hiç değilse vatandaşla muhatap olurlar. CHP ile gurur duyuyorum. Cumhur İttifakı ortağına da yol açıyoruz, “Gir milletin arasına diyoruz”

Öyle bir şahsım ve şürekası var ki gerçekten utanıyorum. Önümüze konulan tablo hiç kimsenin kabul etmeyeceği bir tablo. Dışarıda tam bir kuzu şahsım ama gözleri gülüyor Biden'ı görünce. En büyük derdi 'Acaba Biden'la bir saat oturabilir miyim?' geldikleri hale bak. Bu devletin itibarı, saygınlığı yok mu? Yeter ki kendisini huzuruna kabul etsin, bir saat görüşebilsin.

Havuz medyasının gitmeden önceki manşetleri ile döndükten sonraki manşetlerini bir kıyaslayın. 180 derece nasıl dönebiliyorsunuz, nasıl bir bel var gerçekten hayret ediyorum.

Kağıt toplayıcısını dövdürüyorlar. Elindeki çek çeki alıyorlar. En fakire, garibana güç gösterisini yapıyor. Baskıcı yüzünü millete layık görüyor. Dışarıda kuzu, içeride ise kaplan kesiliyor.

 Partimizin TBMM Grup Toplantısı https://t.co/fgDQeaSTe4

— CHP  (@herkesicinCHP) November 2, 2021

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları