loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı ile birlikte huzurlu, bölgesinde şanı şerefi olan bir ülkeyi yeniden inşa edeceğiz

Kılıçdaroğlu: Millet İttifakı ile birlikte huzurlu, bölgesinde şanı şerefi olan bir ülkeyi yeniden inşa edeceğiz
Tarih: 16.09.2021 - 11:15
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırklareli'nde muhtarlara ve STK temsilcilerine seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:
Sorunları çözecek olan siyaset kurumudur. Siyasi partiler devlet değildir. Devlet adaletle, liyakatle yönetilir Adaletle liyakatin olmadığı yerde devletin temelleri sarsılır. 

Devletin hafızasını bürokrasi tutar. Siyasi partiler devleti adaletle nasıl yönetirler? 

2 yerde polis arama yapar. Kocaeli Dilovası ve Mersin Limanı'nda. Kilolarca kokain bulunur. Ne savcı dava açmaya cesaret ediyor ne de kimse kime geldiğini sormuyor. Evlatlarımızı zehirleyen insanlara kimse cesaret edip dokunamıyor. Bunlar gücü kimden alıyorlar? Polis yakaladığı halde savcı, hakim bir şey yapamıyor. O zaman bu gücü nereden alıyorlar? Devleti yöneten siyasi otoriteden alıyorlar. O zaman sandığa giderken bunu düşünmek zorundasınız. Ben oy verirken baronların, uyuşturucu kaçakçılarının yanında olan, kol kanat geren partiye mi oy vereceğim, evlatlarımızı uyuşturucudan kurtaracak olan paryie mi oy vereceğim, diye düşünmek zorundasınız.

Evlatlarımızı uyuşturucuya alıştıran bütün baronlarla mücadele edeceğim.

Orta Doğu'nun en büyük baronunu (Zindaşti) hapisten çıkarıyorsanız, adam kayıplara karıştıktan sonra usulen yakalama kararı çıarkıyorsunuz. Parayı alanlar devleti yönetenler.

Bir içişleri bakanı TV'ye çıkıp da 'bir siyasetçiye her ay 10 bin dolar rüşvet veriliyor' dediği zaman devletin harekete geçmesi lazım. Parayı verenin düdüğü çaldığı devlet olmaz.

Uyuşturucu bataklığına sokulmak istenen bir gençliğimiz var. İstanbul'da fakir mahallelerde var. Yazık değil mi bu çocuklara. 

Hepimize sorumluluk düşüyor. Türkiye'yi bu bataklıktan çekip çıkarmak zorundayız.

Okullar açıldı... Hala birleştirilmiş sınıflar var. Hala derslik ihtiyacımız var. Üniversiteler açıldı, yurt sorunumuz var. 20 yıldır yurt sorununu çözemediler. 

1 yıl içinde yurt sorununu çözmezsem siyaseti bırakacağım.

Ev kiraları aldı başını gidiyor. Bu vatandaşın derdi, sarayda oturanların böyle bir derdi yok. 

Bize 5 büyük sorun bıraktılar. Eğitim, başlı başına bir sorun.  2 milyon çocuk internete, 1 milyon 600 bin evladımız EBA'ya ulaşamadı. 40 bin çocuğumuz okula gidiyor ama okuma yazma bilmiyor. Şu eğitim sistemine bakın.

Dış politika... Milli olması lazım. İktidarı muhalefeti olmaz. Yanlış yapıyorsunuz dedik, bu dış politika Türkiye'yi yalnızlaştırıyor, dedik. Mısır'la ne için kavga ettiler? 

Devlet bilgi, akıl, birikimle yönetilir. Kinle yönetilmez.

Para yok, her şeyi sattılar. Hiçbir  şey kalmadı, hayal satıyorlar. 

14 Eylül'de konuşma yapıyor beyefendi, 'Büyük ve güçlü Türkiye silüeti ufukta görünüyor' diyor. 20 yılda sıra hayale geldi. Buradan Türkiye'yi çıkarmamız lazım.

Millet İttifakı ile birlikte Türkiye'yi bu badireden çıkaracağız. Huzurlu, bölgesinde şanı şerefi olan bir ülkeyi yeniden inşa edeceğiz.

24 saatte Emevi Camii'nde namaz kıalcağız, diyordu. Resmi rakamlara göre 3 milyon 600 bin insan geldi. Afganistan'dan katar katar geliyorlar. Para verilirse daha fazla alacağız... Kimden izin aldın? En geç 2 yıl içinde bütün sığınmacıları davul zurnayla memleketlerine göndereceğim. Irkçılık yapmadan.. Sığınmacılar akızmayacağız. Kendi ülkelerine can ve mal güvenliklerini sağlayarak gönderceğiz. İstihdam da yaratacağız onlara...

Onlar olmazsa sanayi batıyormuş, şu cümleye bakın.

Çocuk doğduğu andan itibaren vergi öder. Musluğu açtığınızda 4, elektriği açınca 5 çeşit vergi ödersiniz. Bizden toplanan vergilerin nerelere harcandığını bilmemiz lazım. Bilgi vermiyorlar. Bu ticari sır diyorlar. Devlet ticarethane mi ki ticari sır olsun. Devleti yönetenler neden hesap vermekten kaçıyorlar. Yol yapıyorlar, havalimanı yapıyorlar.. 'Kaça yaptın?'... Bilemezsin. Hesap verilmediği için ekonomi çok berbat. Kaynaklar nereye tahsis ediliyor bilmiyoruz.

128 milyar dolar kime verildi diye sorduk, itiraz ettiler. Vatandaşın cebinde dediler önce, her kafadan bir ses çıktı...

Merkez Bankası döviz satar. Kimler sattığını banka bilir, internet sitesinde yayınlar. 

Bir karar alıp M'B'nin elinden bu yetkiyi alıyorlar. Damat yetkiyi alıp döviz satıyor, kimse bilmiyor kime sattığını. 128 milyar dolar hepimizin parası. 

Planlama olmadan bir şey olmaz. Her devlet  10 yılını, 50 yılını planlar. Biz Devlet Planlama Teşikaltı'nı kapattık. Ekonomiyi Londra'daki bir avuç tefeciye teslim ettik.

 19 yılda Londra'daki bir avuç tefeciye 191 milyar dolar faiz verildi. Bu sömürü düzenine dayalı bir politkadır. Türkiye'nin buradan çıkması lazım. İlk 6 ayda yapacağımız iş memlekette rahat nefes alınmasını sağlamak. Esnafın bankalara borcu var. Pandemide kredi verdiler. Faizlerin tamamını sıfırlayacağız, anaparayı da taksite bağlayacağız. 

Çiftçinin de kredilerinin faizlerini sıfırlayacağız. Zaten mahvolmuş hangi faizi alıyorsun?

Esnafın stopaj vergisini kaldıracağız. 

Fakir ailelerin çocukları üniversiteye giderken kredi alıyorlar. Çocuk mezun oluyor, işsiz parayı ödemezsen babanın malvarlığına haciz koyacağız, diyorlar. Çocuk işe girmeden nasıl istiyorsun parayı? 

Bizim bir tank palet fabrikamız vardır. Katarlılara verilen fabrikayı Katar ordusundan alıp ordumuza vereceğiz.

2018'de Türkiye tank üretmişti. Şimdi bekliyoruz ki Katar tank üretsin...

İlk kez terör örgütünden kaçtık ve topraklarımızı teslim ettik. Sülaymen Şah Türbesi'ni kaçırdık. 1 hafta içinde türbeyi yerine koyacağız, şanlı bayrağımızı göndere çekeceğiz. Diğerleri gibi değiliz. 

Yurt sorununu çözeceğiz. 

43 bin 627 dersliğe ihtiyacımız var. Hükümete çağrı yaptım, belediylerimizin olduğu yerde arsa gösterin okul yapıp vereceğiz. Cesaret edip  vermiyorlar. Tekirdağ belediye başkanımız bütün ilçelerde okul yaptı.

Siyaseti kirlilikten arındıracağız. İlk yapacağımız iş siyasi ahlak yasasını meclise getireceğiz. İş takipçisinin, uyuşturucu baronlarının işini kovalayanların, rüşvet alanların ne işi var. 

Milletin vekilini milletin seçmesi lazım. Siyasi Partiler Kanunu'nun değişmesi lazım. 

Sİyaset rekabet içinde olmalı ama rekabet ahlaklı zeminde yürümeli.

Aile Destekleri Sigortası'nı getireceğiz. Hiçbir çocuk yatağa aç giremez. Aç giriyorsa yönetenlerin ayıbıdır. 

Türkiye kaynakları olan bir devlettir, birilerine teslim olmazsanız...

Sosyal devlet fakir ailenin her ay hesabına para yatırır. Onun yoksulluğunu kimse bilmez, onurunu korumuş oluruz. 

82 kanunda ve  354 maddede muhtar adı geçer. Başlı başına bir Muhtarlık Kanunu'na ihtiyacınız var. Bunu hazırladık, muhtar örgütlerine gönderdik. Eksiğimiz varsa düzeltelim, dedik.

Her muhtarlığın ayrı bğtçesi olması lazım.

Bir mahallede kimin fakir olduğunu bilen kişi muhtardır. Sosyal yardımların muhtarlar eliyle dağıtılması lazım.

Mahalle ile ilgili karar alınacaksa muhtarın söz ve oy hakkı olmalı.

Demokrasiyi muhtarlıktan başlayarak getireceğiz. 

Ülkemizin sağlıklı ve tutarlı bir yönetme ihtiyacı var."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları