loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Mezitli'de işçilere seslendi

Kılıçdaroğlu, Mezitli'de işçilere seslendi
Tarih: 22.04.2016 - 18:11
Kategori: Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mezitli Kuyuluk Çamlığı, piknik alanında işçilere seslendi. Kılıçdaroğlu 'Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan asgari ücreti 1732 TL yapmış helal olsun' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mezitli Kuyuluk Çamlığı, piknik alanında işçilere seslendi. Kılıçdaroğlu "Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan asgari ücreti 1732 TL yapmış helal olsun" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin programı kapsamında Mezitli'yi de ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mezitli'de ki ziyareti Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Piyade Yüzbaşı Yigitcan Çiga’nın ailesine, taziye ziyaretiyle başladı. Ardından Mezitli Kadın Üretici Pazarına geçen Kılıçdaroğlu pazar alanını gezdi. Kılıçdaroğlu daha sonra Kuyuluk Çamlığı, piknik alanında işçilerle bir araya geldi.

MEZİTLİ'YE DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, piknik alanında yaptığı açış konuşmasında iki yıllık süreç içerisinde yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Tarhan: "Mezitli'ye değer katmak, Belediye'yi halkın belediyesi yapmak, halkın belediye başkanı olmak ve bölgemizde sosyal demokrat belediyecilik düşüncesini yaymak ve partimizi yüceltmek üzere göreve başladım. İki yıl içerisinde, hedeflerimize ulaştık. Yeniliğe açık Mezitli'de hiç kimseyi ötekileştirmedik. Parti örgütümüzle, gönüllü çalışan kadınlarımızla birlikte yaşam kültürünü geliştirdik. Kucaklayıcı olduk, yerel demokrasiyi güçlendirdik. İlk yıl sonunda Belediyemizin borçları sona erdi. Taşeron işçilerimizin aylığını en az 1732 TL yaptık. İşçilerimizin üçte biri bu aylığı almaktadır. Belirttiğim rakamın yüzde iki yüzü kadar aylık alan işçi arkadaşlarımda mevcut. Eşit işe, eşit ücret ilkesini de gerçekleştirdik. Önümüzdeki dönemde yapacağımız yatırımların finansmanı şu an da hazır durumdadır. Başarımızı halkımızın güvenine borçluyuz. Buraya gelen, başta Genel Başkanımız olmak üzere, tüm katılımcıları saygı ve sevgiyle selamlıyorum." diye konuştu.

SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYELER FARKINI ORTAYA KOYUYOR

Kuyuluk'ta işçilere hitaben yapılan konuşmalarda Başkan Tarhan'dan sonra sözü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit aldı. Özyiğit konuşmasında sosyal demokrat belediyeciliği uygulayan CHP belediyelerinin farkını ortaya koyduklarını vurguladı. CHP Mersin İl Başkanı Özyiğit: "Sosyal Demokrat Belediyeciliği işçilerin emekleri sayesinde başarıyoruz. Sizlerin emekleri, özverili çalışmaları sayesinde başarıyoruz, sizlerin bu emekleri olmasa belediye başkanları yaptıkları işlerde güçlük çekerler. Bu emekleri görerek sizlerin emeklerinin karşılığını veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a, meclis üyelerine teşekkür ediyorum" dedi.

İŞÇİLERİN MÜCADELESİ HAKLI BİR MÜCADELEDİR

Abdullah Özyiğit'ten sonra Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Kani Beko konuştu. DİSK Başkanı Beko: "Bir çok siyasi parti bizi ziyaret ettiklerinde taşeron işçiye kadro sözü vermişlerdi. Bize kadro sözü verenlerin, işçilere verdikleri sözü yerine getirmelerini istiyoruz. Her zaman işçilerin kadro mücadelesini destekleyeceğiz, işçilerin mücadelesi analarının sütü kadar helal bir mücadeledir" açıklamasını yaptı.

MÜCADELEMİZ; İŞSİZLİĞİ, ÖTEKİLEŞTİRMEYİ ÖNLEME MÜCADELESİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Türkiye'de işçilerin
mücadelesini en fazla Cumhuriyet Halk Partisinin desteklediğini konuşmasında vurguladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu: "Seçimlerde söz vermiştik. Asgari ücreti 1500 TL yapacağız diye. Kıyameti kopardılar. İşverenlere şikayet ettiler. Daha sonra kıyameti koparanlar da söz verdiler, biz de asgari ücreti arttıracağız dediler. Biz sözümüzü tuttuk. Nerede CHP'li belediye varsa orada asgari ücret 1500 TL. Mezitli Belediye Başkanımız 1732 TL yapmış helal olsun diyoruz. İşçinin hakkını teslim ediyor, gerçek anlamda bir sosyal demokrat belediye başkanı. İşçi arkadaşlarım unutmasınlar bu ülkeye grev hakkı geldiyse onu sağlayan CHP'dir. Bu ülkeye asgari ücret kuralı geldiyse de CHP'dir. Bu ülkede emekçinin alın teri korunmalı derken, bunu getiren CHP'dir. İşçinin sendikal hakları derken onu sağlayan da CHP'dir. İşçilerin kabul etmediği bir düzenlemenin karşısında olacağız. Türkiye'nin gündeminde taşeron işçiye kadro yoktu. Bunu gündeme getiren de CHP oldu, tüm taşeron işçiye kadro vereceğiz dedik. Hükümetin taşeron işçiye vereciği kadroyu da sonuna kadar takip edeceğiz. İşçilerin tamamına kadro verilmesi için mücadelemizi sonuna kadar yapacağız" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında en büyük mücadelelerinin ülkede işsizliğin, ötekileştirmenin olmaması için, özgürlük için mücadele verdiklerini, bu düşüncelere sahip herkesi CHP çatısı altına beklediğini de söyledi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu: " Bu mücadelemizi yaparken bütün vatandaşlarımızı CHP çatısı altına bekliyorum. Herkesi, demokrat olanları, cumhuriyetçi olanları, insan haklarına saygılı olanları, yargı bağımsızlığını, özgürlüğü, kim istiyorsa CHP çatısı altına bekliyorum. Bu değerler çatısında hep birlikte olalım. Güzel Türkiye'yi birlikte kuralım." dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması ve kamu oyunda Ergenokon davası olarak bilinen dava hakkında da açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu konuşmaların ardından işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Alanın süslenmesi için bayrak asarken düşüp ayağını kıran bir CHP Mezitli Gençlik Kolları Başkanı Kerim Yıldırım'ın ayağındaki alçıyı imzaladı.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları