loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın başkanlığında ABB'nin 3. yıl tanıtım, açılış ve temel atma törenine katıldı

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ın başkanlığında ABB'nin 3. yıl tanıtım, açılış ve temel atma törenine katıldı
Tarih: 29.06.2022 - 19:11
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş Başkanlığında Ankara Büyükşehir Belediyesi "3. Yıl 110 Projenin Temel Atma, Açılış ve Tanıtım Töreni"ne katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş Başkanlığında, Ankara Büyükşehir Belediyesi 3. Yıl 110 Projenin Temel Atma, Açılış ve Tanıtım Töreninde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün belediye başkanlarımızla onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Şimdi sıra geldi Türkiye’ye. Türkiye’yi de büyüteceğiz. Türkiye’de de kavgayı bitireceğiz. Türkiye’de de herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Barışık bir Türkiye’yi, büyüyen bir Türkiye’yi, güzelleşen bir Türkiye’yi, itibarı olan bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu Konuşmasında;

Bir belediye başkanını dinledik. Başarılı bir belediye başkanı, her şeyden önce, önemlisi, hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul eden bir belediye başkanı. Dolayısıyla harcadığı her kuruşun hesabını kendi halkına, kendi milletine, kendi vatandaşına veren bir belediye başkanının hepimizin başının üstünde yeri vardır. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmayan bir belediye başkanı, vatandaşları arasında hiçbir ayrım yapmayan bir belediye başkanı, bir evde dert varsa o dertle birlikte o dertle dertlenen bir belediye başkanı, kendi kendinin diğer metropollerle yarışabilecek düzeye getirilmesi için mücadele eden bir belediye başkanı. O belediye başkanı, Ankara’nın gözde büyükşehir belediye başkanı.

Ankara’da yapılanı, İstanbul’da, Aydın’da, Adana’da, Mersin’de yapılanı, belediye başkanlarımız gönül birliği içinde çalışıyorlar, birlikte çalışıyorlar. Dikkat buyurunuz, şikayet etmiyorlar. Bütün engelleri aşıp halka hizmet ediyorlar. O nedenle bütün belediye başkanlarımızla onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Şimdi sıra geldi Türkiye’ye. Türkiye’yi de büyüteceğiz. Türkiye’de de kavgayı bitireceğiz. Türkiye’de de herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Barışık bir Türkiye’yi, büyüyen bir Türkiye’yi, güzelleşen bir Türkiye’yi, itibarı olan bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

Sevgili gençler, Türkiye’nin kaderini siz değiştireceksiniz. Unutmayın, sandığa gidecek, ilk kez oy kullanacak 7 buçuk milyon genç var. 7 buçuk milyon, Mustafa Kemal’in ideallerini gerçekleştirmek için bekleyen genç. Sandık gelecek, sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız ve dünya siyaset tarihine önemli bir armağan bırakacaksınız. Bütün dünya siyaset tarihi, ‘otoriter bir yönetimi demokratik yollarla sandıkta yenerek ülkeye demokrasiyi gençler getirdi’ diye yazacak. Siz gençler, yüz yıllık Cumhuriyet’i ikinci yüzyılda demokrasiyle taçlandıracaksınız. Bu tacı, bu ülkede yaşayan herkes başında taşıyacaktır. Ve bu armağan, gençlerin armağanı olacaktır.

 
Törene Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve 6'lı masa genel başkan yardımcıları, muhalefet partileri milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve binlerce Ankaralı Arena Spor Salonunu doldurdu.
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 3 yıllık çalışmaları paylaşıyor:
 
"Bir şehirde umudu arıyorsanız, o şehri adaletle aydınlatmanız gerekir.
 
Bu kentte artık, rant kuleleri gözlerinin önünde yükselirken, evlerine yıllarca kavuşamayan Mamak Kentsel Dönüşüm mağdurlarının umudu var. Artık, müşteri olarak görülen değil, kendini özel hisseden; el üstünde tutulan öğrencilerin ışığı var.
 
Sosyal yardımları kesecekler" demişlerdi. Aksine yardımları artırdık, çağdaş bir hale getirdik. "Personeli işten çıkaracaklar" demişlerdi. İşini hakkıyla yapan personelimizle başarı hikâyesini birlikte yazıyoruz. Zorla mitinge de götürülmüyorlar.
 
Göreve gelmeden önce şunu söylemiştik: Bu kent yoruldu, artık yormayın. Bu kent gerildi, artık germeyin. Bu kent gereksiz çekişmelerden, fitneden, fesattan çok çekti; artık etmeyin.
 
Ankara’da ilk kez verilen öğrenci abonmanı ile aylık 90₺’ye 225 binişlik ulaşım sağlanırken, Türkiye’de ilk kez evlenecek çiftlere SMA testi uygulandı. Kadın sığınma evleri ile tüm kadınlar bu kentte artık daha güvenli adımlar atıyor.
 
Ankara’da artık 918 köyümüzde çocuklarımız için insan hakkı olarak gördüğümüz ücretsiz internet hizmeti veriliyor, kadınlar saat 19.00’dan sonra otobüsten istediği yerde inebiliyor.
 
1,5 milyon vatandaşımıza hizmet edecek İstasyon Caddesi Alternatif Bulvar Projemizi 126 Milyon TL maliyetle tamamladık. Projeyi Başbakanlar, Bakanlar, Belediye Başkanları vadetti, yapmak bize nasip oldu. Bu gururu 6 milyon Ankaralıyla yaşıyoruz.
 
Halkın parası yandaşlara değil, hak edene gidiyor. Belediye artık kendi içerisinde tüyü bitmemiş yetimin, garip gurebanın hakkı için adeta bekçilik yapıyor. İşte, “değişim işleyişte” dediğimiz durum tam olarak budur.
 
Demir ve plastik yığınına 801 milyon $ harcamak yerine Çubuk 1 Barajını kente kazandırmak; çoğu bozuk havuzlar yapmak yerine Polatlı'ya su götürmek; zırhlı jipler yerine 2013'ten beri ilk kez otobüs almak bu zihniyet değişiminin eseridir.
 
Göreve geldiğimizde 567 köyde açıktan lağım akıyordu, 3 yılda 155 köyün açıktan akan kanalizasyon sorununu çözdük, bu yıl 85 köyün daha çözeceğiz. 220 kilometresi asbestli, yani kanserojen olmak üzere 391 kilometre yeni içme suyu hattı yaptık.
 
Altyapı projelerinden 23,5 kilometrelik Çubuk – Akyurt İçme Suyu Hattını tamamladık. 36 milyon maliyetle tamamlanan proje sayesinde 75 bin hemşehrimiz sağlıklı suya kavuştu.
 
Bu kentte artık et ve süt yardımı ile çocuklarının protein ihtiyacını gideren annelerin, doğal gaz yardımı ile çocuğunu üşütmeyen babaların onurlu bakışları var.
 
107 kilometrelik İvedik - Polatlı İçme Suyu Hattı için çalışmalarımız devam ediyor. 1.5 milyon kişinin temiz suya kavuşabilmesi, bizim için kavşaklardan, köprülerden, plastik oyuncaklardan daha değerlidir. Bizim en büyük, çılgın projemiz budur.
 
TRT Önü Köprülü Kavşağı altyapı çalışmalarını yerinde tamamlayarak yıllardır birbirine karışmış hatları ayırdık. Altyapısı ve sanat yapılarıyla dünya standartlarında olacak bu projemizi birkaç gün içerisinde tamamlayıp hizmete sunacağız.
 
2013 yılından beri yeni otobüs alınmadığını tespit ettik. Onlarca otobüs hurda halde hizmet ediyordu. 57 milyon 100 bin Euro kredi çektik, kendi imkânlarımızı da üzerine ekleyip 369 adet yeni otobüsümüzü kentimize kazandırdık.
 
3 yılda toplam 100 bin 769 kez üreticiye destek sağladık. 34 bin 789 kişiye Başkent Çiftçi Kartı teslim ettik. Yeni dünya düzeninde gıda temininde yaşanan güçlükler ve iklim değişikliği gibi konuların ön plana çıktığını çok iyi biliyoruz.
 
BAKAP Gölbaşı Tarım Kampüsü için şimdiden çok heyecanlıyız. Dünyada tarım, turizm, eğitim ve rekreasyon temalarını bir arada bulunduran böyle bir proje ilk kez yapılıyor."
 

Genel Başkanlarımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ve Sn. Temel Karamollaoğlu'nun da katılımlarıyla 3. yılımızda Ankaramıza kazandıracağımız yeni projelerin temel atma, açılış ve tanıtım törenindeyiz https://t.co/hkXqjJu40d

Mansur Yavaş (@mansuryavas06) June 29, 2022

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları