loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı ile birlikte bütün talan düzenine son vereceğiz

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı ile birlikte bütün talan düzenine son vereceğiz
Tarih: 22.10.2021 - 17:03
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediyesi Havva Gürbüz Kreş ve Gündüz Bakımevi Açılışı ve Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisi Temel Atma Töreni'nde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
"Belediye yönetiminde ilkeler belirledik. Vatandaşlar arasında ayrım yapmayacaksınız, dedik. Fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız, harcadığınız paraların hesabını vereceksiniz dedik. Başkanlarımız bu ilkelere uyuyorlar. Başkanlarımızı yürekten kutluyorum. 

Devletimizi zengin bir devlettir. Belediyelerimiz ellerindeki imkanları çarçur etmeden, birilerine kaynak aktarmadan halk için kullanabiliyorlarsa zaten bu para hizmet etmeye yeter. Her yıl bütçelerini ayrıca büyütüyorlar. Belediyeler bunu yaptığına göre, iktidar olduğumuzda göreceksiniz Türkiye nasıl yönetiliyor. Millet İttifakı ile birlikte bütün talan düzenine son vereceğiz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız. Bütün vatandaşlara eşit hizmet götüreceğiz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeye hakkı yok. 

Nasıl oluyor da 20 yıldır ülkeyi yöneteceksiniz de yurt sorununu çözemeyeceksiniz. İktidar olduğumuzda yurt sorununu 1 yıl içinde bitireceğiz. Her anne baba çocuğunu rahatlıkla gönderecek.

Devletler de saydam yönetilmek zorunda. Yeni doğan çocuk bile vergi öder. Verginin doğru kullanılması lazım. Devletin itibarı vardır. 

Geçmiş hükümetler saygın olan devletlerle berbaer ortak anlaşma yaptılar. Mali Eylem Görev Gücü diye. Kara parayla, uyuşturucu parası ve rüşvetle elde edilen gelirler bir ülkeye fayda getirmez. Terörizmin finansmanı için kullanılmasın diye anlaşma imzaladılar. O ülkelerden biri Türkiye Cumhuriyeti.  Mali Eylem Görev Gücü listesindeki Türkiye gri listeye alındı. Yani şüpheli listede. Uyuşturucu baronlarının elini kolunu sallayarak gezdiği ülkede güvenlik olabilir mi? Polislerin yakalayıp, teslim ettiği, bazı hakimlerin baskısıyla serbest bırakılan bir Türkiye'nin saygınlığı olabilir mi? Bunların tamamını değiştireceğiz. 

Devlette liyakat esastır ve devlet adaletle yönetilir. Siyasi otorite para harcarken halkı düşünmek zorunda. Bir devletin parası o ülkenin şerefidir. Nasıl olur da TL güneş görmüş kar gibi erir?

Yolsuzlukla mücadele edeceğiz, dediler yolsuzluğun her türlüsünü yaptılar. Başkanlarımızın nasıl çalıştığını görün bütün dostlarımızla birlikte huzuru getireceğiz. Kimseyi kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ayırmaycağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları