loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Merkez Bankası'nı ziyaret etti: Erdoğan'a çağrı yapıyorum, kurumsal kimliğe saygı göster

Kılıçdaroğlu Merkez Bankası'nı ziyaret etti: Erdoğan'a çağrı yapıyorum, kurumsal kimliğe saygı göster
Tarih: 15.10.2021 - 17:01
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beraberindeki heyetle birlikte Merkez Bankası'nı ziyaret etti. Merkez Bankası Şahap Kavcıoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:
"Cumhuriyet sözcüğü 2 yerde geçer. Biri Merkez Bankası (MB) diğeri Cumhuriyet savcılığı. Sıcak siyasetin MB'ye asla müdahale etmesini istemedik. Bunu ifade ettik. MB yetkililerinin kararnamelerle görevden alınarak başka kurumlarına verilmesinin doğru olmadığnı ifade ettik. MB'nin bir kültürü iyi bir kadrosu var. Bunun korunmasını istedik. Elimizden gelen yardımı yapacağımızı ifade ettik. Zam yağmuru geliyor. TL'nin değer kaybetmesi sorun olarak önümüzde duruyor. Hassasiyetimizi ifade ettik. 

4 günde TL yüzde 10 değer kaybetti. Bu ciddi bir rakam. Bu fiyat istikrarının olmadığını gösteriyor. Sokataki insan bundan büyük ölçüde etkilenecek.

Gördüğümüz tablo şu: Bugüne kadar vatandaşın ağzındaki lokmayı almaya çalışıyordu hükümet, şimdi tencereyi almaya çalışıyor. Zam yağmuru gelecek. Bunu ifade ettik. Her vatandaşın hakkını, geleceğini savunmak iktidarın kadar muhalefetin de görevidir. 

TL'nin değer kaybetmesine ilişkin endişeleri ifade ettik. Fakirin fukranın hakkını korumak açısında en azından belli zaman dilimlerinde katkıda bulunmak için fon oluşturulmalı. 

MB'nin bağımsızlığına müdahale edenin Erdoğan olduğunu ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Faiz oranları şu seviyeye insin dye talimat veren kişinin Erdoğan olduğunu biliyoruz. Erdoğan'a çağrı yapıyorum: MB'nin kurumsal kimliğine saygı göster. Bu kararı liyakatli kişiler versin."

Kavcıoğlu'ndan açıklama

Kılıçdaroğlu'nun ardından Şahap Kavcıoğlu da açıklama yaptı. 

Kavcıoğlu'nun açıklaması şöyle:
"Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Daha önceki eleştirilerine lişkin açıklamalar yaptık. MB bu ülkenin en güzide kurumlarından biridir. Herkesin sahiplernmesi gereken kurumdur. MB'yi yıpratan açıklamalarının bizi üzdüğünü ifade ettik. MB güçlüdür. 

Rezervlerimizi 125 milyar dolara yaklaşmıştır. Herkesin bu rakamları dile getirmesi MB'yi güçlü kılacaktır. 7 ayda 35 milyar dolara yakın gerçek rezerv artmıştır. Rakamlarımız güzel bir şekilde gelişmektedir. Bunları anlattık kendilerine. Kendilerine teşekkür ediyorum.

MB'nin bütün rakamları açıktır, nettir. Bunun üstüne spekülasyon zarar verir. MB'yi yanlış ve haksız şekilde eleştirmek doğru değil. Herkesi sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan bunu rica ettim. Saygıyla karşıladılar.

Bu hafta 21'ine kadar teknik ekiple çalışacağız. Kendi içimizde karar vereceğiz. Bugüne kadar birçok arkadaş kurumdan ayrıldı bundan sonra da olabilir. Altında bir şey aramak doğru değil. Süreç içinde gelişen bir görev değişimidir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları