loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Memleketin çılgın adamlara değil akıllı adamlara ihtiyacı var

Kılıçdaroğlu: Memleketin çılgın adamlara değil akıllı adamlara ihtiyacı var
Tarih: 13.12.2021 - 11:20
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "Başkent Yeni Otobüsler ile Buluşuyor" programında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"2013'ten beri otobüs alınmıyorsa sorunumuz var demektir. Büyükşehir belediye başkanımıza engel çıkarılıyorsa sorunumuz var demektir. Binlerce evladımız internete ulaşamıyorsa bir sorunumuz var demektir. Eğer hala yüz binlerce çocuk yatağa aç giriyorsa sorunumuz var demektir. Gençler geleceklerinden kaygı duyuyor ve 'acaba yurt dışına nasıl gideriz' diye düşünüyorlarsa bir sorunumuz var demektir.

Türk Lirası yabancı para karşısında pula dönüşüyorsa bir sorunumuz var demektir. Bütüb+n bu sorunların kaynağı ülkeyi yönetenlerdir. Çünkkü sorumluluk onlara aittir. Sorunları çözemediler. Bizim çözmemiz, çözenlerin iktidar olması ve bir araya gelmesi gerekiyor. Bunu yapmak zorundayız. 

Büyükşehir belediye başkanımız '4 milyar lira borç ödedim, hiç borç almadım' dedi. Demek ki borç almadan da otobüs alabiliyorsunuz, demek ki borçları ödeyerek bir kenti yönetebiliyorsunuz, hesap verebiliyorsunuz ve ihaleleri kamuya açık yapabiliyorsunuz.

Halka hesap vermenin onurlu bir görev olduğunu herkese anlatmak zorundayız. 

Kur farkı sadece Türkiye'nin bilançosunu değil bütün belediyelerin, bağımsız kuruluşların da bilançolarını alt üst etti. Çılgın projelere ihtiyacımız yok, dediniz. Bu memleketin çılgın adamlara değil akıllı adamlara ihtiyacı var, olayı bilen insanlara, sorunları masaya yatırıp tartışan insanlara, kibirli değil alçakgönüllü, ülkesi için çalışan insanlara ihtiyacımız var. Sorunları ancak böyle çözebiliriz.

Ne kadar ağır yük alırsak alalım, sorunların üstesinden gelebiliriz. 

(Mansur Yavaş'a) Siz harcadığınız her kuruşun hesabını verdiniz, ihaleleri açık yaptınız. Onların alışık olmadığı bir yönetim tarzı. Onlar ihaleyi kapalı yapar paylaşırlar aralarında. Halkı küçük görürler. Siz tam aksini yaptınız. Bütün Ankaralıların önünde ifade edeyim yürekten teşekkür ederiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları